Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qazwsxedc

zapomnialam tabletki anty ale nie pamietam ktorego dnia. pomozcie

Polecane posty

Gość qazwsxedc

Zaczelam brac tabletki pierwszy miesiac, nigdy wczesniej nie bralam wiec jeszcze nawyk przyjmowania o stalej porze sie nie wkrecil, wczoraj kochalam sie z chlopakiem, a dzis tak sobie pomyslalam zeby sprawdzic czy regularnie brallam tabletki i tu caly problem gdzies umknela mi jedna, raz musialam zapomniec ale nie wiem kiedy. przez ostatnie 4 dni napewno bralam regularnie ale teraz w takim wypadku co mam zrobic??? wziac ta tabletke czy nie? w sumie minely juz conajmniej 4 dni i nie mam pojecia. miala ktoras z was taki problem???

Gość qazwsxedc
????

Gość zaopatrzyc sie
w wozek , lozeczko i ogolnie powoli oswajaj sie z mysla ze zostaniesz Matka:))Ja w taki sposob urodezilam corke-pierwsze tabletki-zapomnialam jednej i bach:)))

Gość czego się spodziewasz
mamy ci powiedzieć kiedy nie wzięłaś? To twój problem. Skoro w tym wieku już skleroza, to może jak zajdziesz w ciążę, to się pamięć poprawi...

Gość qazwsxedc
nawet nie strasz, ale mam ominac tabletke i brac dalej? czy wziac ja teraz? nie mam pjecie:(

Gość zaopatrzyc sie
wez ta jedna zapomniana i normalnie dalej bierz jak zawsze.Ustaw sobie budzik codzienny na komorce jak nie pamietasz:))I nie starsze cie mowie bardzo powaznie.Mam 6 letnia coreczke:))

Gość xa
bierz dalej ale zabezpiecz sie az do przyjecia nowej tabletki

bez sensu jest teraz brać dwie naraz skoro nie pamiętasz nawet kiedy nie wzięłaś...

Gość qazwsxedc
do czego sie spodziewasz a wiecei co jest najgorsze? ze ja tu przychodze po rade, ze moze liczylam ze pojawi sie ktos kto mi pomoze a najczesciej wchodzi ktos zeby zjebac, bo ma taki nastroj do tego. spoko tabletka to moj problem, moze zajde moze nie, na nikgo nie wjezdzam szukajac rady i sama chetnie jej udzielam bez dogadywania. ale wiesz tobie wspolczuje szczegolnie bo w sumie tabletka nie jest az takim wielkim problemem a charakteru juz sie nie zmini.....

Gość xa
sluchaj, brak tabletki oslabia skutecznosc ale nie likwiduje jej calkowicie, by miec pewnosc, ze nie wpadniesz stosuj dodatkowe zabezpieczenie. potem od nowej juz tabletki bierz regularnie. nie powinnas byc w ciazy ale licho nie spi.

Gość zaopatrzyc sie
No jak bezsesnu!Wez zapomniana tabletke i teraz normalnie dalej koncz opakowanie+prezerwatywa.I bedzie po problemie a na przyszlosc mowie ci nastawiaj sobie alarm w komorce(sprawdzony sposob):)

Gość qazwsxedc
dziekuje tym co dobrze radza:* jestem wdzieczna. sama wmysle ze po prostu omine jedna tabletke z opakowania i bede kontynuowac, zwlaszcza ze jestem pewna ze w 1 tyg bralam regularnie ale gdzies miedzy 8-12 tabletka moglam zapomniec:P licze tylko na to ze moj facet wali slepakami i ten jeden raz nam nie przyspozy potomstwa:P

Gość qazwsxedc
budzik zawsze nastawiony tylko ze ja prowadze dosc aktywne zycie i nie zawsze mam pod reka tabsy kiedy zadzwoni a pozniej juz zapomne i tyle.... jakis wiarygodniejszy sposob musze znalezc:P ae dziekuje za podpowiedzi:)

Gość xa
ja tez zapomnialam i to nieraz :O (przez ponad 5 lat brania tabsow zaczelam zapominac po 3 latach ;) ) juz nawet ustawilam sobie dwa bufdziki, bo tez mialam taka manie wylaczenia budzika jak dzwonil, zamiast od razu lyknac tabletke dalej zajmowalam sie tym co robilam wczesniej a potem zapominalam w ogole ;) dlatego nastwailam sobie dodatkowy budzik 3 h pozniej ;D

ja nie jestem złośliwa, tylko stwierdzam fakt. Skoro nie pamiętasz kiedy nie wzięłaś to teraz bez sensu jest brać dwie. Bierz tak, jakbyś ją wzięła i miej nadzieję, że jakimś cudem w ciążę nie zaszłaś z tego powodu. Do końca opakowania się zabezpieczaj i bądź bardziej odpowiedzialna przy braniu następnego opakowania. Dwie tabletki naraz miałyby sens, gdybyś następnego dnia po zapomnianej wzięła dwie. Teraz już nie, bo pogmatwasz sobie jeszcze bardziej hormony

Gość qazwsxedc
wiec ja sobie chyba tez kilka budzikow nastawie:) moze to bedzie lepiej albo jakis napis na scianie "wez tabletke":P ok sorki ze naskoczylam ale myslalm ze zlosliwie sie do mnie odnioslas, na tym forum to nie nowowsc a ja jestem zdania ze jesli ktos ma cos do powiedzenia w temacie to ma prawo wziac udzial w dyskusji a jesli chodzi tylko o krytykowanie ktore przynosi wiecej szkody niz pozytku to lepiej milczec:)

wiem, że tu mnóstwo złośliwych ludzi, a ponadto wiele takich, które nie znając tematu pisż co popadnie. Co z tego, że napisałabym - nic nie szkodzi, na 100% będzie ok, skoro to nieprawda. Po prostu biorąc sie za seks, bierzesz na siebie jakąś odpowiedzialność. MUSISZ pamiętać, bo to od CIEBIE zależy czy zaliczysz wpadkę czy nie... A stawka jest wysoka

Gość qazwsxedc
co racja to racja:) dziekuje za wypowiedzi i za pomoc:) pozdrawiam

Spoko.Myślę,że będzie dobrze.Najgorzej jeśli zapomni się tabletki w 1 albo 3 tygodniu, a ty najprawdopodobniej zapomniałaś w drugim.ale zabezpieczaj się teraz dodatkowo.pozdr.