Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niteczka987

jak jest z polskim lekarzem...skoro sie mieszka za granicą?

Polecane posty

Gość niteczka987

ostatnio pytała mnie koleżanka, która mieszka za granicą jak to jest...czy np jak przyjedzie do poslki m oże iść sobie normalnie do tego rodzinnego, do którego wczesniej chodziła...czy musi cos płacić...bo nie jest zajerestrowana jako bezrobotna, ani nie ma statusu studentki....w sumie nie wiedziałam co jej powiedzieć....miał ktoś taką sytuację???

Gość tolaaaa
isc moze wszedzie ale bedzie placic. Jesli nie jestes zarejestrowana, nie placisz skladek to tylko do lekarza prywatnego ;)

Gość kateshare
Podobno z europejska karta ubezpieczenia zdrowotnego mozna leczyc sie wszedzie w Unii-mam na mysli zwykla porade lekarska,nie szpital.Mam taka karte wydana przez NHS,ale jeszcze w Polsce jej nie uzywalam.Wejdz na strone NHS albo NFZ i poczytaj.Skoro nawet bezrobotny Polak w UK moze tu isc do GP,to dlaczego w PL mialby placic?Przeciez jestesmy w Unii.Podstwowa opieka lekarska jest za darmo.

Gość MAriusz BHP
jest taka karta o którą tu w UK trzeba aplikować np przez internet i po kilku dniach ją przysyłają, wtedy można z nią iść w PL do lekarza, tylko nie pamiętam jaka to strona

tu sobie poczytaj o tej karcie: http://stud.wsi.edu.pl/~sidudzip/ehic.php/ jest tam link do strony, na ktorej mozesz wypelnic formularz - kilka prostych pytan - http://www.nhs.uk/Healthcareabroad/Pages/Healthcareabroad.aspx i po paru dniach karte przysla Ci do domu. to jest karta do leczenia naglych rzeczy, jak zachorujesz na grype czy bedziesz miala wypadek. jak masz jakas przewlekla chorobe no to trzeba bedzie zaplacic, albo isc prywatnie i tam zaplacic.