Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monciulka25

CHCĘ SCHUDNĄĆ DO KWIETNIA 2009

Polecane posty

Witam wszystkich, weekend sie juz konczy, cale dwa dni leniuchowania, tylko, ze za bardzo wypoczeta nie jestem..no ale to tylko moja wina, jakos ostatnio nie realizuje swoich postanowien i troche zla jestem na siebie..tyle na takie niby usprawiedliwienie, ze w towarzystwie ciezko zachowac diete i tak uwielbiam piwo..no coz, ale nikt mi nic do gardla nie wkladal i nie wlewal, moja wina,heh. Weekendowy bilans: zmeczenie ( kac i zarwana noc ), ciezko mi na zoladku i nie czuje sie najlepiej ( nieodpowiednie zarcie i pewnie za duzo). Jak Wy to robicie, ze silna wola dziala!!?? Ja dziecko planuje tak za dwa-trzy lata, ale gdyby wczesciej zdarzyla sie jakas wpadeczka, to bylabym szczesliwa :) Widze, ze zagraniczne kolezanki mieszkaja na Wyspach Brytyjskich..ja tez, ale daleko od Was, na samym poludniu Anglii, ale tu tez jest pieknie :)

To pewnie gdzies w Szkocji przebywasz Lemma:) No rzeczywiscie bliziutko mamy:) Co do karmienia piersia, to narazie jestem za, ale jak mi sie nie bedzie podobac to mam jeszcze pompe do odciagania mleka, wiec przynajmniej w taki sposob nakarmie maluszka. Tez palilam, przez jakies 5 lat i to dosc duzo, 21 czerwca bedzie 3 lata odkad rzucilam, wiec jestem naprawde z siebie dumna:)

Kochane , ja po spacerze...fale po prostu cudne, sół czuję do teraz w ustach, ale było warto .Naprawdę. Tak Marta to Szkocja.Nieprzewidywalna i pełna uroku. Enida, ja nie mam silnej woli, też nie zrobiłam tego co zaplanowałam, ale czasem mi sie udaje coś tam... Jestem jeśli chodzi o dietę zdeterminowana po prostu, dieta moja to już w akcie desperacji , niedługo będę mieć poważne problemy, jak nie spadnie kilka kg... Po powrocie ze spaceru - pomidor, kawałek zielonego ogórka, 2 łyżki natki( uwielbiam...) z łychą gęstego jogurtu naturalnego.Do tego 2 kromki chleba z odrobinką kurczaka gotowanego. Może być.? Przecholowałam o 1 godzinę, zamiast 18 była 19, ale to nie taki duży grzech chyba...W końcu spać nie pójdę przed 1 jak się znam...spałam dłużej dzisiaj...To mam przed sobą 6 godzin...głodówki...Woda, herbata, woda, herbata... PA.Wpadnę później. A jak tam Monciulka....Szkoda,że nie pisze...

Gość moze jakas
ech zupka zrobiona w malym garnuszku zmusilam sie na mala miseczke teraz mam herbatke wiem wiem, ze nie zdrowe ale opanuje to ja zajmuje sie czyms zeby nie myslec o jedzeniu ostatniogram w literki na kurniku hehehehe czytam sprzatam mieszkanie i mowie sobie, w chwili ogromnego glodu...ze to tylko chilowy glod ze musze przetrwac, ze on potrwa max 10min a jak sie nazre to bede potem miec wyrzuty wiec w to miekjsce siegam po rozniaste herbatki i one mnie ratuja

Gość juliaaaaaaaaaaa
heh to ja sie napisalam bez nicka dziewczynki trzymajmy sie

Gość juliaaaaaaaaaaa
mam pytanie jaka maka mozna zastapic nasza klasyczna pszenna tzn chce zrobic krokiety-czy istnieje jakis lekki zamiennik maki?

