Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malla mimi

ile kosztuje dziecko

Polecane posty

Gość malla mimi

chce przekonać męża że 3 rok studiów to dobry moment na dziecko już prawie się zgodzil ale chce znać koszty utrzymania i tak zwanej wyprawki prosze napiszcie m kochane mamusie ceny wyprawki i co w niąwchodzi i napiszcie mi o cenach nowych ubranek itp

Koszty wyprawki są takie na jakie cię stać. Może to być 500 zł a może być 5000 zł. Tak samo z nowymi ciuszkami, możesz kupić body za 10 zł a możesz kupić za 100 zł. Wszystko zależy od możliwości. Natomiast późniejszych kosztów też nie przewidzisz, dziecko może być całkiem zdrowe, bez alergii, możesz karmić piersią. Ale niech zdarzy się, że będzie chore albo ty nie będziesz mogła karmić. To wtedy dochodzą koszty mleka. Pampersy, chusteczki to koszt około 100 zł miesięcznie. Ale to też zależy. Wydaje się tyle na ile was stać.

dokładnie tak ja pisze wyżej, kwestia ile chesz wydac. łożeczko gdzies kosztuje koło 300 zł wózek koło 600 mozna a można tez i za 3000 ubranka dostaniesz i po 10, 12 zł kwestia jakie chcesz. Na pewno doliczyc do tego nalezy szczepienia chociaż możesz wziasc te refundowane za darmo a wiecej wkuć:( wszystko zalezy jak człowiek sobie zaplanuje, pozdrawiam

Gość kakakase
ja jestem na pierwszym i sie zdecydowalam:)

Gość a jak już przekonasz
chłopa do dziecka to się okaże, że nie możesz zajść w ciążę

Gość ile kosztuje dziecko
a w hurcie czy w detalu :P

Gość trader
Białe zdrowe dziecko może kosztować i z 50tyś. Natomiast jeśli zadowoli cie murzynek to i pewnie za 5-10tyś da się coś wykombinować. xD

Gość pppatka
do tego dochodza koszty ciąży, które wcale nie są takie niskie, zwłaszcza, że na publiczna służbę zdrowia w tym kraju nie można liczyć..

Gość kakakase
boze co ty wygadujesz, jak mozna miec tyle jadu i zle komus zyczyc. ;/

Gość glupia jestes
chcesz dziecko czy maskotke. jak mozna pytac ile kosztuje dziecko. jesli jestescie gotowi powinniscie sie na nie zdecydowac a nie przygotowywac cennik utrzymania dziecka

Gość gratulacjeeeee
a ja chodzę do publicznej służby zdrowia i wszystko mam jak należy w ciąży należy nam się opieka i szereg badań, trzeba tylko wymagać, a czasem żądać, bo obowiązkiem lekarza jestdac skierowanie Ale jak ktoś woli płacić zamiast gębę otworzyć, to już jego problem

Gość pppatka
To nie moj wybór, ale po ostatniej wizycie kiedy dostałam az trzy najtansze badania, recepte na leki i informacje o kilku infekcjach, bede sie trzymac z daleka.. Leki zbyteczne i niewskazane w ciazy, a infekcji brak!!

Gość do glupia jestes
Ty przwrazliwiona/y chyba jestes :/ Bardzo dobrze, ze dziewczyna mysli o kosztach zwiazanych z ciążą i wychowaniem dziecka, co innego gdyby byla egoistka i myslala wylacznie o checi posiadania dziecka a nie o tym, ze pozniej nie bedzie jej starczalo pieniedzy na wychowanie go. Normalna, zdrowo myśląca dziewczyna i nie obrażaj jej... Autorko a jak z praca u Was?

Gość malla mimi
ja jestem nauczaycielka w przedszkolu. A on operatorem walca.

Gość gratulacjeeeee
------>ppppapatka i uważasz,że lekarz zdiagnozował cię nieprawidłowo i dał nie odpowiednie leki dletego, że byłaś w publicznej przychodni???? Jak pójdziesz do niego prywatnie, to napewno zdiagnozuje Cię inaczej???? Uświadomię Cię zrobił tak dlatego, że był konowałem, a badania Ci dał takie a nie inne, bo o nie nie prosiłaś.

Gość glupia jestes
dziecko to najwazniejsza isota w twoim zyciu!!!! ja mam problemy z zajsciem w ciaze. zeby autorce nie okazalo sie ze zbyt sie ociagli bo mysleli tylko o kasie a nie swoim szczesciu

Gość do glupia jestes
ale autorka jest na 3 roku studiow a wiec jest mloda dziewczyna. Od kiedy to studentki maja sie spieszyc z rodzeniem dzieci?? Wiedzialam, ze jest jakas przyczyna, ze tak piszesz do niej, to, ze Ty masz problem z zajsciem w ciaze nie znaczy, ze ona bedzie miala i ze jest glupia bo zastanawia sie czy da rade wychowac dziecko....... Autorko, jesli oboje macie prace (mąż chyba zarabia wiecej od Ciebie?) i co miesiac zostaje Ci troche pieniedzy to znaczy ze poradziocie sobie.

