Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość langusta***

chce przejsc na WEGE

Polecane posty

Gość langusta***

Stawanie się Człowiekiem w całej pełni znaczenia tego słowa to także zmiana sposobu odżywiania w kierunku wybitnie roślinnym, a Jarosz to człowiek o większej wrażliwości, inteligencji, uroku i czułości w sposób niewątpliwy, chociaż odejście od podludzkiego stanu zdziczenia do humanitaryzmu, który nie istnieje bez Vegediety zajmuje zwykle dobre Siedem lat, bo tyle żyją ostatnie komórki, które muszą zapomnieć, że były “trupożerne”. Mówi się w naukach starożytnych nawet o stopniach rozwoju Świadomości w oparciu o analizę spożywanego pokarmu, a najniższy krąg nieludzkich prymitywnych dzikusów stanowili i stanowią jeszcze ciągle ludożercy i typowi mięsożercy, dla których głównym pokarmem jest mięso tego, co upolują, złowią, zabiją w bestialski sposób. Podludzie tej klasy generalnie żyją bardzo krótko ze średnią długością życia od 28 do 50 lat, a jedzenie głównie produktów mięsnych z uboju, połowów lub polowań to najistotniejsza przyczyna śmierci na choroby sercowo-naczyniowe, raka, cukrzycę, sepsę i podobne dolegliwości cywilizacyjne, także samobójstwa! Mięsem karmi się od wieków wszelkie agresywne armie, legiony i bojówki, bo mięsne żywienie wzmaga adrenalinę i pobudza krwiożercze skłonności do wszelakiej bijatyki, rozboju i patologicznego zabijania. Dieta wojskowa to dieta trupojada, który na polu walki zabija wszelkie stworzenia, aby tylko się czymś pożywić, co wzmaga jego agresję, podnosi adrenalinę i tłumi wszelkie ludzkie odruchy jak czułość, wrażliwość i łagodność. Reedukacja takiego człekozwierza, który świeżo zabitemu na froncie koledze odcinał kawał mięsa, aby się pożywić jest bardzo trudna, jeśli wręcz niemożliwa, przynajmniej wobec ogółu z powodu rozpasanej żądzy mordowania wszystkiego, co się tylko rusza. Starożytne kultury, włącznie z grecką, na której bazuje cywilizowana Europa dawały pełne pochwał apoteozy pod adresem ludzi, tj. wegetarian upatrując w powszechnym JARSTWIE nadejścia Epoki Złotego Wieku.

Gość tekst brzmi mało wiarygodnie
i jakoś tak sekciarsko. 😴

Gość SEKTA PRECZ
tekst taki sam jak przeslanie sekty:-)))))

Gość a mnie nie
faktycznie brzmi sekciarsko.

Gość Natanielle8
ja nie mysle o tym pod katem sekty tylko zdrowego rozsadku. mam swoj rozum.

Gość nie rzucać się
to sobie przechodź :D i pamiętaj zapomnieć o żelkach, galaretkach, serkach homogenizowanych, niektórych jogurtach i całej masie innych rzeczy z żelatyną a mleko jest kradzione krowie i jajka kurą a ryby uwielbiają wodę a nie sos pomidorowy no żryj marchewki i fasole modyfikowana rosnące na azocie pięknego miłego życia :D o ja nie mogę co za ludzie:D

Gość Isiu
To jednak prawda ze jedzenie miesa wzbudza agresje:)

Gość Wpatrzona
dużo zdrowia zycze !!!!

Gość nie rzucać się
myślę że jednak śmiech :D a śmiech to zdrowie! :P

Gość toc to prowokacja
fanzolicie, krowy i wszelkie inne zwierzeta hodowlane niszcza srodowisko wprowadzajac metan do atmosfery. wasze pochlanianie zamordowanej z zimna krwia krowy doprowadza na skraj zniszczenia nasza planete. nie mowiac o braku poszanowania dla innych istot zywych, ktore tez czuja i chcialyby zyc...

