Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula 29

Gulasz nie mieknie- co robic???? Pomozcie prosze!!!

Polecane posty

Gość kasiula 29

Wlasnie robie gulasz. Jest to mieso mieszane. Dusze juz pol godziny a mieso nadal twardawe. Co mam zrobic aby miesko zmieklo? Dosypac wiecej soli? Pomozcie dziewczyny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotować dalej na wolnym ogniu
w pół godziny gulaszu nie ugotujesz, jeszcze z godzinę niech sie pogotuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasiula 29
Dzieki dziewczyny za porady. No jeszcze bede dusic to miesko poki zmieknie. Myslalam ze moze zrobilam cos nie tak i dlatego nie mieknie. Jeszcze raz dziekuje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tyska123
nie wolno dolewać zimnej wody podczas duszenia. Wtedy mieso bardzo długo się dusi. Ja jak musze uzupełnić płyn w gulaszu dolewam gorącej wody z czajnika albo gorący bulion.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stylowaa
oo tego nie wiedziałam,że przez zimną wodę mięso się dłużej gotuje,a tyle lat robię pieczeń,muszę to wypróbować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeśli gulasz robisz tylko z mięsa wołowego , to nie należy go solić.Sól można dosypać jak już będzie prawie miękkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o lol
mieso przez sol robi sie twarde... ja tam zawsze dprawiam pod koniec...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
co znaczy ,ze masz mięso mieszane ? wołowo wieprzowe? do gulaszu powinno sie stosować tylko jeden rodzaj mięsa , bo wieprzowina dusi sie ok godzinki a wołowina jak jest ze starej sztuki to moze i 2 godziny potrezbować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zalezy jakie mieso :) ja kiedys kupilam jakis syf ze sklepu i bylo niedosc, ze popsute, to jeszcze juz sie psulo ;] teraz kupuje z masarnii i wole doplacic, ale miec pewnosc, ze mieso jest dobre i zdrowe, kupuje tutaj www.cezan-ubojnia.pl/oferta/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pyszny gulasz też polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobrze jest mięso wcześniej obsmażyć na patelni i potem do ciepłej wody w rondlu wrzucić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×