Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znacie jakiś dobrych

ginekolodzy w Dębicy

Polecane posty

i godnych polecenia???

piechowicz-dokładny - ok piechota-zaje...cie drogi lewtak-lajtowy,do posmiania fabrowicz-przewrazliwiony troche panikarz ale to w sumie dobrze i wreszcie gawlik z podgrodzia-raczej przereklamowany nie polecam niewiadomskiej

rozumiem ,ze jestes w ciazy? tak naprawde jesli chodzi o prowadzenie ciazy kazdy lekarz jest dobry-jak wszystko ma byc ok to bedzie a przy porodzie najwazniejsze trafic na zyczliwe polozne

Tak jestem w ciąży. Jak do tej pory nie miałam zaufania do lekarzy z Dębicy dlatego jeździłam do Tarnowa. Tam lekarz doprowadził do porządku to co dębiccy spaprali. Ale rodzić będę musiała w Dębicy. Wybrałam Piechowicza bo poleciła mi go koleżanka. Ale słyszałam tyle negatywnych opini na jego temat że już sama nie wiem co myśleć. Ja jak na razie jestem zadowolona. Odopowiada cierpliwie na moje pytania robi mi wszystkie badania. A mam takie pytanie?? Czy położną u nas w szpitalu trzeba sobie w jakiś sposób zaklepać do porodu?? Jak to wygląda??

dawniej mozna sobie było zamowic teraz niestety nie ma takiej mozliwosci :( chyba ,ze ma sie jakies znajomosci-i jedna polozna przekaze drugiej zeby sie Toba szczegolnie zajeła (lub trafisz na zmiane \"swojej\" poloznej tak to zalezy na jaka sie trafi zmiane nie powiem-bo sa tez dobre polozne ale mozna niestety zle trafic lekarz jest na samej koncowce porodu(badz w ogole go nie ma) potem tylko do szycia przychodzi mozesz mi napisac jak przyjmuje piechowicz? trzeba sie do niego umawiac tel czy wystarczy podejsc? ja chodze do lewtaka (nie jestem w ciazy)ale chcialam sie skonsultowac z innym i wlasnie wybralam piechowicza a nie pamietam jak on przyjmuje bo bylam 2x u niego z 3 lata temu

Boję się tego porosu w Dębicy bo słyszałąm tyle złych opini na temat złośliwych położnych. Z opowieści mojeje siosttry która urodziła w tym szpitalu 2 dzieci nie wygląda to za ciekawie. Liczę tylko na to że może mi się trafi lepiej. Jak nie to kiepska z nimi będzie bo jak coś mnie boli to jetem nieznośna :P :) Zdecydowałąm się rodzić w Dębicy bo do Tarnowa jest kawałek. Miałam rodzić u tego lekarza do którego jeździłam ale on przyjmuje w Dąbrowie Tarnowskiej a to spory kawałek którego pewnie nie pokonam w bólach porodowych :) Piechowicz przyjmuje w pon, śr i czw od 16 do 18. Nie trzeba się rejestrować Wystarczy podejść i czekać na swoją kolej. Ostatnio coraz więcej do niego ludzi więc lepiej jak byś była przed 16 bo pożniej trzeba długo czekać.

życze lekkiego porodu,fajnych połoznych i piechowicza na dyzurze w ktorym miesiacu jestes?

w sumie z tego co słysze to kazda kobieta chwali sobie ginekologa do ktorego chodzi a o innych mowi "rozne" rzeczy moja ciaze prowadzil gawlik ale wiecej bym do niego nie poszła ma zbyt lajtowe podejscie-niezauwaza niektorych waznych rzeczy,z badaniami tak roznie-przyjmuje akordowo -niby jest najtanszy ale....

Witam. Ja chodzę do Gawlika i nie czuję się traktowana \"lajtowo\". Może to zależy kto ma jaki problem. Zgadzam się z tym, że każda chwali swojego ginekologa i to chyba normalne. Niestety da się zauważyć inną rzecz, która już ani normalną ani dobrą nie jest i to nie tylko w Dębicy. Chodzi mi o lepsze traktowanie \"swoich\" pacjentek w szpitalu, zwłaszcza chyba jeśli chodzi o porody. Zaznałam tego na własnej skórze, gdy do szycia po porodzie lekarzowi żal było znieczulenia, a wiem że gdybym rodziła przy swoim lekarzu to takowe bym dostała. To tylko przykład z mojego doświadczenia, ale z opowiesci wiem że tego typu rzeczy się zdarzają. Dla mnie jest to karanie pacjentki za to, że akurat wybrała innego lekarza, przynajmniej jakby się dało do nich wszystkich równocześnie chodzić.