Możesz użyć mąki razowej. Moja mama kiedyś jak sie odchudzałam robiła mi z niej naleśniki. Pycha :)

Witam w poniedziałek... To 6 dzień mojego zdrowego, mam nadzieję odchudzania. Czuję się ciut lżej i dość dobrze psychicznie, bo na razie trwam w postanowieniach... Ale to 6 dzień i nie jest to jakiś wielki powód do chwały- dużo walki przede mną jeszcze. mam nadzieję,że z waszą pomocą wytrwam jakoś do wakacji- bo jednak spadek wagi jest dla mnie bardzo istotny... A dobrze byłoby utrzymać to zdrowe odżywianie dłużej, może już zawsze... Wiadomo zdarzaja się grzeszki i będą zdarzać...to ludzkie ... Życzę wam miłego dnia i spokojnego tygodnia. juliaaaa- nie mam pojęcia czym ta zwykłą mąkę zastąpić...Ja np. nie daję jajek, robię raczej ze zwykłej mąki( ale planuję kupić razową...) i też jest ok.Krokiety też mi się zdarza robić.takie inne trochę...soja, papryka, kapusta... bardzo częśt improwizuję , rzadko trzymam się przepisów.Przepis to dla mnie tylko inspiracja raczej...

No czesc dziewczyny. Wczoraj wieczorem kupilam te zielona herbatke i znowu pije:) Troszke ostatnio ciezko mi cokolwiek jesc, bo co wezme do ust, to zaraz mam zgage bleee. No ale takie to uroki ciazy. A Ty Lemma przestan gadac, ze stara jestes, bo Ty dopiero zycie zaczynasz, a zobaczysz, ze tym spadkiem to jeszcze z 10 lat sobie ujmiesz. Ogladasz czasem programy robione przez Gok Wana?

Musze Wam oznajmic, ze skonczylam z marudzeniem, wzielam sie w garsc, a jak zdarzy sie jakas wpadka, to przejde nad nia lekkim krokiem. Wczoraj na kolacje koktajl, dzis na sniadanie tez. Wczorajszy byl pyszny, ale dzisiejszy ledwo przez gardlo przechodzi..ale trzeba byc twardym :) Lece sie szykowac do pracy, zajrze wieczorem lub jutro, papapa

Gość foliowanie
wskoczę później i napiszę więcej, teraz mam pytanko do Enidy- dziś masz na śniadanie koktajl z awokado???? :D Jeśli tak to współczuję bo ja go nie znosiłam... ale łyżeczką da się zjeść :)

Tak, z avokado..ale ja mam ten przepis z ksiazki (przynajmniej tak doczytalam) - nie z jogurtem, tylko z mlekiem sojowym i orzechami wloskimi, dynia, lnem, sezamem..i coz, jest okropny, ale jakos dalam rade :) zagryzlam kromka razowca, co podobno dozwolone, i jestem pelna..Zostaly mi jeszcze dwa avokado, to je zuzyje, a potem pomysle nad jakis innym koktajlem chyba. A moze mi zasmakuje :)

Gość foliowanie
No właśnie- ja awokado bardzo lubię, ale tak jak pisałam wcześniej warzywa w postaci koktajli są dla mnie wtrętne. Ja warzywa jem nie piję :) A z awokado możesz zrobić sobie pastę na kanapki, bierzesz awokado, 2 jaja ugotowane, szczypiorek lub cebula, troszkę koperku. Wszytsko kroisz bardzo drobno- dodajesz łyżkę majonezu i masz pyszną pastę kanapkową :) Tylko awokado musi być dojrzałe, żebył ładnie się smarowało- możesz zrobić też w blenderze- wtedy będzie jednolita masa. Super smakuje właśnie z pieczywem pełnoziarnistym i pomidorkiem :) Awokado super się też sprawdza na obiad - zamiast porcji mięsa, awokado kroisz na pół, wyjmujesz pestkę i w otwór nakładasz twarożek lub sos czosnkowy (zrobiony na bazie jogurtu). Ja wolę z jogurtem i z kaszą gryczaną + surówka z warzyw. Dojrzałe awokado można też dorzucić do sałatki owocowej, najlepiej takiej z truskawkami, bananem - całość polana jogurtem- świetne połączenie kolorystyczne i fajny smak :) Właśnie dziewczyny- zwracajcie uwagę nie tylko na to co jecie- ale też jak jecie. Ładnie podane danie, choćby bardzo skromne syci bardziej niż chwycony w biegu kawał boczku :D Ja jem przed komputerem lub tv- czego się robić nie powinno, ale zawsze staram się myśleć o tym co jem :) Wiecie, ze jedna markiza (10g) ma aż 50 kcal!!! A kto kończy na jedenj markizie ?:)

Masz rację...foli...ja mam w domu markizy cały czas...to ulubine ciastka mojej rodzinki, ale nie zaczynam, bo wie,ze na jednej by się nie skończyło... Wpadnę później...

