Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jako kobieta slabo sie znam

BŁAGAM DORADZCIE COŚ !CHYBA MI ZAMARZŁA WODA W RURACH W MIESZKANIU!!!!

Polecane posty

na świeta wyjechałam do rodziny a wynajmuje mieszkanie w krakowie.. zakręcilam więc kurki wody na święta calkiem mieszkanie bylo nieogrzewane i jak przyjechalam wczoraj to odkrecilam kurki wody normalnie i w kranach jest woda normalnie a w wc do tego zbiorniczka do kibla leci taka malusienka strózką tylko i chyba tam zamarzło w rurach od kibla ..tak mysle..co robić kochani? jestem kobietą i naprawde nie mam kogo zapytać..a nie mam pojecia co robic teraz pewno to przez to ze nieogrzewane mieszkanie bylo tyle..

Gość Ewa z pytaniem
Jedynym sposobem to wlej KRET - płyn na zatkane rury. Z pewnością odmrozi lód.

Gość Ewa z pytaniem
Lub ogrzej na maksa mieszkanie - to też powinno pomóc !!

do rury z woda kreta sie nie wlewa tylko do sciekowej jak mieszkanie sie ogrzeje powinno wrocic wszytko do normy - jesli to wina zamrzniecia

z reszat w ktorym miejscu trzebaby by lo wlac tego kreta - "kretynski" pomysl mozesz tez sprobowac jakims piecykiem (farelka) dogrzac ta rure

no dzieki kochani ... dodam ze kibel jest tak wbudowany w sciane ..nie wiem czy to ma znaczenie ale nie widac rur od kibla bo są w scianie ..widac tylko kibel i przycisk wbudowany w sciane na splukiwanie:) ale nie wiem czy to ma znaczenie

Gość Wezwij
Czesia hydraulika :P

Niema innej rady jak nagrzać w mieszkaniu. Kiedyś zamarzły mi rury w łazience. Aha, odkręć trochę wodę w kranie(jak już będzie ci woda w rurach przepływać). jak woda leci to nie zamarza.

Gość Ewa z pytaniem
Nie polecam stawiać piecyka koło kanalizacji - rur ponieważ rury mogą popękać i będzie większy problem. Proponuję nagrzać mieszkanie normalnie jak zawsze, a do kanalizacji wlać środek Kret, bo i tam woda też pewnie zamarzła!!!

laila dziekuje ci bardzo za pomoc!ja najbardziej boje sie ze mi wywali kibel albo coś bo kolezanki w pracy mowią ze jak zamarza woda to moze mi wywalić wszystko w łazience..

weź jakiś grzejnik (najlepiej farelkę jeśli posiadasz) i przystaw przy ścianie gdzie przechodzą rury. Mi pomogło

Gość nie grzej kolo rur niczym
bo rury spekają . zle ci doradza leila!

Gość nie grzej kolo rur niczym
wez zawiadom spoldzielnie!

Gość Ewa z pytaniem
Oczywiście, że spękają. Lód w rurach rozsadzi Ci rury i będziesz miała kucie ścian. Nie stawiaj grzejnika !!! Ogrzej normalnie jak zawsze i to pomoże.

musisz nagrzać w mieszkaniu,jak się ciepło w mieszkaniu to w rurach wodach będzie ci odmarzać.

jeśli rury masz na wierzchu, kup taką piankową otulinę specjalnie na rury aby nie zamarzały

Gość WŁASNIE MAM RURY W SCIANIE
mam kibel wbudowany w sciane własnie:(

Gość Grażynka z ciechocinka
To może narazie splukuj z wiadra i spokojnie poczekaj aż sie ociepli. Nie ma powodu do paniki kochana.