Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beznadziejnie

ból po leczeniu zębów

Polecane posty

Poradzcie!! Ostatnio mam poważny problem z ząbkami. Mianowicie Stopniowo, w miarę leczenia zaczęłam mieć bardzo nadwrażliwe zęby. I to na dodatek tylko te zęby, które miałam leczone …bez wyjątku (a miałam ich dużo leczonych) w krótkim dostępnie czasu...mniejsze i większe ubytki). Niestety to nie jest tak, że zęby tylko trochę pobolewają po ciepłym czy zimnym, bo po każdym cieplejszym posiłku, czy kawie, herbacie lub czymś zimnym. Ból jest tak silny i długotrwały, że potem np. leżę przez godzinę, bo nie mogę normalnie funkcjonować z bólu. W zasadzie to nie pamiętam już dnia, żebym nie wzięła tabletki przeciwbólowej. No i zapomniałam dodać, że co gorsza….Od jakiegoś tygodnia dolne zęby, szczególnie dwa bolą mnie samoczynnie, na dotyk.( dwie przeciwległe 6,7- ciezko określic które dokładnie bo ból jest rozległy) Nie mogę nimi nic gryźć. No i często bolą mnie też w nocy.. szczególnie jeden. To jest taki pulsujący ból, że ciężko mi powiedzieć, który to dokładnie. Nie wiem czy to jest zwykła nadwrażliwość pozabiegowa, bo to trwa już zbyt długo (zaczełam leczyć zeby w październiku) obawiam się, że to mogą być jakieś komplikacje, jakieś powikłania pozabiegowe - nie wiem – może trzeba zrobić prześwietlenie… czy coś takiego. Boje się też, ze bede musiała od nowa je leczyc kanałowo ..a juz wydałam tyle pieniędzy na leczenie .Czy moge się ubiegac od dentystki, żeby wyleczyła mi je za dramo skoro juz raz za to zapłaciłam i komplikacje nie są z mojej winy??

Gość kami6
pewnie ci zle poleczyla te zeby.Ten bol moze byc spowodowany tym ,ze zle uszczelnila zab gdzies jest mala dziurka i dlatego cie boli.ja mialam tak samo,po 5 miesiacach od zaleczenia dopadl mnie taki bol ze chcialam usunac go .ale inna dentystka mi powiedziala ze jest mala dziurka i mi zaleczyla kanalowo i mam spokoj.Nieradze ci isc do tej samej bo tylko ci zeby zniszczy