Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

janekrys

Dlaczego kobiety sie tak szybko starzeja?

Polecane posty

Najladniejsze sa w wieku gora do 20-21 lat. Pozniej jakos twarz im sie zmienia. Np nie wiem czy zauwazyliscie ze wiekszosc z tych wszystkich nastek (np17, 18 ) jest sliczna, maja sliczne mlode buzki, to cialo jakies takie delikatne jedrniutkie:P i wogole; A te same dziewczyny pare lat pozniej to jak zupelnie inny czlowiek. Czesto jest nawet tak ze jak jest kilkunastoletnia dziewczyna to jest sliczna a jak ma powiedzmy juz te 26-27 lat to jest wrecz brzydka. Nie traktujcie tego jako atak na kobiety, ale naprawde na setkach przypadkow zaobserwowalem ze tak jest. Np po kolezankach ktore spotykam po ilus tam latach. masakra

Gość Diagnostyk 011
efekt tapeciarniany

Gość zlota_monia_ze_srebra
dobrze kocahny ze ty jestes stale umięśniony, nie łysiejesz i nie wiesz co to mieńsien piwny:P Kazdy sie starzeje-normalna rzecz....a kobiety obecnie mają tyle na głowie i tak cięzko w życiu ze starzeją sie szybciej

Gość zlota_monia_ze_srebra
mięsień nie mienisien:P

po pierwsze tak jest w naturze że kobiety się wcześniej starzeją. moim zdaniem to kwestia dbania o siebie od dziecka. fajki, alkohol, nieodpowiednie kosmetyki = flak zamiast skóry. brak ruchu, chipsy i inne świństwa = cellulit

Gość Galantynka
Bo troski i kłopoty, oraz nasze bylejakie zarcie nas niszczy, zżera, pasozyty, nowotwory, inne choroby tyż.

Gość nie wiem o czym ty piszesz
ja mam inaczej- jak miałam lat naście to byłam fajna , lae z roku na rok jest jeszcze lepiej, lepsze ciuchy, lepsza fryzura, lepsze ciało, nie wiem jak mają inne kobiety może ja jestem wyjątkiem ( to możliwe -moja mama w wieku 60 lat praktycznie nie ma zmarszczek) - mi się zawsze wydawało , ze to facetom czas nie służy- łysieją i tyją , a może to kwestia tylko i wyłącznie dbałości o siebie i swoje ciało- nie oszukujmy się facet nie dbający o siebie nie jest z wiekiem atrakcyjniejszy- wręcz przeciwnie

a wy faceci nie myślcie że zawsze jesteście idealni. też trochę pasowaloby o siebie zadbać. aż miło popatrzeć jak facet zadbany i opachnący chociaż na karku ma 40

Gość ciekawskadziewucha
człowiek najszybciej starzeje sie przez nerwy, a faceci wykańczaja kobiety nerwowo, więc masz odpowiedż

Gość Józefina_wiedobrze
Bo nie zdają sobie sprawy co robić by wyglądać wiecznie młodo. Ja pije dużo wody, soku z marchewek a co najważniejsze używam nawilżającego kremu nanobase i wyglądam świetnie

Gość kobiety to jeszcze nic
zobaczcie co dzieje sie z facetami! Babka po 30tce to jeszcze z reguly spoko laska, a facet zwykle ma brzuch, jest siwy i twarz mu sie poszerza tak ze zatraca rysy, nawet jak byl przystojny to rzadko mu sie udaje to utrzymac... Czemu mezczyzni tak krotko sa atrakcyjni??? Bylo takie zdanie napisane na aucie w Londynie "Women age like wine, men age like milk..." - straszne ale prawdziwe.

Gość fgfdgfx
nie starzeja sie szybciej głąbie...tylko zmarszczki im widac szybciej bo maja ciensza skore, a ciało w ciagu kilku lat to sie nawet facetom zmienia, najpierw spojrz na siebie bo od tego gapienia sie na innych nie widzisz ze sam stajesz sie brzydszy chyba ze pakujesz sie na silce 🖐️

Gość gość1243
Ale wy jesteście po****ne gościu pyta się czemu tak jest, a zamiast odpowiedzieć mu na pytanie pocisk w jego stronę. Typowa odpowiedź kobiety. No, ale cóż Bóg stworzył człowieka i kobietę. Koleś nie pyta się jakich macie chłopaków/ mężów tylko chciał odpowiedzi na konkretne pytanie, więc jak jesteście nie doj3b4n3 to nie spamujcie, tylko powiedzcie czemu tak jest.

Gość gość
12:35. To odpowiadam: BO TAK. Wystarczy, tępa pało ?

Gość gość
Typowe teksty "chłopczyka", nie mężczyzny :/ Moim zdaniem (i zdaniem wielu mężczyzn) kobieta najpiękniej wygląda w wieku 25-35. Jeśli ktoś leci na dziewczynki, to zawsze będzie napalał się na 20stki. Skóra kobiety jest o wiele cieńsza od skóry mężczyzny. Jest to uwarunkowane biologicznie, gdyż mężczyźni wychodzili w teren, na polowania, wojny, bitwy. Byli znacznie bardziej narażeni na urazy mechaniczne i czynniki zewnętrzne, więc musieli być przystosowani biologicznie do tego, by przetrwać. Podstawą młodo wyglądającej skóry jest kolagen. Mężczyźni mają go 4 razy więcej w skórze od kobiet, więc odpowiedź nasuwa się sama. Z biologicznego punktu widzenia, produkcja kolagenu zatrzymuje się już w wieku 25 lat, dlatego kobiety właściwie po 20stce powinny zacząć działać prewencyjnie, aby opóźnić efekty starzenia. Tu się zgodzę, że są kobiety, które po 30stce wyglądają o 10 lat starzej, ale to wynika z braku dbania o siebie. Tak więc nie dziwcie się mężczyźni, że kupujemy kremy, kosmetyki i biegamy do kosmetyczek, bo chcąc wyglądać jak najdłużej młodo, musimy to robić. Ja osobiście mam 31 lat, a wyglądam na 25 i nie mam zmarszczek. Jak widać, wszystko jest kwestią indywidualną... Swoją drogą, mężczyźni ok. 30stego roku życia też dziadzieją, łysieją, tyją i dostają wielkich brzuchów. Tak więc drodzy Panowie, polecam dbać o siebie, bo stajecie się aseksualni. Amen