Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no niewiem naprawde niewiem

Kiedy zabrac SMOCZKA??????

Polecane posty

Synek ma 9mies. i budzi sie czesto bo smoczek wypadl,to moze juz czas na koniec smoczka??

Albo moze tak,kiedy wy zabralyscie dzieciom swoim smoczki???

Gość ollkla
moja córeczka miała 8m jak pozbyłą się smoczka

Gość zanim dacie w łapę
z tego co pamiętam moja siostrzenica miała smoka do 3 roku życia teraz młodsza ma 2 i dalej cycka sobie smoka

Gość gabbbbkoooo
Moj maly mial ponad poltora roku, w sumie odbylo sie to w taki bardziej naturalny sposob bo zgubil smoka gdzies na spacerze i juz nowego mu nie kupowalam. Wszystko zalezy od Ciebie kiedy zaczniesz oduczac od smoka, wydaje mi sie ze najwazniejsze zeby zabrac smoka przed 2 rokiem zycia, jak dla mnie 9 miesiecy to troszke za male dziecko, moze przejsc na kciuka a z oduczeniem tego bedzie ciezko.

Bo wczoraj wieczorem polozylam malego bez smoczka,a ten tak blagajaco cmoktal i cmoktal usteczkami,ze az mi sie go szkoda zrobilo i sie poddalam ,dalam mu smoczka.Faktycznie z tym kciukiem to nigdy nie wiadomo co bedzie

Gość gabbbbkoooo
Wiadomo ty jestes matka i to twoja decyzja, jednak 9 miesiecy to jeszcze male dzieciatko. Jesli rodziece nie traktuja smoczka jako zatyczki dla marudzacego w dzien dziecka to nie ma sie co obawiac o mowe czy krzywe zeby, ale jak widze np 3 latka ze smokiem 24 (do tego ma ze 4 zeby sie czasami jeden nie zgubil) na dobe to az mnie wzdryga.

Ja zabrałam jak miała 8 miesięcy.Krzyk był przez pierwsze 2 wieczory a potem zasypiała bez problemu.A synek póki co ma 5 miesięcy i ssie.

Gość ollkla
za małe dziecko 9 m ???? a kiedy u dziecka mija potrzeba ssania ????? poczytajcie troszke drogie mamy a potem pełno 2-3 latków ze smoczkiem w buzi bo przecież on taki mały.................. Moge też zapewnić że mała nie ssie kciuka

Gość ollkla
a i oduczyła sie w jeden wieczór nawet nie płakała tylko z 5 min szukała i poprostu zasnęła na drugi dzień już o nim nie pamiętała i zasneła bez problemu a ja współczuje wsyztskim mamom któe zwlekaja bo potem cieżko oduczyc starsze i jakby nie było bardziej rozumne dziecko

Gość miaaa...23
Ja zabrałam córci smoka jak miała roczek ( w sumie to kilka dni przed pierwszymi urodzinami) i była to tzw.terapia szokowa, czyli pewnego dnia po prostu wyrzuciłam wszystkie smoki. Przez dwie noce córcia spała niespokojnie a potem już zapomniała o smoczkach :)

Gość ollkla
po 2 trzeba skasować przerwę