Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lllllllllllllillllllllllli

śmierć

Polecane posty

Gość lllllllllllllillllllllllli

czy ktos moze wie pracuje w uk od 2 lat teraz jestem na maternity i niedawno zmarł moj ojciec czy w zwiazku z tym ze tutaj jestem ubezpieczona to tu skadam papiery czy musze zrobic to w polsce czy ktos mial moze podobna sytulacje!!!!!!!!

Gość ale ale o co chodzi
jestes na maternity , jakie papiery chcesz skladac ?

Gość lillllllllllllllllli
w polsce po smierci ojca ,matki ,cos sie tam składa bodaj ze do ZUS i dostajesz pieniadze ale ja nie jestem w polsce tylko tu i tu pracuje i tu jestem ubezpieczona i nie wiem czy musze jechac do polski to załatwiac czy moge to zrobic tutaj.

Gość cos nie tak.
no ale to Twoj ojciec zmarl, to od Zusu chyba dostaniesz na jego pogrzeb iles tam tysiecy (5?) no ale to w Polsce. co ma do tego Anglia? to gdzie Ty mieszkasz nie ma znaczenia.

przeciez to sa pieniadze z ubezpieczenia po Twoim tacie, a nie pieniadze z Twojego ubezpieczenia

Gość A ja juz słysze te słowa
ale ja tu w UK już płacę całe 2 lata (aż 2 lata) i mi się należyyyyyyyyyyy....Sępy nawet za kuzyna zmarłego w Polsce byście złupili UK. Mało wam dali? Jeszcze 3 lata temu w Polsce tylko do burdelu przyjmowali, ale zapomnieliście. Ledwo przyjedziecie do UK i dadza wam paznokieć, a wy zjedlibyście całą rękę. Żenada...

Gość nonononono
bierzesz akt zgonu i idziesz do ZUS -ponieważ jest to z ubezpieczenia taty.A Ty możesz się ubiegać o pieniądze z polisy-ale prywatnej -jeśli sobie opłacałaś. pozdrawiam

jak pisałam wyzej jestem na maternity i siedze w domu z makutkim dzieckiem jestem sama + córka 12letnia i dla mnie jest to problem zeby leciec do polski.myslalam ze moge to zalatwic tutaj i tez nie mam bladego pojecia jak to zalatwic.do pana powyzej TAK TAK ZACIUPAŁAM WŁASNEGO OJCA ZEBY DOSTAC PIENIADZE czy taka wypowiedz cie satysfakcjonuje!!!

ACH i o burdelach to ja nic nie wiem na ten temat musiałes byc stalym bywalcem skoro masz takie informacje.....

Gość kochaneńka to
ty chyba pracy nie szukałaś w Polsce 3 lata temu, że nie masz rozeznania...