Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ketniz

Ropień , zapalenie co jest grane ??

Polecane posty

Gość Ketniz

Witam na początku grudnia zaczeły boleć mnie zęby. Bolała mnie strasznie górna lewa 6, która była umartwiona , po kilku dniach zaczęlo boleć mnie wszystko co jest w górnej szczęce od 8 do 4. Poszedłem do dentysty, wyleczył mi 8 i ból byl jeszcze gorszy, bolała mnie cała szczęka górna z lewej strony, ból przez polik do oka, w sumie cała lewa strona głowy mnie bolała i to strasznie, wiec poszedlem znow do dentysty , dentystka stwierdzila jakies zapalenie (miazgi?) i rozwierciła 6 umartwioną i czekalismu na rozwiązanie czy bedzie nadal ból, ból był wiec kolejna wizytya i rozwiercenie 7 która est z duzą próchnicą. Bo byly podejrzenia, ze 7 przesyla ból umartwionej 6. Plus antybiotyk i metronidazol. Te 2 ząbki zostały wypełnione opatrunkami takimi na 2 tygodnie i było elegancko. W swięta zero bólu i dyskomfortu, w sylwestra również. Teraz w czwartek zaczęło znów mnie pobolewać, w piatek bylismy umówieni na wizyte i całe szczęście bo jak sie obudzilem w piątek to sie nie poznałem w lustrze ! cała lewa strona twarzy spuchnięta ! Wieczorem wizyta...okazało sie, ze to 4 górna lewa i nad nią pełno ropy, dentystka rozwierciła od strony wypełnienia i mówiła ze ropa trysnęla ztakim cisnieniem ze szok. Teraz czekam na kolejną wizyte w piątek. Mam zestaw jakis drucików do czyszczenia kanału, zeby ropa szybciej spływała i Antybiotyk Duomax czy jakos tak. Dzis jest dzień po, 4 dawki antybiotyku. Ropa jak trysnela w gabinecie tak nieczuje zeby przez kanał wylatywała ( a chyba gdyby cieknęła, to czułbym jej smak na jezyku) Opuchlizna twarzy jest straszna, jedynie bólu nie ma. Obok tej 4 jest jeszcze 5, która jest zębem ułamanym z 2 lata temu, ale RTG raczej nic nie wykazało. Boje sie ze Stan ropny nie schodzi, ze z tego kanalu który czyszcze ropa wogóle nie cieknie. Czuje jeszcze duze zgrubienie nad zębami i bolesne jak dotykam. Nie wiem co robic, nie daje juz rady z tym meksykiem. Prosze o porade, czy to naturalne ze opuchlizna jeszcze sie utrzymuje na takim samym poziomie, ze nie widac poprawy, ze ropa nie cieknie przez ten kanal, ktory przez caly tydzien mam czyscic drucikami, jedynie bólu nie ma ale czuć dyskomfort na dziąsle i policzku.

Gość ludzik z kasztanka
a masz RTG tych zębów? aktualny RTG - czwórki, piątki, szóstki?

Gość Ketniz
Tak posiadam : 7,6,5,4. Dzis jest juz lepiej z opuchlizną twarzy bo juz prawie znikła. Ale ropień cały czas jest