Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdhgd

Czy warto uczyć się szwedzkiego/norweskiego?

Polecane posty

Gość fdhgd

Mam ochote zacząc uczyc sie ktoregos z języków skandynawskich (najbardziej chyba norweskiego), jednak słyszałam (słuszną chyba) opinie, że Skandynawowie znają angielski więc nauka ich rodzimych języków to strata czasu. Zaraz ktoś napisze, że jak chce sie uczyć to żebym sie uczyła, w końcu nic nie trace, moge tylko zyskać. Owszem, nic nie strace oprócz czasu który mogłabym poświęcić na naukę czegoś przydatniejszego.

Gość jeśli to nie jest twoją
pasją to faktycznie nie ma sensu bo spokojnie porozumiesz sie z nimi po angielsku.

Gość ja też się tego chce zacząć
uczyć, Skandynawowie angielski znają naprawdę dobrze, ale jesli chcesz tam kiedyś wyjechać, to zawsze jest lepeij znać ojczysty język danego kraju

e tam, sama sie ucze dunskiego, jezyka ktory jest bardzo zywy i co roku sie bardzo zmienia a o norweskim tez myslałam, nie chce zeby moje szare komorki sie kurczyły tak jak u niektórych tutaj:P

Gość fdhgd
Kociatko, uczysz sie na jakimś kursie czy jestes samoukiem z ksiązek?

Gość AS MASZ NA OKU COS NAPRAWDE
przydatniejszego? bo jak nie, to sie ucz.

Gość fdhgd
Mam coś na oku oprócz nauki jezyka. chcialabym się przygotowac do egzaminu na licencje maklera giełdowego. Jest to bardzo trudny egzamin, wymagający duzej wiedzy ekonimicznej. Ekonomia nie jest moją pasją, licencji tez nie chce robić dla swojej przyjemności jednak wiem, że bedzię sie liczyła na rynku pracy. Nawet jesli nie bede maklarem to taka licencja potwierdza moją wiedze z tej dziedziny i bedzie sie liczyła w pracy we wszelkich instytucjach finansowych.

Gość fdsssssss
myśle ze warto,ale sam język nie zapewni ci sukcesu na rynku pracy

Gość gość
Moim zdaniem tak, a jak szukacie dobrej szkoły to polecam Wam tę http://norkurs.com/pl/ - poziom mają naprawdę wysoki :)

Gość Oloma

Lubie uczyć się języków obcych a najbardziej to mi to wychodzi jak sie uczę w szkole. ostatnio chodzę do szkoły Pi School - bardzo fajna szkoła, native mają fajne podejście do ucznia - zawsze pomogą. myślę ze szkołą jest na prawdę bardzo ok! jestem zadowolona!