Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka_natka

Rózne objawy przy braniu tabletek anty...

Polecane posty

Gość matka_natka

Witam, moj ginekolog przepisał mi tabletki anty Cilest. W chwili obcnej rozpoczelam drugie opakowanie. Czy jest mozliwe, ze przy braniu takich tabletek (i dopiero przy drugim opakowaniu) moge się źle czuć? Od dwoch dni mam straszne mdłosci, nie moge juz wytrzymac. Mialam podobne podczas ciazy, i nie chce znow przez to przechodzic. Czy brac do konca drugie opakowanie, czy przestac brac i pojsc po inne? Wogole nie wiem, czy te mdlosci moga powodowac tabletki.

Gość ja to bym
tak, tabletki mogą powodować mdłości, zawroty głowy, osłabienie organizmu, objawy jak przy ciąży a to dlatego, że to są też hormony. Te skutki uboczne powinny przejść po 3 opakowaniu, jeśli jednak nie,poproś ginekologa o zmianę tabletek na inne.

Gość matka_natka
dzieki, ale dlaczego nie odczuwałam tego przy pierwszym opakowaniu? Ta dawka hormonow, ktora sobie zaaplikowalam, w akis ta sposob "zaszokowała" moj organizm, gdyz nigdy nie brałam takich tabletek. A tu nic, cisza. 2 opakowanie rozpoczelam w sobote, mdlosci mam od niedzieli, wiec wychodzi na to ze to moze sprawka tych tabletek?

Gość ja to bym
Wiesz każdy organizm reaguje inaczej, być może pierwsze dawki hormonów przyjmował normalnie, a teraz kolejny cykl na sztucznych hormonach i mogą takie objawy się pojawić. Zaczekaj do tego 3 opakowania, jeśli kolejne następne będzie wywoływać takie skutki, to lepiej zmień tabletki.

Gość ja to bym
a o której godzinie przyjmujesz tabletki?