Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula0890

Jak dobrać krem???

Polecane posty

Gość agula0890

Mam wielki problem z doborem odpowiedniego kremu,zelu czy toniku do mojej cery...Mam cerę mieszaną,odwodnioną(w miejscach tłustych skóra często schodzi),wrażliwą na wiele kosmetyków i czynniki środowiska,na czole i brodzie(zwłaszcza na czole) mam mnostwo zaskornikow,grudek,czasem wyskakują mi takie ropne krostki...Ale nie można tego nazwać trądzikiem...W dodatku na brodzie mam coś w rodzaju prosaków...Wszystko to moze nie wygląda tak tragicznie...no z wyjątkiem czoła,bo ono jest całe w zaskórnikach...Poza tym nie mogę przestać tego wszystkiego wyciskać...wiem ze to wcale nie pomaga,ale trudno mi tego nie robić. Boję się ze krem antytrądzikowy może być za mocny,matujący wysuszyć moją skórę,a znowu nawilżający nieporadzić sobie z tymi krostami...Ma ktoś podobny problem??? Co mam robić? Jakie kosmetyki wybrać? Od jakiegoś czasu piję bratka i zieloną herbatę. Stosowałam już kosmetyki m.in. z serii Iwostin Purritin,Dermedic Acne Derm i Dermedic Normativ,Benzacne,Nivea Soft,Ziaja...

Gość Bellissima ragazza
Vichy Normaderm na dzień i na noc, podkład Vichy Normateint, żel do mycia Iwostin Purritin, zamiast toniku - woda termalna. To był mój żelazny zestaw przez ostatnie mniej więcej półtora roku, cera mi się zdecydowanie poprawiła:) Teraz już trochę ryzykuję;) kupiłam sobie na przykład - do stosowania na dzień - balsam z Oriflame z kwasami owocowymi:) tylko na noc dalej stosuję Vichy:) poza tym chodziłam na mikrodermabrazję raz w miesiącu, przez cały ubiegły sezon jesienno-zimowy. W tym roku byłam na mikro tylko raz - bo uznałam, że w sumie więcej nie trzeba, zmarszczek jeszcze nie mam, a tradzik czy zaskórniki już mnie własciwie nie męczą:) podkład Normateint ma filtr 20, więc po mikro nie musiałam się dodatkowo tapetować blokerem;) robiłam to tylko przez pierwsze dwa dni po zabiegu, tak na wszelki wypadek;) miałam ekran z Iwostinu. :) co jeszcze? fryzjerka kazała mi łykać skrzyp polny z witaminami, więc łykam, niby głównie ze wzgledu na włosy, ale chyba skórze też to pomaga:) to była/jest moja metoda na ładną cerę:) nie wiem, czy u Ciebie też zadziała, ale może akurat?:)

Gość uppppup
up:)