Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeprosze

Krwawienie podczas stosowania tabletek anty...

Polecane posty

Gość proszeprosze

Witam, może ktoś miał podobną sytuację. Zaczęłam plamić w drugim tygodniu brania tabletek. Jest to dość obfite plamienie. Najgorsze jest to, że w przed ostatnim opakowaniu nie wziełam 3 tabletek a już na początku tych co biorę obecnie też nie wziełam 3. Czy takie plamienie może oznaczać ciążę? Byłam u ginekologa i powiedział że mam rozregulowany cykl i muszę przestać je brać do czasu aż dostanę miesiączkę. O ciąży nic nie mówił no a nie pytałam chyba ze strachu. Jestem umówiona jeszcze raz na pn ale do tego czasu to chyba nie prześpię zadnej nocy.

a czytalas ulotke? nie mozesz od tak sobie nie wziasc tabletek...rozumiem jedna gdzies ominieta...ale 3? zastanow sie troche...a nie pozniej sie dziwisz ze krwawisz...eh

Gość proszeprosze
No to moja głupota ale zmieniłam pracę i czasami mam zmiany akurat gdy mam wziąść pigułkę.

Gość dfsafaaa
to ich nie bierz w ogole jak nie potrafisz sie do nich zastosowac. To nie jest witamina C tylko tabletki hormonalne ktorymi mozesz sobie rozpieprzyc cykle i bilogie takim zachowaniem. Rob tak dalej i mysl dalej ze to wit C lub wibovit bo przeciez nic sie nie stanie. Owszem stanie, tylko plakac bedziesz pozniej. Jak na wstepie, tabletki sa dla ludzi madrych a nie rozkojarzonych.

Gość proszeprosze
Po pierwsze jestem tylko człowiekiem i wiem, że źle zrobiłam. Nie zażywam tabletek od kilku miesięcy tylko lat więc nie biorę ich jak witaminę C ... Moje pytanie było zupełnie inne ale dziękuję za odpowiedzi mimo wszystko.

no sorry, ale nie dziw sie takim odpowiedziom....bo nie zachowujesz sie jakbys brala tabletki od kilku lat... tak wlasciwie to nie rozumiem po co je bierzesz...cel uregulowania cyklu odpada, bo robisz wszystko zeby bylo wrecz przeciwnie...antykoncepcja tez odpada skoro pozwalasz sobie na opuszczanie takich ilosci tabletek...

Gość proszeprosze
Z byle powodów nie opuściłam tych tabletek ...

ale skoro bierzesz tabletki od kilku lat jak twierdzisz, to powinnas zdawac sobie sprawe z tego jakie moga byc efekty ominiecia takich dawek...

Gość proszeprosze
Nie poruszyłam tego tematu aby pisać o tym, że jestem nieodpowiedzialna bo to przede wszystkim moja osobista sprawa, tylko o tym czy takie plamienie może oznaczać ciążę.

Gość takie małe pytanie
Jesz dużo cytrusów lub pijesz soki?

Gość proszeprosze
Praktycznie w ogóle nie piję i nie jem cytrusów

jesli czytalas ulotke....to wiesz ze pomieniecie tabletki moze spowodowac zajscie w ciaze, zwlaszcza w pierwszym tygodniu...im wieksza ilosc pomijasz tym wieksze jest prawdopodobienstwo.. wiec tak mozesz byc w ciazy przypuszczam ze ginekolog kazal ci odstawic tabletki nie tylko dlatego ze powinien ci sie uregulowac cykl ale rowniez dlatego ze mogl cos podejrzewac...

Gość takie małe pytanie
Doczytałam już wszystko. Słuchaj jak zapominasz pigułek to tak jakbyś je odstawiła i automatycznie dostajesz okresu, a jak chcesz sobie jesć co drugą albo zapominasz czy jeszcze coś to lepiej w ogóle nie brać. W ciąży raczej nie jesteś ale nawet na opakowaniu masz informację że w takich przypadkach powinno się dodatkowe zabezpieczenie stosować.

dodatkowe zabezpieczenie...bo skutecznosc tabletek nie jest zachowana... nie mozesz zagwarantowac jej ze nie zaszla...

Gość proszeprosze
Czytałam ulotkę :) Dziękuję za pomoc ... :) :)

Gość proszeprosze
Na ulotce pisało że wskazówką zajścia w ciążę podczas pominięcia większej ilości tabletek moze być krwawienie podczas ich przyjmowania. Dlatego zastanawiam się tak nad tym plamieniem.

Gość takie małe pytanie
plamisz bo masz rozregulowany cykl ale plamienie też występuje jeśli ma się źle dopasowane tabletki lub może pojawić się w przypadku spożywania dużych ilości cytrusów (osłabiają działanie tabletek)

Gość proszeprosze
Jeszcze raz dziękuję ... przemyślę 10 x zanim znów zacznę brać tabletki ... kiedykolwiek. Dobranoc ...