Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nucha007

Angielski akt urodzenia

Polecane posty

Gość Nucha007

mam takie pytanie do pan pracujacych w urzedzie, moja corka urodzila w londynie i mam oczywiscie angileski akt urodzenia, no i mam problem, corka urodzila sie w marcu 2008 no i za 2 miesiace skonczy rok, od tej pory nie bylam w polsce( nie mam po co tam jechac, a tymabardzej teraz jak jest tak zimno) no a znajomi mi powiedzieli ze ja mam tylko rok czasu aby zarejestrowac corke w polsce, a po roku czasu beda jakies kary. Z braku laku bym pojechala i to zrobila ale naprawde mi sie nie apli, byl ktos w takiej sytuacji albo jest moze jakas urzedniczka wsrod nas ktora zan przepisy? dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Gość Nucha007
WPISANIE AKTU URODZENIA SPORZĄDZONEGO ZA GRANICĄ Miejsce załatwienia sprawy: USC. Forma załatwienia: decyzja o wpisaniu zagranicznego aktu urodzenia. Do wpisania aktu urodzenia sporządzonego za granicą niezbędne są: oryginalny odpis aktu urodzenia lub fotokopia/kserokopia dokumentu (poświadczona przez organ, który przechowuje oryginały ksiąg, dokument musi być przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego), podanie wraz z oświadczeniem strony, że dotychczas nie występowała z podobnym wnioskiem do urzędów stanu cywilnego na terenie Polski, dowód osobisty (paszport w przypadku cudzoziemca). Termin załatwienia: do miesiąca, w sprawach skomplikowanych do 2 miesięcy. Opłaty: złożenie podania i załączników od 1 stycznia 2007 r. bezpłatnie, za decyzję — 50 zł. Znalazlam takie cos, ale tu nic nie pisze, czy zatem to tylko jakies bujdy o dacie waznosci angielskiego aktu urodzenia?