Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upupupu

Zimne rączki u noworodka?

Polecane posty

Gość upupupu

Powinnam się martwić?

Gość meaaa
nie rączki mogą być chłodne nóżki natomiast powinny byc ciepłe

Gość edfrgthyju
a jak go ubierasz, maluszek powinien miec ciepłe rączki, on wyszedł z brzuszka z temp 36 i troche, więc mozę za cieniutko jest w domku ubrany...ja urodziłam synka który miął 2 kg i w czerwcu..( było chłodno ) w domu był w kafrtaniku przykryty kocykiem, w rożku i czapeczce...inaczej ubrany się szybciurtko wyziębiał...

Gość powtórzę co napisała meaa
rączki nie muszą być ciepłe!!!!!najlepszym wyznacznikiem temp jest karczek - tam sprawdzaj i w żadnym wypadku nie przegrzewaj!!!

Gość edfrgthyju
no z tym karczkiem to racja:) Już zapomniałam:)

Gość upupupu
karczek ma cieply.

Gość powtórzę co napisała meaa
jeśli karczek jest ciepły to nie musisz się niczym martwić - maluszkowi na pewno nie jest zimno;) i aprawde nie przejmuj się tymi chłopdnymi rączkami, mój synek też wciąż takie miał;)

dziecko na karku ma skupiska tkanki tłuszczowej brunatnej, czyli takiej, jakiej nie mają dorośli ludzie. Zimne rączki i nóżki nie świadczą o tym, że dziecku jest zimno. Sprawdza się to na karku - jeżeli jest ciepły wszystko jest dobrze :) www.porady-poloznej.pl

Gość tak sprawdza sie tylko kark
a jak noworodek ma zimne nozki badz raczki to zaloz mu skrapeki na nozki a jesli chodzi o raczki to sa takie bluzeki jakby z rekawiczkami bez palcow . nie ubieraj grubiej dziecka w dodatkowa wartwe ubran bo przegrzejesz a z tego powodu dostanie potowek . moja jak byla noworodkiem tez tak miala i z tego wyrosla . czasem ma tylko zimne stopki wiec zakladam jej dodatkowo skarpetki bo kark ma ciepły pozdrawiam i nie martw sie dzieci tak maja

Gość dobre to
to normalne, że noworodek ma zimne stópki i rączki. Układ krwionośny jest jeszcze nie do końca dojrzały. Z czasem to się zmieni. Dziecka nie wolno przegrzewać. Temp. sprawdza się na karczku.