Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cyrynix

Zatkane ucho, problem a-cerumen - czy dobrze kozystam?

Polecane posty

Gość cyrynix

Otóż od tygodnia mam zatkane ucho. Myslalem ze przejdzie samo :/ No i w gdy jechalem do lekarza po drodze sie lekko odetkało ! eureka! olałem wizyte u lekarza i z euforii pobiegłem do apteki po lek na całkowite odetkanie. Polecono mi A-Cerumen. W domu wlałem to badziewie do ucha jak kazała mi farmaceutka. Leżałem z tym 5 minut w uchu do całkowitego rozkmiękniecia woskowiny. Potem gdy wstałem zawartośc sie wylała, i tak jak mi kazano przepłukałem ucho sola fizjologiczną (na ulotce acerumen pisalo abym zakropil ucho, no ale co mi to da, gdy podczas chodzenia i tak czesc leku sie wyleje). Teraz mam znowu zatkane ucho :/ Poradzicie cos ?

Gość cyrynix
Podnosze, bo nie wiem czy isc do lekarza, czy moze zle uzywam leku.. a moze za szybko oczekuje efektow ?:/

Gość cyrynix
chyba nikt mi nie pomoze ;/

Gość jak Cie juz
odetkalo, to po co pobieglas do apteki? Trzeba bylo poczekac! Nie powinno sie samemu przeplukiwac uszu! Ja radzilabym Ci isc teraz do laryngologa-moze on zrobi reszte! Zycze wszystkiego najlepszego!

Gość przecież to facet pisał
he he he tymi kroplami to trzeba z tydzien płukac aby pomogły - najlepiej idź do laryngologo, zrobi szybko i fachowo

Gość cyrynix
tak zrobei pojde jutro. tylko 15zl wydalem niepotrzebnie na ten lek ;/

Gość do Cyrynix
I co - byles u laryngologa?

Gość cyrynix
jeszcze nie dzis mam zamiar isc:D

Gość cyrynix
ucho odetkane u lekarza :D na przyszlosc polecam odrazu isc do lekarza. ja zwlekalem, i zrobil mi sie taki jakby strup z wosku... troche plukanei bolalo, wiec nie polecam zwlekac. Dodam ze jak byłem rok temu na plukniu, odrazu poszlem jak zatkalo mi sie ucho i za 2 razem poszlo wszystko.. oczywiscie nei bolalo.

Gość no wreszcie zmądrzałeś

Gość gość
Kup sobie Audi spray. W odróżnieniu od A-cerumenu zawiera wodę morską, a nie oleistą substancję. Lepiej rozpuszcza woskowinę.