Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atmaska

Atykoncepcja optymalne zabezpieczenie

Polecane posty

Gość atmaska

Witam, mam takie pytanie, mianowicie od drugiego miesiąca biore tabletki anty, najpierw były jaśmin a teraz harmonet. Po pierwszych skutki uboczne, takie, że musiałam zaprzestawać tego brać, na dodatek zauważyłam, ze zaczęły mi wyrastać włosy na szyi, brodawkach, buzi. Teraz biore harmonet i zauważam, że mam straszneog doła, jakby depresje, nie mam ochoty na życie a nigdy czegoś takiego nie miałam. Boje się czy w ogóle nie za przestać brania tabletek. Nie wiem jakie zabezpieczenie dla mnie byłoby dobre, kocham się z chłopakiem, poprzez stosunek przerywany i boje się, że jak nie będę brać tabletek to zajde w ciąże. To jest tylko zabezpieczenie przed nieoczekiwaną ciążą, żle się czuje biorąc te tebletki, czym moje je zastąpić?? mój mężczyzna nigdy nie kończy tam, bo jak sam stwierdził niechce "ryzykować" a tego typu zabezpieczenie stosujemy żeby nie zostać rodzicami. Sama nie wiem co mam zrobić. Proszę o porady.

Gość miodowa555
tabletek nie używałam z powodu wieku, ale podobno bezpieczeństwo jest takie jakby zastąpić je prezerwatywą i globułkami na raz. Dlatego sama próbuję się dowiedzieć coś więcej o tym, bo z takim "zestawem" czuła by, się chyba najbezpieczniej. ale próbuję się coś więcej na razie dowiedzieć o tych globułkach. :)

Gość w y m i ę k ł aaaaa m
GLOBUŁKI !!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D

Gość cassie14567
??

Gość cassie14567
16:25 [zgłoś do usunięcia] w y m i ę k ł aaaaa m GLOBUŁKI !!!!!!!!!!!!!!! jak mamy rozumieć tą wypowiedź ? :P

No bo nie mam pojęcia, co to są globułki :D Jakieś pieczywo ekologiczne? ;)

Gość miodowa555
wszyscy napewno się cieszą, że masz tak przedoskonały wzrok i poczucie humoru ;] więc sobie daruj, nigdy błędu nie zrobiłaś? GLOBULKI. pasuje ?

Pasuje :P ;)

Gość XxKafeteriankaxX
Takze biore harmonet i przez pierwszy 2 moze nawet 3 miesciace mialam cholerna chandre... to jeden ze skutkow ubocznych. Jesli nie mija po 3 miesiacach najlepiej zmienic na inne :P

A teraz żeby nie było, że się tylko czepiam. Najlepiej stosować pigułki i prezerwatywy. Globulek nie polecam, ponieważ odbierają radość ze spontanicznego seksu, mogą wywoływać reakcje zapalne, no i są mało komfortowe w użyciu - pienią się, wyciekają, brudzą pościel.

No i globulki będą Cię, miodowa, dużo kosztowały, jeśli planujesz regularne współżycie.

Gość XxKafeteriankaxX
Po co stosowac pigulki z prezerwatywa? :D Chyba po to sa pigulki, zeby nie musiec jeszcze dodatkowo stosowac gumki :o No chyba ze sie to robi czesto i z roznymi facetami... to wiadomo... po co ryzykoiwac, zeby zlapac jakis syf :o

Raz, żeby niczego nie złapać. Dwa - na początku nie wiadomo, jak młody organizm zareaguje na pigułkę i czy kobieta będzie brała te tabletki regularnie ;)

Gość miodowa555
o globulkach trochę czytałam, ale nie wiem już w końcu jak to dokładnie z nimi jest. jedna starcza na godzinę i jeśli będzie taka możliwość to w ciągu tej godziny można to zrobić 2 razy czy trzeba brać nową? jak to jest ?