Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamam

Jak oczyszczac miejsca intymne dzziewczynce kilkunastodniowej ?

Polecane posty

Gość mamamamamamam

Moja mala ma 3,5 tygodnia, i zauwazylam ze w okolicach intymnych ( miedzy wargami sromowymi ) zbiera jej sie taki bialy nalot, nie wiem jak to skutecznie czyscic. Czesto podczas kapieli to miejsce nie jest dostatecznie czyste a chce to zrobic delikatnie

Gość normalnie woda
jak sobie...

Gość balcerkowa
a mi polozna powiedziala, zeby nic nie ruszczac...to sie samo bedzie oczyszczac pod czas nastepnych kapieli....nic nie ruszalam ...mimo, ze moja mala mialam tam biala maz....

Gość basiia barrbara
Ja normalnie myłam! Rozchylałam delikatnie wargi i wacikiem zmoczonym w wodzie delikatnie przecierałam.... nie rozumiem dlaczego kazała ci to zostawić przecież w tych okolicach ciężko o samoczynne mycie :o

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
Powinno się zmoczyc wacik/gazik w przegotowanej wodzie. Jednym ruchem z góry na dól, jeden raz kazdym gazikiem. Taka biała maź, to mogą byc resztki wód płodowych. Ja zawsze miałam przygotowaną miseczkę z wodą i gaziki i po kąpieli delikatnie przercierałam .

Gość balcerkowa
powiedziala, ze to jakas naturalna ochrona...itd...nie mylam i z czasem przy kazdej kapieli samo sie troche wymywalo....szczerze sa,a yblam zdziwiona, ale nawet tu na kafe czytalam, ze nie myje sie miejsc pipki malym dziewczynkom...

Gość deli26
u mojej też nie kazali tego wymywać

Gość ssssssssrede
mnie róniez położna nie pozwoliła tego wymywać wacikami.Normalnie tylko wodą.Też cos o jakiejś ochronie mówila

Gość koraaaa
dokładnie na razie nic nie rób -to jest ochrona przed bakteriami

Gość a mi położna
kazała czyscic zmoczonym patyczkiem do uszu, to jest troche lepkie i czasem nie chciało zejść, wiec moczyłam go w oliwce i tak wycierałam. Bardzo ładnie zchodziło. A jak mała podrośnie to wystarczy juz tylko w kapieli palcem

nie powinno się rozchylać warg sromowych i czyścić tej wydzielinki - samo się będzie wypłukiwać podczas kąpieli, a niepotrzebne manipulowanie może tylko uszkodzić delikatne narządy dziewczynki. wydzielina stanowi dodatkową ochronę przed wnikaniem drobnoustrojów do narządów rodnych. www.porady-poloznej.pl