Gość bleblable
no to ladnie ktos sie wkrecil :D

Gość bleblable
=>toc to prowokacja "krowy i wszelkie inne zwierzeta hodowlane niszcza srodowisko wprowadzajac metan do atmosfery. wasze pochlanianie zamordowanej z zimna krwia krowy doprowadza na skraj zniszczenia nasza planete." sama sobie przeczysz

Gość toc to prowokacja
wiesz co to sa zwierzeta hodowlane??? to zwierzeta "produkowane" masowo w celach konsumpcyjnych, a z ich kupek ulatuje metan, ogromne ilosci metanu. tych zwierzat nie byloby tyle, gdyby nie byly "wytwarzane" na sile... zreszta, ktos kiedys ladnie powiedzial, sprobuj zabic to co jesz...

Gość bleblable
zle zrozumialam twoj post ;) w sumie to masz racje... ale powstaje coraz wiecej ekologicznych farm...

Gość toc to prowokacja
swoja droga, farmy ekologiczne rowniez nie sa takie ekonomiczne, a co za tym idzie ekologicze, gdyz w trakcie produkcji sa duzo wieksze straty, a co za tym idzie, potrzebny jest duzo wiekszy naklad pracy(rowniez maszyn) aby je utrzymac:) najlepiej otworzyc wlasny warzywniak przydomowy:P a powaznie, w dzisiejszych czasach, przy obecnym zasiegu i zroznicowaniu pokarmu, moglibysmy bez wiekszego problemu przejsc na wegetarianizm. ja od 9 lat jestem jaroszka;)

Gość langusta***
Uwazam ze jesli kogos temat nie interesuje nie powinien sie wtracac, krytykowac i odradzac.

Gość nie wolno też zjadac
warzyw i owoców bo tym samym zabieracie pożywienbie zwierzetom. :classic_cool:

Gość langusta***
Co do zelkow galaretek..itp wcale tego nie jadam. nie jadam slodyczy chipsow i ogolnie zadnych gotowcow. uwielbiam za to owoce. miesa poprostu nie lubie wiec to dla mnie zaden problem.

Gość nie rzucać się
więc nie jedz mięsa. to twój wybór. ale po cholerę dorabiać do tego taką śmieszna i bezsensowną ideologie? :D a co do tego że wszyscy mogli by przejść na wege. to nasze dzieci już by nie wiedziały co to świnka itp. a owocki też krzyczą jak się je zrywa! udowodnij ze nie! :D

Gość nie rzucać się
a no tak ryba to przecież roślinka. co prawda są różne rodzaje wege, ale tu dyskusja sprowadziła się do tego jak można mordować zwierzaki. ryby też zabijają bestialsko!

Gość Jak ktos nie ma pojecia
O wege to po cholere sie udziela??? cel masz w tym jakis? jedz sobie mieso nikt ci nie broni?problem masz z tym czy co??

Gość nie rzucać się
"a Jarosz to człowiek o większej wrażliwości, inteligencji, uroku i czułości w sposób niewątpliwy, chociaż odejście od podludzkiego stanu zdziczenia do humanitaryzmu" jak ktoś pisze takie hasła, to pisze o mięsożercach jako debilach więc się udzielam :) bo nie rozumiem co jest czułego w zjadaniu tuńczyka z puszki i czekam aż mi ktoś wyjaśni :)

Gość Ale glupia.
Ktos tu pisal o tunczyku z puszki? Ty wez sie lecz !

Gość nie rzucać się
czerwona porzeczka ja jestem wege od 70 dni i czuje sie ok.. znaczy jadam jajka i ryby raz to, raz tamto. szkoda z wami gadać, korzystacie z tego co wam wygodnie zamiast konkretnie odpowiadać🖐️

Gość Anulka13
Forum jest po to, zeby wymieniac poglady. Dlaczego przy tym temacie niby mieliby sie wypowidac tylko ci, ktorzy popieraja wege? Co to za forum by bylo. Potrzebne sa rozne opinie, punkty widzenia.

Gość Mozliwe. ale.
Temat jest :chce przejsc na wege. wiec co tu robi osoba ktora wysmiewa wegetarian? dotyczy ja ten problem?watpie. ona tu nic nie wnosi poza ironia..

ODRZUCENIE MIESA nie oznacza takze odrzucenie np jajek, bez ryb też moge zyć lecz jadam je, rzadko ale zawsze JADAM faktycznie moga byc osoby co sa przeciwne wege, ale mysle ze ich rola konczy sie na uprzedzeniu przed Wege.. a dalsze jakies kłótnie nie mają sensu.. narzucac cos sobie nawzajem..