Gość dhmthjm
To zależy czy dziecko jest w dwupaku, czy na kilogramy, w wielopaku zawsze taniej :D

Gość glupia jestes
mam zaledwie 23 lata. myslalam ze szystko ok i ze bede zawsze miala na to czas...pomylilam sie. tez chcialam skonczyc szkole i czekalam az sie dorobie sluchajac faceta ze jeszcze nie teraz.

Gość malla mimi
mnie maz od ojca to kupil za krowe i dwa swinioki ale przynajmniej robotna jestem. za dziecko pasozyta to na pywno nic nie da ...jeszce dolozyc bydzie musiol. chyba ze urodze dziewczynke i jak bedzie starsza to odsprzedamy tak ja mnie ...ale tym razem to za minimum dwie krowy

co do publicznej sluzby zdrowia to jest z nia wszystko ok, uwazam, ze kobiety chodzace prywatnie do gina i robiace prywatnie badania maja albo za duzo kasy albo sa jakies mocno oderwane od rzeczywistosci. Co do wieku to jak ktos sie wyszalal i mysli o powiekszeniu rodziny to znaczy , ze jest gotow na to,

Gość glupia jestes
chodzac do publicznego gina to dowiedzialam sie ze mam tylko infekcje, a to tamto ,a to siamto i kurwa nic nie potrafili tak naprawde debile znlezc!!! jak poszlam do prywatnego to zrobil mi badania ktorych normalnie za darmo nie robia i wreszcie dowiezdzialam sie co jest grane i ze w wieku 21 lat jestem w 70% bezplodna bo choroba az tak sie rozwinela. gdybym wczesniej poszla do prywatnego to wszystko moglo byc ok

Gość malla mimi
tamte wypowiedzi nie moje !!!!!!!!!!!!!!! dzięki za odpowiedz to nie tak że mążnie chce a ja obliczam cennik tylko boje się bo ja straciłam prace a mąż zarabia około 4 tyś ale jak bedzie dziecko to będzie więcej wydatków

Jak się dobrze zorganizujesz to Ci becikowe wystarczy na wyprawkę - tym bardziej jak dostaniesz 2000tys.:) Comiesięczny koszt bez leków i dokupywania ubrane to ok. 500zł - a i to tyle, jeśli będziesz karmić mlekiem modyfikowanym a nie piersią. Z piersią wyjdzie Ci taniej:) Nie jest tragicznie - choć mnie i tak wychodzi więcej bo ja głupot dużo kupuję:)

No i wiadomo, że im dziecko starsze to są większe wydatki. A My nie mamy nawet połowy tego co Twój mąż zarabia - i jest git:D

Gość malla mimi
wiem że 4 tyś to tak w miare ale wiesz musze opłacić szkołe rachunki nie małae itp a mąż dzis pracuje ale co będzie za kilka mc tego nie wiem ja tez pracowałam 3 lata na niską stawke ale jednak zawsz ten 1 tyś 1,5 tys było niestety nie odkładałam :(

Gość ja mam z mężem 3800zł
co miesiąc rate kredytu za mieszkanie - 1000 + opłaty, wychodzi z 1800, zostaje 2000zł na nas dwoje i dzidziusia, który pojawi się za niecałe 5 m-cy Jesli wszystko bedzie układać się tak jak do tej pory to napewno wystarczy :)

ja taki znam przykład: ciąża bliźniacza - tego nie zaplanujesz nie karmisz piersią dzieci są wcześniakami - musisz kupić mleko za 25 zł;) które starcza na jeden dzień dla dwójki a do tego dochodzi cała reszta.... wszystko trzeba przewidzieć:)

Gość niestety dziecko
a moim zdaniem to jest takie pieprzenie "prawie się zgodził" tylko muszę przedstawi kosztorys... i co przepraszam - szanowny pan mąż dokona kalkulacji? czy się opłaca? nie chcę cie zniechęca ale poprę to co wyżej: a jak będą bliźniaki wcześniaki? a jak Twoje dziecko będzie wymagało rehabilitacji? a jak będzie non stop chorowało? to co? tego nie przekalkulujesz, nie przewidzisz. albo się kochacie i chcecie powiększyc rodzinę, albo nie. a co będzie dalej i co z tego wyniknie to już się okaże... PS i jak mąż może się prawie zgodzi na dziecko? albo je chce z tobą mie albo nie.

Gość jaśniej11
zależy czy szczepisz ponad plan, czy dziecko bedzie chodzilo powiedzmy ladnie ubrane, czy zamierzasz kupowac najtansze akcesoria itp. w moim przypadku 1 dziecko to wydatek miesiecznie oklo 400 zł .Mysle ze to i tak wersja optymistyczna.