Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koles344

jakie trzeba spełniac warunki, zeby dzisiaj dostac kredyt hipoteczny?

Polecane posty

Gość koles344

no jakie?po kryzysie słyszłem, ze nie daja juz tak łatwo, kazdemu kredytu.Jakie małzenstwo musi spełniac wymagania, zeby dostac kredyt na dom pod hipoteke? Czy musza oboje z małzonkow pracowac?Czy wystarczy, ze jedna osoba zarabia(jesli jej dochod miesiecznie tak jak moj wynosi 7 tysiecy?) czy trzeba miec stałą prace?bo ja akurat prowadze własny biznes i sie zastanawiam, czy w ogole jest sens isc do banku i zapytac?Moze cos sie orientujecie mniej wiecej?

Gość Kassssia
w dobie kryzysu uzyskanie kredytu będzie trudno zwłaszcza że banki wymagają wkład własny a nie jak wcześniej. Masz własną działalność a jak długo bo z tego co pamiętam żeby starać się o kredyt musisz ją mieć przynajmniej rok. Do banku możesz iść jak najbardziej ale ja bym w obecnej sytuacji wstrzymala się z tym .

Gość koles344
dzieki działalnosc prowadze juz 9 lat

Gość Kassssia
to myśle, że nie będzie problemu.

zalezy jeszcze jaki ten kredyt chcesz wziac. No i oczywiscie musisz miec pewnie ok. 20% wkladu wlasnego.

Gość żsdzocha
koleś jakiś kurwa głui jesteś czy pojebany ? długo prowadzisz działalność, zarabiasz 7 tys nie utrzymujesz dzieci i sie jeszcze pytasz bez problemu, jak człowiek prowadzący działalność, biznes może nie wiedzieć, w buszu mieszkasz ? a komu banki mają dawać kredyty wdg ciebie ? Człowiekowi który zarabia 300 tys miesięcznie zasługuje tylko ?

Gość koles344
zsdzocha, ale uzywasz pieknego subtelnego języka mam jedno dziecko na utrzymaniu i jeszcze zone, ktora narazie nie pracuje zajmuje sie dzieckiem.. wiec moja sytuacja nie jest taka prosta jak sie moze wydawac a czemu pytam, od zawsze bałem sie brac kredyty, dlatego nie bralem, ale teraz widze, ze inaczej swojego domu nie postawie!

Gość koles344
faktycznie głupi moze sformułowałem zapytanie:)

Gość fucjedd
hello?jest tam kto?

Gość ewfwefrfweferferferf
włąsnie i dostaniesz, ale ebdziesz 30, albo 40 lat spłacał:(

Gość pallikotka
:)

kazdy bank ma swoje kryteria co do wyliczania zdolności kredytowej, jak równiez co do wysokości wkładu własnego i waluty kredytu hipotecznego idź do 2-3 banków, to wyrobisz sobie pogląd na te sprawy a nie pytasz tu laików na forum jeden bank wymaga 40% wkładu własnego i dochodów średnio 1,5 tys na osobę plus ma kredyty w złotówkach tylko a drugi da Ci na 100% inwestycji we frankach najlepiej dowiadywać się u źródła, banki są dla ludzi, nie ma się co bać

Gość TytusTe
nie musicie oboje pracować, musicie posiadać tzw zdolność kredytową , przy 7 tysiącach macie szansę na kredyt hipoteczny, stałe zatrudnienie byłoby oczywiście plusem, najlepiej w pewnej branży, poczytaj na stronie poradnika KredytnaM np http://www.kredytnam.pl/hipoteczne_mieszkaniowe,post,jakie_trzeba_spelnic_warunki_aby_ubiegac_sie_o_kredyt_mieszkaniowy.html a w ogóle to możesz skorzystać z bezpłatnych porad doradców finansowych np Open Finance, warto pójść sie dowiedzieć

Gość gość
Najważniejszym warunkiem koniecznym do tego, aby dostać kredyt hipoteczny, jest odpowiednio wysoka zdolność kredytowa. Jest ona zależna od dochodów kredytobiorcy. ile trzeba zarabiać, aby dostać kredyt hipoteczny? W dużym przybliżeniu: aby uzyskać kredyt w wysokości 300 tysięcy złotych, trzeba mieć dochody netto na poziomie ok. 3500 złotych. Dokładna wartość zależy od banku, liczby osób w gospodarstwie domowym, wysokości spłacanych kredytów i limitów kredytowych. Jest jeszcze kilka innych ważnych kwestii, które należy brać pod uwagę przy staraniach o kredyt hipoteczny. Zostały one opisane na https://kredythipoteczny.co.pl/kredyt-hipoteczny/jak-dostac-kredyt-hipoteczny/ w formie poszczególnych etapów starań o kredyt.

Gość gość Marysia
warunków jest sporo.. warto się skierować do doradcy, żeby wszystko wyjaśnił i przygotował nas do tego kredytu. ja tak byłam w bkr i czułam się spokojniejsza wiedząc co mnie czeka