Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksica..kochanica

pytanie odnosnie tybletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość aleksica..kochanica

jak dlugo powinno sie je brac, a potem na jak dlugo zrobic przerwe? i czy koniecznie trzeba zaczac brac w pierwszym dniu miesiaczki? chodzi konkretnie o cezarette

a miała panna w rękach ulotkę dołączoną do tabletek? Proponuję przeczytać a wtedy zadawanie pytań na forum nie będzie konieczne

Gość aleksica..kochanica
wlasnie ze nie mam, tabletki trzymam juz jakis rok, ulotki w nich juz nie ma, inaczej bym nie zadawala pytan na forum

to na poczatek sprawdz czy jeszcze nie sa przeterminowane. a poza tym tak z ciekawości dlaczego tak długo trzymasz e tabletki?? czy byłaś u lekarza ze chcesz zacząc brać czy robisz to na własną odpowiedzialnośc?

Gość aleksica..kochanica
kobieto co to za wywiad??? od lekarza mam, przepisal mi je po porodzie, nie bylam zdecydowana bo myslelismy o drugim dziecku,ale teraz niestety sytuacja zmusza mnie do tego, a tabletki sa jeszcze wazne-bez obaw kochana ;) dziekuje za troske z twej strony to co wie ktos?bo przeciez do ginekologa nie polece specjalnie po instrukcje obslugi

ok tak tylko pytam! No więc tabletki należy zacząć brac w pierwszym dniu krwawienia. przerwa trwa 7 dni i następnie 8 dnia znów zaczynasz przyjmowac tabletki.

Gość aleksica..kochanica
:) a jak dlugo mam je brac zeby potem zrobic przerwe? sorki za nadwyrezanie twojego czasu, jesli tak jest, ale musze wszystko dokladnie wiedziec, nigdy nie bralam tego swinstwa, niestety musze :(

w każdym listu sa 21 tabletki. Bierzesz jedna dziennie czyli łykasz tabletki po jednej dziennie przez 21 dni (o tej samej porze) następnie robisz 7 dni przerwy (w któej pojawi się krwawienie z odstawienia-nie mylić z okresem) a następnie 8 dnia znów zaczynasz kolejne opakowanie tabletek

Gość trochę zakochanaa
Bierzesz 21 dni, a potem przerwa 7 dni kiedy nie bierzesz i znów 21 dni bierzesz. Zwykle zaczyna się je brać w 1 dniu miesiączki, ale czasem jest inaczej (lekarz mówi jak). Pozdrawiam. Nie jest to takie wielkie świństwo - ja brałam jakieś 3 lata i dobrze się czułam, teraz wprawdzie odstawiłam i też dobrze się czuję - okres mi wocił normalnie i w terminie i miesiaczkuje jak na razie regularnie (bez tabletek juz 4 miesiące). :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nie jest konieczne robienie przerwy po jakims tam czasie, wiem ze niektore dziewczyny robia po roku lub 3 miesiacach, ale moje pani ginkolog powiedziala, ze to nieczemu nie sluzy i ze jest to calkowicie zbedne.

Gość trochę zakochanaa
Przerwy w sensie odstawienia tabletek w ogole - pewnie nie tzreba robić. Ale aleksica pytała zdaje się o tą przerwę 7-dniową.

Gość aleksica..kochanica
dzieki bardzo agna :) i wszystkie inne kobitki ;)