Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghfgh

Czy lekarz rozpozna??

Polecane posty

Gość ghfgh

Mam pytanie, czy lekarz w jakiś sposób może rozpoznać, że kobieta w ciąży pali? Np. przy jakichś padaniach, USG? Sama nie palę, ale interesuje mnie to z pewnych powodów. Z góry dzięki za odpowiedź!:)

Gość jeeesssyyyy
przy porodzie pozna po łożysku

Gość sdadads
w ciąży nie rozpozna, ewentualnie dziecko może być mniejsze niż powinno.. Oznaki występują później - dzieci są mniejsze (chociaż to nie reguła), niektóe mają problemy z układem oddechowym, alergie.

Gość krzyweZwierciadło
może przypuszczac- zby małe dziecko, zmiany na łożysku. to podczas badania USG.

Gość ja bylam niedawno na usg
a jestem w 8 miesiacu i pani doktor na podstawie lozyska (jakies zwapnienia czy cos) zalozyla ze ja pale - a w zyciu nawet pol papierosa nie wypalilam :D

Da się w ciąży to zobaczyć. Leżałam na sali (jeszcze nie na porodówce) z dziewczyną, która kopciła jak smok (do tego miała cukrzycę ciężarnych i wpieprzała słodycze, no ale cóż) i oprócz tego, że dziecko w 8 miesiącu ważyło niecałe 2 kilo, to sama z wizyty wracała i mówiła, że lekarz stwierdził "podziurawione" łożysko. Pewnie coś na zasadzie płuc palacza - chyba każdy kiedyś widział zdjęcie.

Gość jesli chodzi o...
łozysko to umnie było ciemne i lekarz przy porodzie spytał sie czy pale . zdziwiło mie to pytanie bo ja w ogole nie paliłam i do tej pory nie pale i nawet nie przebywam wsrod palacych .