Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeterinnka

Suszarka na mokre naczynia-smierdza mi od niej naczynia zgnilizna

Polecane posty

Gość kafeterinnka

Mam taka plastikowa suszarke na mokre naczynia z podstawka, i co rusz mi naczynia przesmierdzaja zgnilizna, bo zbiera sie tam woda. Co ile trzeba myc taka suszarke i w ogole czym zeby nie bylo czuc tej zgnilizny ????

Moze zabrzmi jak zart, ale umyj domestosem, plyn do naczyn nie da rady z grzybkami i bakteriami a stad tak zapodaje ;p

Gość codziennieee

Gość Inzynierkala
Zadnym domestosem bo kolor zmieni szuszarka!! Normalnie myj szuszarke co drugi dzien na kranem albo w wannie plynem do mycia naczyn i wrzatkiem!

Nie czystym domestosem co za łosie, nakrętka na pare litrów wody ;p. Z wrzątkiem to doooobry pomysł.

Gość ilonkaaa
OCET!!! nic nie dziala lepiej na kamien i bakterie, nawet na plastik. do octu dolac cieplej wody, proporcja 2:1, jak silniejsze zabrudzenia, to 1:1, albo nawet sam ocet- nic sie nie stanie. zalac zabrudzona powierzchnie, zostawic na 15-20 minut, potem ciepla woda z plynem do naczyn i gotowe. SPRAWDZONY SPOSOB! :)

Gość gość
ocet ocet ocet jeśli jest na suszarce osad z kamienia to zalewam gorącym octem po jakims czasie 1 h wylać i umyć,jeśli tylko śmierdzi to przecieram ścierką nawilżoną octem.

Gość gwiazda niepolarna
po co takie starocia wywlekacie?

Gość gość
codziennie myc i zlewac wode z podstawki,przeciez to chyba jest logiczne-musisz o takie glupoty na kafeterii pytac?

Gość gość
codziennie myjecie podstawke od suszarki? wycieracie najwyzsze polki w kuchni? myjecie rury w toalecie? wycieracie framugi wszystkich drzwi w chacie? dziewczyna miala problem, to zwyczajnie zapytala! nie obrazila przeciez nikogo tym postem, a wy sie czepiacie, ze brudas i takie to oczywiste, ze smierdzi. ciekawe, jak u Was WSZEDZIE jest przyjemnie...

Gość gość
Takie "starocie", jak ten topik, sa zawsze na czasie, nie ma sie co czepiac. Wszytskie osoby, jakie znam, uzywaja zwyklych suszarek nawet jesli maja tez zmywarki. I dziwi mnie porownywanie mycia suszarki do sprzatania gornych polek itp. Suszerka jest w ciaglym uzyciu, srodowisko wodne (woda zbierajaca sie na podstawce) to raj dla bakterii - nalezy myc na biezaco (wtedy nawet nie jest to uciazliwe, bo kamien i inne brudki nie zdaza zastygnac, gdy woda odparuje lub ja wylejemy z podstawki). Jesli ktos nie znal podstawowych zasad higieny uzytkowania suszarki, to dzieki temu topikowi mogl sie dowiedziec. Takie topiki zawsze w cenie.