Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cóz to jest

słabe napiecie mięsniowe--czy ktos miał takie rozpoznanie u niemowlaka?

Polecane posty

Gość cóz to jest

Gość cóz to jest
2 mies a to jest cos powaznego ? czym sie to objawia?

Gość RUda...
bardzo duzo dzieci to ma ,nic powaznegoi troche cwiczen i bedzie ok

po prostu twoje dziecko ma słabe mięśnie i w późniejszym wieku nie rehabilitowane nie będzie potrafiło podnieść główki czy potem samo usiąść. Inaczej mówiąc mięśnie dziecka są zbyt leniwe na wysiłek fizyczny. Mój synek miał wzmożone napięcie czyli napięte mięśnie

Gość cóz to jest
lekarka nic nie chciala powiedziec mam isc do neurologa i tyle

a o swoim dziecku piszesz? jak slabe napiecie, to pewnie glowki nie podnosi, ulewa sie przez rece, tak? sama tak kombinuje, bo moj mial akurta asymetrie, zaczelismy cwiczonka w domu jak mial 3 tygodnie i po miesiacu juz wszystko bylo okey.

no to lec do neurologa jak najszybciej, najlepiej prywatnie, by nie zwlekac. lekarz zaleci cwiczenia w domu badz bedziesz chodzila na rehabilitacje i wszystko bedzie dobrze. tylko szybko do lekarza, to predzej minie....

mój synek miał obniżone napiecie mięśniowe - nie trzymał sztywno główki jak \"normalnie\" rozwijające się dzieci, usiadł dopeiro jak miał 15 miesięcy, jak miał 18 miesięcy zacząl chodzić. Od 3 miesiąca intensywnie rehabiltowany przez rehabilitantów i przez nas w domu. Rzeczywiści epowinnaś udac się jak najszybciej do neurologa i wczesniej możęsz też poradzić się jakeigo ś rehabilitanta, zeby pomógł Ci w doborze jakichś ćwiczeń, które wzmocnią miesnie dizeciątka. Doświadczony rehabilitant widząc dizecko wie, któe partie sa najsłabsze i jakie cwiczenia dobrać. Ćwiczeia nie są trudne i u takiego maleńkiego dziecka z dnia na dzień widac efekty ćwiczeń. Warto też zadbać o to by logopeda obejrzał takie dzieciątko - ja tę kwestię zaniedbałam - z braku wiedzy- i terazm mam kłopot z żuciem u synka, ale u znakomitej wieszości dizeci po rehabilitacji \"dochodzą\" do siebie szybko. Czy Twój synek byłniedotleniony podczas porodu?

Gość emiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
moj tez mial slabe napiecie chodzimy na rehabilitacje i jest ok. ma juz 12 miesiecy wprawdzie jeszcze nie chodzi ale mysle ze niedlugo zacznie.

emiiiii a nie mieliscie kłpotów z żuciem? Bo ja się tego nei moge pozbyć, a mamy juz 2 lata 8 miesięcy....