Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwiewwwiorka

nadczynność tarczycy - czy po lekach sie tyje?

Polecane posty

Gość wwwwwiewwwiorka

w ostatnich badaniach na tsh wyszla mi nadczynnosc tarczycy kolo 50%, norma jest od 0,25 - 4 mi wyszlo jakos 6,8. i teraz pytanie czy po lekach hormonalnych jakie pewnie zleci mi lekarz sie tyje? dodam ze jakos nie zaobserwowalam zebym schudla przy tej swojej nadczynnosci... w ogole to chcialabym zrzucic kilka kg ale nie kosztem swojego zdrowia...

Gość wwwwwiewwwiorka
tak pomylilam poniewaz nie jestem czestym bywalcem tego forum.

Gość monika1986
nie wiem jak to jest u Ciebie. Ale ja mialam nadczynnosc tarczycy i wola. przed operacja prubowano leczyc letroxem ale niestety nie przynioslo to efektow. nie zauwazylam zebym od lekow przytyla, a ogolnie to schudlam (co mi sie podobalo) za to po opeacji zaczelam tyc. wycieto mi jeden plat tarczycy razem z tym wolem. do dzis i do konca zycia bede musiala brac leki letrox. po operacji przytylam i nie moglam utrzymac wagi przez dlugi okres. ale ie wiem czy to od lekow czy od operacji i burzy hormonow. dzis moja waga jest w normie ( wtedy tez byla ale na pograniczu wiec duzo nie przytyla) po latach sie ustabilizowala. ale pamietam taka dziewczyne w szpitalu co tez miala nadczynnosc tarczycy dawali jej jakies tabl ale nie wiem nie pamietam jakie i ona jeszcze w tym szpitalu zaczela tyc. w okresie moze dwuch tyg przytyla ze nie mogla spodni dopiac. u mnie nie blo az tak zle. mi sie wydaje ze to jest sprawa indywidualna i kazdy inaczej reaguje. moze na poczatku troszke przytyjesz ae mysle ze po jakims czasi wszystko wroci do normy tak jak u mnie:) pozdrawaiam

Gość ja na podwyższone tsh
nie łykam hormonów tylko tyroksynę i od niej bynajmniej nie tyję. 🖐️

Gość zoskagoska
chłopczyku idź lepiej spać bo chyba nie masz zadnego produktywnego zajecia.

Gość felczer doniczkowych roslin
hej Autorko, wyszlo Ci tsh 6,8 i Ci powiedzieli ze to jest nadczynnosc?? powyzej gornej granicy normy to jest niedoczynnosc. wiem, bo tez mam. jezeli zaczniesz przyjmowac leki to nie przytyjesz, pewnie nawet troche schudniesz.

Gość pion123
Słuszna uwaga - to jest zdecydowanie niedoczynność tarczycy.Przy nadczynności TSH mam 0,091 czyli mniejszy niż 0,27 co stanowi dolną granicę normy.

Gość gość
Z tego co sie orientuje to podwyzszone tsh swiadczy o niedoczynnosci tarczycy a przy tej chorobie sie tyje :-( tsh jest produkowane przez przyssadke mozgową i wysoki jego poziom swiadcxy o tym iz tarczyca produkuje za malo hormonów i stąd mowa o niedoczynnosci.

Gość gość
tak jak mówisz, szkoda tylko ,że temat jest z 2009 roku :O