Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikt/

Grzybica

Polecane posty

Gość nikt/

Witam. Przez dłuugi czas miałem pewien problem, otóż było to uciążliwe swędzenie krocza(moszna oraz skóra za pod gruczołem krokowym) Zwlekałem i wzlekałem, po prostu wstydziłem się. Ktoregoś razu postanowiłem jednak, że coś z tym zrobię. Wybrałem się do pediatry (wcześniej dużo wyczytałem o grzybicy. Wszystko pasowało: brak większych zmian na skórze, poza zadrapaniami i oczywiście uciążliwe swędzenie[najczęściej przed snem]). Zasugerowałem jej, że to grzybica. Obeszło się bez zaglądania pod "maskę". Przepisała mi Fluctonazole 7x50mg oraz maść Clotrimazolum. Tabletki brałem, maści też uzywałem, ale mniej chętnie. Już po 72 godzinach odczułem znaczną ulgę. Wszystko szło dobrze, aż skończyło się opakowanie Fluctonazole. Po kilku dniach od wzięcia ostatniej dawki objawy zaczęły powracać aż w końcu (na dzień dzisiejszy) wszystko jest tak, jak było zanim zacząłem się leczyć. Zaniepokoiło mnie jedno. Gdy wczytałem się w ulotkę leku, było tam napisane, że "przy grzybicy układu moczowego(...) należy pierwszego dnia przyjąć dawkę 200mb lub 400mg(czyli ponad jedno opakowanie)" W tej chwili zastanawiam się co by zrobić. Grzybica u mężczyzn z tak silnymi objawami to ponoć rzadkość, ale od najmłodszych lat mój organizm był osłabiany przez różnego rodzaju antybiotyki, później używki. Problemy z "aftami" w ustach towarzyszą mi odkąd pamiętam. Co więc mam robić, czy udać się do dermatologa, czy też urologa, z ulotką i poprosić o wznowienie leczenia tym lekiem, tylko w większych dawkach?

Gość nikt/
sorry za spam, ale nie chcę zgubić tematu

Gość jaknajbardziej do urologa

Gość jaknajbardziej do urologa
Wystarczy lekarz rodzinny ,aby zapisałał kolejna dawkę leków,bo do urologa to sie dłuzej czeka,a szkoda aby przerwac kuracje,powodzenia!

Gość aleve7
urolog, ale lepiej jeszczeprzed idz do rodzinnego i pogadaj co nalezy zrobic, pewnie tez da leki na pewienczas

Gość nikt/
Dzięki:) W najbliższych dniach coś spróbuje zrobić ze sprawą