Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie mam pytanie do was

makijaż dzienny

Polecane posty

Mam pytanie. Mam w sobotę spotkanie z kimś na kim chcę zrobić wrażenie. Zapisałam się więc do salonu kosmetycznego na makijaż dzienny :) Czego się spodziewać? Czy sama mam wyrazić życzenia jakieś? :O

Gość wakemeuptralalala
żeby tylko Ci nie napieprzyli tapety...popros o dobre podkreslenie rzęs jakieś jasne cienie na powieki delikatne i zakrycie cieni pod podczami troche brązującego na policzki ...

No własnie troche sie tego boję ;) Na codzień nie używam podkładu tylko pudru matującego trochę. Salon dobry raczej, płacę 50 zł.

Gość anka1-1
sama mozesz powiedziec co chcesz i tak jak powyzej oby Ci nie zrobili tapety do zdzierania szpachelka:D

To zaczynam się bać ;) Oby mnie nie odstawiła ! Zalezy mi na wygladzie ladnym tego dnia, a to moj debiut jesli chodzi o taka usluge:)

Gość anka1-1
no wlasnie dlatego mow na wstepie czego chcesz a nna koniec jak da Ci lusterko i cos Ci sie nnie spodoba to wal smialo wkoncu placisz za to! ja na pierwszej wizycie popelnilam ten blad ze udalam glupia nie wiem moze sie zestresowalam ze beznadziejnie mnie umalowala i odpowiedzialam ze wszystko ok a jak przyszlam do domu to zmylam wszystko;/ teraz jak ide to jasno mowie co chce i jak zrobi mi np oko jedno to prosze o lusterko po co ma potem 2 robic odnowa:):) Pamietaj ze klient ma kase to klient rzadzi i wymaga:)

Oki, mam nadzieje ze znajde w sobie odwage;) Bo babki kosmetyczki i fryzjerki zawsze mnie oniesmilaja:(

Gość Bellissima ragazza
Oko - mocno wytuszowane rzesy, kreski brązowe lub szare (zależy, jaki masz kolor tęczówki), a nie czarne (zbyt mocny efekt), cienie stonowane, trzystopniowe (pod łukiem brwiowym jasny błysk, ruchoma część powieki - średnia intensywność koloru, kąciki oczu - mocniejszy akcent kolorystyczny), np. w beżach, brązach, błękitach lub szarościach. Inne kolory są uważane za ekstrawaganckie i raczej wieczorowe. Twarz - baza matująca lub rozświetlająca, korektor, podkład, puder sypki, ale zaznacz, że wszystko ma zostać położone na tyle idealnie, żeby nie było efektu maski (to jest do zrobienia, nie daj sobie wmówić, że nie, wystarczy, że kosmetyczka nie użyje hurtowej ilości kosmetyków, a poza tym dobrze dobierze kolory i poczeka, aż wszystko ładnie się wchłonie i stopi). Do tego kości policzkowe bardzo delikatnie podkreślone różem w naturalnym odcieniu lub pudrem brązującym. Usta - szminka w naturalnym kolorze plus błyszczyk lub sam błyszczyk. To wszystko:) powodzenia:) aha, naucz się z czasem malować tak samodzielnie, to proste:) przekonasz się, zobaczysz:)

Bellisima, może kiedys sie naucze:) poki co maluje rzesy, grafitowa kredka na dolna powieke i puder. Powiedz mi jeszcze, ile czasu mniej więcej zajmie zrobienie takiego makijazu? Tak plus/minus.

Gość Bellissima ragazza
Max. 40 minut. Przy dobrej pogodzie;) - tylko 20 :)

Gość Bellissima ragazza
Czyli tak pi razy drzwi - mniej więcej pół godziny:)

Oki :) Mam nadzieję, że będzie dobrze :) Babka wydawała się w porządku. A kiedyś może i sama się nauczę. Mam dopiero 20 lat wiec jeszcze troche czasu. Dzięki za rady:)

Gość Bellissima ragazza
Ucz się, ucz, nauka to potęgi klucz!!! :) :) :)

Na twarz jakiś delikatny podkład,można jesze kości policzkowe podkreślić jasnym różem. Najlepiej na powieki aż do brwi nałożyć bazę do oczu :) Pomalowac oko jasnym cieniem (zależy od upodobań) najlepiej takim cielistym,rozjaśnionym. I dobrze tez pomalowac takim delikatnym cieniem wyżej niż kończy się powieka,to sprawi że oko jest \'\'obudzone\'\' . Pomiedzy rzęsami a powieką (górną) namalować kreskę brazową kredką.Wytuszować rzęsy. Usta-jakiś mało rzucający się w oczy błyszczyk albo pomadka :) Najlepszy dzienny makijaż jak dla mnie :)

Gość gość
na profesjonalny makijaż dzienny warto pojechać do kosmetyczki. Ja jak jechałam na wesele to poszłam do kosmetyczki w Gliwicach http://www.tuttibeauty.pl/ i tak mnie pięknie umalowała, pasował mi makijaż do ubrania. Dobrze się w nim czułam. Tylko kosmetyczka taki dokładny i równy makijaż wykona.

Przede wszystkim kosmetyczka powinna zapytac, gdzie idziesz, jak sie ubierzesz i czy masz jakies wymagania. Dobra kosmetyczka z pewnoscia zna sie na rzeczy.