Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula_21

odpowiedni antykoncepcja

Polecane posty

Gość paula_21

witam, dziewczyny doradźcie coś! przez 2 lata brałam tabletki anty, musiałam je przerwać, bowiem zaczęłam kuracje antybiotykami, które powodują mniejszą działalność tabsów. łykanie antybiotyków i tabletek anty na raz to dla mnie za duży stres dla wątroby. od pół roku stosujemy prezerwatywy, ale to jest jakiś koszmar. mieszkamy razem, więc ten seks jest dosyć częsty, jak i równiez pewne wpadki z gumkami ;/ a to pęknie, a to się zssunie, czy coś... przy tabletkach miałam komfort psychiczny, a tutaj po paru wpadkach nie umiem się zrelaksować i skupić na przyjemnościach... możecie polecic coś, co spowoduje, że przestanę się martwić? jakie są jeszcze dobre sposoby antykoncpecji? dzieki za odp :)

Gość ojojojojjj
ja jestem żoną więc też seks jest dosyć częsty = stosowałam tabsy ale przestałam przez skutki uboczne i stosujemy gumki.. i ani razu nic się nam niezdarzyło typu pęknięcie, zsunięcie - może kiepskie gumki używacie? ja uważam że nie są takie złe bo przynajmniej po nic "niewypływa" itd i jest lux - móże spróbuj inne gumki, my tylko durexy i nic się niezdarzyło przez 4 lata ...

Gość katjaa
może spiralka?

Gość paula_21
spirala odpada, jak dla mnie nie jest to dobre dla młodych kobiet. używamy durexów, czasem carexów. nie pękają często, ale chodzi o to, że w ogóle zdarzyło się to. i od tamtej pory nie umiem się zrelaskować, tylko ciągle myślę, czy nie będzie wtopy, bo doskonale pamiętam ten stres po tym zajściu.

Gość jeszcze jedno
wyjście jest - palstry antykoncepcyjne poza tym istnieją także teraz też zastrzyki, ale o tym to trzeba z ginem pozorzmawiać (zresztą i tak musi wypisać ci receptę) powodzenia

Gość studentka położnictwa
spirala jest dla kobiet które już rodziły. plastry wydzielają hormony przez skórę, nie inaktywują się w wątrobie wiec byłyby ok ze względu na stosowaną antybiotykoterapię. prezerwatywy chronią przed ciążą,ale tez chorobami przenoszonymi drogą płciową wiec poleca sie je nawet przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych. zgłoś sie do ginekologa!na pewno razem wybierzecie odpowiednią metodę!