Marta, Gok Wna kiedys ogladałam...faktycznie fajne programy... Stylisty nie potrzebuję , sama wiem w czym mi dobrzei w czym sie ok. czuję , ale potrzebny mi ...spadek wagi!!!!!!!!!!! Są gdzies na necie linki z programami Gok Wana, może wiecie. Nie mam , nie oglądam, nie lubię TV. Może to dziwne, ale juz lata temu nie miałam telewizora, potem kupiliśmy na próę, od 2 lat żyjemy bez tego pudełka. pewnie uważacie mnie za dziwaczkę,co...?

Gość foliowanie
Ja uwielbiam piec ciasta, nie piekę, bo cholera kuszą, oj kuszą, a ja niestety kocham ciasta :) Batoniki, wafelki itp. tak mnie nie ruszają, ale ciasta, szczególnie takie domowej roboty uwielbiam :D I tak chodzi za mną murzynek, albo biszkopt przełożony masą kawową. Zawsze jak piekę ciacho, to od razu połowę pakuje i zanosze mamie, zawsze to mnie w domu zostaje :D Ale teraz koniec. Nie mieszcze się w moje spodnie sprzed wyjazdu, a to znak, że jest mnie dużo za dużo. Nie wiem co prawda ile waże, bo nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, ale jak nie wchodze w moje ciuchy to znak, że jestem za duża :) Albo pralka mi sie zepsuła i ubrania wychodza z niej rozmiar mniejsze :P

foli...może z moją pralką też coś nie tak??? Haha... Uwielbiam murzynka... Murzynek wegański tak się nazywa, ale nie do końca tak jest , bo daje się mleko, ale bez jajaek za to.. 2 szkl. mąki 1szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 3/4 szkl mleka 1 łyżka sody 1 łyżka kakao 3 łyżki dżemu 1 cukier waniliowy, orzechy, rodzynki Wszystko zmiksować i upiec w temp. 200stopni- ok. 45 minut. Ja robię na małej blaszce, czekam jak przestygnie...Z trudem, ale przekrawam i przekładam masą budyniowa. @ bud. gotuję w połowie porcji, jak już sa zimne miksuję z dobra margarynęą i dodaję tez kakao jeśli ma być czekoladowa. Przekładam ciasto, a wierzcjh polewam rozpuszczona czekoladą. I bomba kaloryczna gotowa. Smacznego.

Jak masz chwilę podaj swój przepis. A może znacie coś smacznego bez jajek? Ciasta, potrawy codzienne????

Gość foliowanie
A to mój murzynek, jest pyszny, puszysty i wszyscy się zawsz nim zajadają. Ale jest z jajami :D 20dkg mąki 25 dkg margaryny 25 dkg cukru 3 jaja 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 5 łyżek wody tłuszcz do formy Margarynę, wodę i cukier mieszamy z kakao. Umieszczamy masę w garnku i podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Masę gotujemy 3 minuty. Odlewamy pół szklanki na polewę, ressztę studzimy. Kiedy masa ostygnie dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem. W oddzielnej misce ubijamy białka i delikatnie łączymy z ciastem kakaowym. Pieczemy w 180 stopniach ok. 60 minut. Ja zwykle robie to ciasto w blaszce keksówce- wtedy wychodzi wysokie i piekę ok 70-75 minut. Po upieczeniu zostawiamy w uchylonym piekarniku aż do ostygnięcia. Masę budyniową uwielbiam i włąśnie nią często przekładam biszkopt. Robię na bazie budyniu waniliowego uogotowanego z podwójnej porcji w ok. 60 ml. mleka, miksuję z kostką masła, rozpuszczam dwie łyżeczki kawy rozpusczzalenej w łyżce wody i dodaję do masy. Pyszne jest jak się doda do tego zmielone migdały lub orzechy.

