Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam pytanie. Czy mogłabym oddać dziecko do żłobka w mieście w którym nie jestem zameldowana? i np mogłabym zapisać je choćby od lutego? Jak to wygląda bo nie mam pojęcia, a sytuacja życiowa zmusz mnie do podjęcia pracy.

to musisz iść do tego konkretnego żłobka i się dowiedzieć o ich warunki... co żłobek to inaczej... u nas w jednym np. w pierwszej kolejności przyjmują dzieci samotnych matek, potem wg najniższych dochodów na osobę.. a w 2 żłobku przyjmuję wg kolejności składania wniosków...

a to już zupełnie nie wiem... Ale jak jestem z zupełnie innego województwa, a mieszkam w danym mieście prawie rok, to mam szansę, biorą po uwagę to w ogóle?

Nie wiem jak teraz jest bo coś się chyba miało zmienić z zameldowaniem. Ale szanse są naprawdę marne. Dlatego, że żłobki są przepełnione, poza tym to też trochę papierkowej roboty, nikomu się nie chce. Moja koleżanka prawie rok chodziła po żłobkach i dopiero po roku wybłagała przyjęcie dziecka.

Właśnie tak myślałam, z przedszkolem pewnie to samo będzie, chociaż w prywatnym może coś załatwimy. To jest bez sensu, nie mam meldunku bo babka od której wynajmujemy mieszkanie nie chce nas zameldować, a mieszkania nie kupimy dopóki tylko mąż pracuje i koło się zamyka. Jak ja zazdroszczę młodym ludziom, którzy przed 30 rokiem życia mogą się cieszyć swoim lokum

Wiesz co zależy w jakim mieście mieszkasz, ale może jest prywatny żłobek. A przedszkole, no niestety tez jest z tym problem. A wszystko dlatego, że polikwidowali te placówki. Chociaż i tak z przedszkolem nie jest źle bo może być prywatne. Natomiast ze żłobkiem prywatnym, z zakładaniem jest strasznie dużo zabawy. Możesz próbować popytać, a nóż trafisz na kogoś ludzkiego.

No zobaczę, może mi się uda mam dość siedzenia w domu dlatego że sobie wwmówiłam że dzieci najlepiej wychować samemu. Duszę się potwornie a kasy też coraz częściej brakuje.

niania raczej nie, chyba nie stać nas na taki luksus, a pozatym nigdy nie wiadomo na kogo się trafi.

Hmm w sumie tak. No ja niestety nie miałam wyboru. Ale próbuj może akurat. Może jakieś dziecko zrezygnowało, może akurat mają miejsca. Życzę powodzenia.

Bardzo dziękuję:) Jeszcze nic nie wiadomo, dopiero niedawno wpadłam na pomysł, że dość siedzenia w domu, i narazie jestem na etapie wmawiania sobie, że żadnej krzywdy dziecku nie wyrządzę tym, że nie będę z nią do 3 latek w domu siedzieć. Jestem dumna z siebie że podjęłam decyzję, a co dalej czas pokarze....