Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama co pomocy szuka

co zamiast pulmeksu?

Polecane posty

czy moge nasmarowac malucha spirytusem? kaszle ma katar a ja nie mam pulmeksu w domu. dalam syrop pyrosal, calcium, witamine c i herbate z malinami. co jesczze moge zeby sie to dziadostwo nie rozwinelo?

Gość alinaa26
Amol :) albo maść rozgrzewająca odpowiednia do wieku maluszka :) Na katar smaruj pod noskiem zwyklą maścią majerankową za 2zł - super sprawa nawet ja się wyleczyłam nie raz! Powodzenia!

o widzisz mam masc majerankową w domu zaraz posmaruje ale amolu nie mam mam tylko spirytus. moze byc czy nie? pamietam ze jak bylam mala nas mama tym smarowala ale to bylo dawno.

Gość emiiiiiiiiiiiiiii
dokladnie amol mi tez pediatra polecil i stosuje :) trzeba nasmarowac stopy, klatke piersiowa i plecki no i pod koldre :)

to ja jeszcze raz zapytam bo chyba nie doczytalyscie mojego pytania Czy moge posmarować spirytusem? nie mam amolu nie mam pulmeksu jest wieczor nie ma calodobowej apteki musze do jutra sie wstrzymać. Mam spirytus moge go użyć?

Gość emiiiiiiiiiiiiiii
mozesz lekarz mowil mi ze dobrze byloby smarowac amolem a od biedy moze byc i spirytus salicylowy :)

Olejek kamforowy. Amol może podrażnić skórkę bo to na spirytusie. Napar z rumianku postawiony przy łóżeczku:)

No ja bym spirytusem nie smarowała - chyba, że jakimś mocno rozcieńczonym -ale wtedy to bez sensu.

Gość emiiiiiiiiiiiiiii
mi pediatra powiedzial ze jak najbardziej mozna a wrecz amol zalecal a tez na spirytusie, zreszta spirytusem mowil ze tez mozna. spirytusem nie smarowalam tylko amolem i zadnych podraznien nie bylo a dzieci mam alergiczne