hmmmm nieala w sumie nie wiem co napisac bo wiem ze gawlik super traktuje w szpitalu \"nie swoje pacjentki\" chcac je pozyskac do siebie natomiast piechota nawet jesli kobieta chodzi cała ciaze do niego prywatnie to w szpitalu jej nie zna a co do gawlika to ja nie jestem nadgorliwa ale mierzy Ci cisnienie? wazy Cie? ginekologicznie bada 1 raz przez cała ciaze mi to tam specjalnie nie przeszkadzało ale wpisywanie za kazdym razem cisnienie 120/80 i pytanie ile wazysz u innego lekarza by nie miało miejsca

afobamka Ciśnienie i waga to nie wszystko. Zarówno jedno jak i drugie mogę sprawdzić w domu, zresztą waga u niego w gabinecie jest więc zapewne z niej gdy trzeba to i korzysta. Tak więc to nie argumenty. Za to każdorazowo robi usg, a to dla mnie istotniejsze. W pierwszej ciąży ginekologicznie byłam badana więcej niż 1 raz, bo była takowa potrzeba. Po porodzie miałam pewne problemy, które pomógł rozwiązać, nie biorąc przy tym ani grosza. Gdy drugą ciążę poroniłam też mogłam na niego liczyć. Moją obecą ciążę też prowadzi Gawlik i również nie mam zastrzezeń, nie zbagatelizował przebytego poronienia. Stąd wynika moje zdanie o nim. Nie twierdzę jednakże ze każda powinna do niego chodzić i takie samo mieć o nim zdanie :) To tylko moja opinia na jego temat. Natomiast ja osobiście nie ufam za grosz Lewtakowi, Siwińskiej i Niewiadomskiej. Jeśli zaś chodzi o to nierówne traktowanie pacjentek to zapewne i na szczęście nie tyczy się wszystkich lekarzy, ale tak jak już pisałam słyszałam trochę o takich przypadkach. Tak czy siak jeśli chodzi o poród to najważniejsze trafić na dobrą położną, za pierwszym razem miałam to szczęście i mam nadzieję że jeśli tylko ta ciąża przbiegnie do końca szczęśliwie, to to szczęście znów będę mieć :) ups rozpisałam się :) pozdrawiam

Dziewczyny ja bylam raz u Gawlika- nie milo wspominam. Potem zaczelam chodzic do Piechoty i jestem b. zadowolona. On tez prowadzi moja ciaze. Jest bardzo dokladny i odpowiada na moje pytania zanim zdaze je zadac:) Co do p. Piechowicza to duzo moich kolezanek do niego chodzilo i wszystkie go sobie chwalily (ja do niego nie chodze bo sie znamy tez prywatnie wiec troche mi tak glupio). Na szczescie moja mama jest tu polozna wiec bedzie sie mna na pewno opiekowac:D Pozdrawiam goraco!

Gość Belurita
Jestem w 7 miesiącu ciąży i od początku chodzę do dr. Piechowicza. Jestem bardzo zadowolona podczas każdej wizyty dokładnie mnie bada i robi USG , dokładnie opisuj***adanie i wyjaśnia . Wyznaczony termin porodu potwierdza się z badaniami usg. Mam problem z tolerancją glukozy, wystarczył jeden telefon i dostałam rzetelnej inf. na oddziale wszystkie pacjentki traktuje równo i z szacunkiem. Bardzo polecam tego lekarza.

Gość JoGan
witam ja chodzilam w pierwszej ciazy do Niewiadomskiej i bardzo sobie ja chwale, byla przy porodzie. dokladne usg robila, wyznaczyla mi dokladny termin porodu. Tlumaczyla wszystko po kolei. Mowila co miesiac ile dziecko przybiera ile mierzy. Przy porodzie wszystko sie zgodzilo. W debickim szpitalu rodzilam i przyznam ze trafilam na bardzo dobry personel, pokazylaly wszystko, jak przewijac jak karmic przychodzily pytaly czy cos potrzeba czy mam pytania co do dziecka. jestem w szoku ze niektore kobiety tak zle mowia na szpital debicki. moze trafialy na zmiane gdzie pielegniarki byly wredne i zle.. ja polecam szpital debicki. jak bede w drugiej ciazy na pewno wybiore sie do debickiego szpitala

Gość Blonche
hmmm.ja chodziłam do dr Piechowicz...ale ciąża była wzorcowa...bez problemów. Potwierdzam to, że zawsze mnie przyjmował na umówioną godzinę, robił badanie usg, wyjaśniał co robi i z czym to się wiąże...ale zaczęłam rodzić przed czasem i zaczęły się schody...nie odebrał przez całą noc tel...nie oddzwonił...a jak był na dyżurze po fakcie to nawet nie zajrzał...sorry ale nie tego się spodziewał...niestety ale prawdopodobnie tak postępują wszyscy...i nie biorą odpowiedzialności za nic...wielkie rozczarowanie, ponieważ też jestem specjalistą w swojej dziedzinie i tak się nie zachowuję...