Gość foliowanie
Przy okazji podam przepis na super biszkopt, który zawsze wychodzi. Porcja jest na małą tortownicę. Jeśli chcę zrobić tort robię zawsze z podwójnej porcji- wtedy można przekroić na trzy placki. 5 jajek szkl. cukru 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy. Ubić pianę z białek, po czym dodawać kolejno- jedno żółtko,porcja cukru, żółtko, porcja cukru, żółtko porcja cukru ( aż do wykończenia zapasów :D ), następnie dodać mąkę i proszek. Całość dobrze wymieszać ( Używamy niskich obrotów w mikserze ). Piec w 180 st. ok. 50-60 minut ( przy podwójnej porcji nieco dłużej) Zostawić do ostygnięcia w uchylonym piekarniku) Jak dostałam ten przepis to się dziwiłam, ze najpierw ubija się białka- ale biszkopt wychodzi naprawdę super. Nie jest gniotem, ma śliczny kolor. ładnie wyrasta- i jeszcze nigdy nie wyszedł mi zakalec z tego przepisu :) Świetnie nadaje się jako spód do tiramisu zarówno jako cały blat, jak i upieczony jako ciasteczka na blaszce.

No, super, ja na diecie, a tu takie pyszności. Foli...za twoja radą - dzis na obiad u mnie...kotlety panierowane z piersi kurczaka, syn mielone sojowe+ pieczarki, aja mały kawałek piersi gotuję z marchewką , pietruszka i porem + kilka łyżek ryżu+ kopa natki- jakies 300ml.Może być? po południu 0 18...1 kanapka z ogórkiem? I koniec.

Gość foliowanie
No super, super. Ale mnie dziś energia rozpiera, mam mnóstwo siły, więc spożytkuje ją na posprzątanie mieszkania, bo bałaganiara ze mnie straszna :) Ale mam dzisiaj dobry humorek, gdyby tak każdy dzień taki był..raj na ziemi :) Dziewczyny, widze nas tutaj za rok, piękne szczupłe, zdrowe i zadowolone z siebie :) Dzisiaj widzę to jasno i wierzę w to :) Ja mam w pamięci siebie z czasów zdrowego odżywiania, to jak się wtedy czułam, jak wyglądałam i czuję, że teraz powoli to wraca. W każdym razie z całą pewnością poprawiło się moje samopoczucie, reszta przyjdzie z czasem :)

Foli...o byłoby pieknie, gdyby się sprawdziło.Za rok mieć 20kg mniej- cudnie I dobranoc.

Gok Wana mozesz sobie ogladac na stronie channel 4, tylko jakis tam program do ogladania musisz sobie zainstalowac na komputerze, ale daja ci do niego linka wiec nie trzeba sie za bardzo wysilac. Tu masz link do jego programow, wystarczy nacisnac play http://www.channel4.com/video/how-to-look-good-naked/catchup.html . A tak w ogole, to polecam Derrena Browna, bo ogladalam ostatnio jego nowy program i jest naprawde swietny http://www.channel4.com/video/brandless-catchup.jsp?vodBrand=derren-brown-evening-of-wonders , to tak tylko w ramach rozrywki, zeby nie myslec za duzo o jedzonku;)

Gość foliowanie
dzień dobry. Jak tam dziewczynki? Wyspałyście się? Ja właśnie popijam kawkę i zastanawiam się co tu dzisiaj zrobić żeby się za bardzo nie narobić :) Szkoda, że Manciulka się nie pojawia, chyba się poddała :(

Nie poddaj się Bierz życie jakie jest I pomyśl,że Na drugie nie masz szans Popełniaj błędy I naprawiaj je gdy dotkniesz dna Odbijaj się I zmieniaj je I ciągle walcz To fragmenty z piosenki Myslowitz, którą uwielbiam i słucham często- te słowa dodaja mi powera- Acidland- to jest to Witam dziewczyny we wtorek , ja po sniadaniu i po kawusi. Będę tu zaglądać... Szkoda,że Monciulka się nie odzywa.

Marta, dzięki za linki, ja nie jestem taka wprawiona, ale poproszę córkę to mi pomoże i może uda się coś obejrzeć.Buźka.

Denerwuje mnie ten adres mailowy.Jak to zlikwidować- przecież nie zakładałam sobie następnej poczty...