Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwi mnie ta sytuacja

Mój ojciec nie lubi mojego męża.

Polecane posty

Mam taki problem. Mój ojciec nigdy nie traktował mojego faceta ze specjalnym entuzjazmem, chociaż prosto w oczy nigdy mi nie powiedział że go nie akceptuje ale wiadomo że takie rzeczy daje się wyczuć. Kiedy po 6 latach znajomości mój chłopak przyjechał poprosić rodziców o moją rękę to rodzice oboje wiedzieli że on ma przyjechać w tej sprawie. Mama nakryła stół i się odpowioednio przygotowała. A ojciec tylko leżał u góry w swoim pokoju ubrany w jakieś kalesony, oglądał TV i palił papierosa. Zignorował moją prośbe żeby się ubrał tzn. udawał że nie słyszy. Kiedy mój chłopak już przyszedł i siedział w pokoju gościnnym mój ojciec nadal sobie leżał u góry na kanapie. Dopiero jak wyszłam do góry i zaczęłam go popędzać to łaskawie wstał, uśmiechnął się ale widać było że olewa te sytuacje. Sporo czasu upłynęło zanim zszedł na dół a ja do tego czasu zrobiłam się koszmarnie poddenerwowana i nie potrafiłam się cieszyć z tej wyjątkowej chwili. Teraz jestem już po ślubie i po ślubie mój ojciec jeszcze bardziej zamknął się w sobie. Niedawno mój mąż spotkał go na ulicy i chciał cos zagadać a ten go olał i w ogóle nawet nie chciał z nim nawet gadać. Tak go zbył. Zrobiło mi się szkoda mojego męża. Coraz bardziej boli mnie ta sytuacja. Ja nigdy nie byłam z ojcem w dobrym kontakcie ale teraz po slubie jest jeszcze gorzej. Dochodzi do tego że nie mam z nim o czym rozmawiać. On zachowuje się dziwnie, jakby miał do nas żal. Szczera rozmowa obawiam się że nie tylko niczego by nie wyjaśniła ale zaogniłaby tylko problem i wytworzyła jeszcze inne nowe problemy. Obawiam się że z sytuacji wzajemnych niedomówień mogłaby wyniknąć jawna wojna, a tego bym już nie zniosła. Ktoś był w podobnej sytuacji ?

Gość dla ojca każdy facet
nie dorasta do pięt jego córeczce. Tyle, że po tylu latach powinien już przyzwyczaić się do myśli, że sytuacji nie odwróci i zdać sobie sprawę, że robi tobie i mężowi przykrość. Może pogadaj z mamą i poproś ją o pomoc w mediacji z ojcem. Czas to załagodzić

Gość zwss
nie masz racji to nie jest typowe zachowanie dla ojca musi byc jakis powod albo ojciec jest pierdalniety i poczul sie zagrozony w swojej pozycji albo kiedys cos go urazilo albo jego przekonania sa rozne od przekonan twojego meza albo tez (musze wziac to pod uwage, bo was nie znam) zyskal jakas wiedze na temat twojego meza, ktorej ci nie wyjawil wybieraj :)

Bardzo mądre te hipotezy. Stawiam na 2 pierwsze :(