Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna w kropce

Pomóżcie, nie wiem czy zerwać ?

Polecane posty

Gość dziewczyna w kropce

Jest tak: spotykam się z chłopakiem od kilku miesięcy, ale na razie był tylko seks oralny. Przed podjęciem współżycia zrobiliśmy sobie badania na wszystkie choroby (ja chciałam, żebyśmy sobie takie zrobili, a on się zgodził) i wyszło mu, że ma HPV Nie wie skąd ma Na początku mnie trochę odrzuciło od niego, ale teraz już ochłonęłam i nie wiem co dalej. Najgorsze, że czytam teraz w necie o hpv i podobno ten wirus jest groźny szczególnie dla kobiet (rak szyjki macicy - na szczęście nie współżyliśmy), i w przypadku seksu oralnego - podwyższone prawdopodobieństwo raka krtani Jestem teraz przestraszona, ale chyba nie złapałam tego od niego i nie oznacza to, że dostanę raka I nie wiem co robić: lubię go, ale mnie brzydzi myśl o tym, że ma to świństwo... chyba da się jakoś wyleczyć z tego... ale sama nie wiem, czy chcę z nim się spotykać

Gość mmmmmmmmmmkkjhih
90 pare procent ma ten wirus.

Gość dziewczyna w kropce
Jakie 90% :o

Gość VPV16
Nie wiem czy wiesz, ale wirusem HPV mozna sie zarazić: - poprzez dotykanie miejsc intymnych rekoma!!! -np w publicznych toaletach jakby jakas panna sie podtarla a pozniej wilgotna raczka dotknela klamki a ty po niej wejdziesz i doktniesz tej samej klami i tez sie podetrzesz;/ Ja mam wirusa HPV i 16 zarazil mnie moj byly wieloletni (zdradzajacy) partner....... Wcale nie czuje sie przez to zasyfiala i moj obecny partner tez tak nie uwaza, dobrze ze wiesz o tym ze twoj facet ma tego wirusa, ale jesli sie piesciliscie to mozliwe ze juz go masz. Poza tym radze pogadac z ginekologiem o HPV!!

Gość mmmmmmmmmmkkjhih
wikipedia: Przyjmuje się, że nawet około 50% populacji ludzkiej w ciągu swojego życia przechodzi zakażenie HPV

Gość dziewczyna w kropce
Ej, ja nie chciałam nikogo obrażać, ale skoro jesteś zarażona, to możesz się wyleczyć, czy nigdy się nie wyleczysz z tego? czy można się tego potem pozbyć, czy ma się to na całe życie?