Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ______________*

Jak awansowac ze stawki 5,73 ph

Polecane posty

Gość ______________*

Gość zakłopotanyyyyyy
zmienic trzeba kraj na jakiś skandynawski

Gość kajko i kokosz
Zmien prace.

Na poczatku mialam £5 za godzine. Pol roczny okres pracy, pokonczone kursy sprawily, ze po pol rokupracy na tym stanowisku przenioslam sie na inne stanowisko w mojej firmie, doceniono moje umiejetnosci, bylam pozytywnie nastawiona. Wiara we wlasne sily, doskonala organizacja pracy, precyzja... Wszystko zalezy od Ciebie. Powodzenia.

Gość Skandy_Naf
A te stawke to macie netto czy brutto? Skandynawia - na poczatek 40zl netto na godzine (obecnie, troche dzieki kursowi). Ale zawsze mozna trzymac oszczednosci w walucie i zamieniac jak jest korzystny kurs - jesli ktos mysli o powrocie do PL.

Gość tissue1
Zapominacie chyba o jednej rzeczy, w krajach skandynawskich nie wystarczy tylko angielski do pracy, a nie sadze, aby ktos znal norweski czy szwedzki...

Gość Skandy_Naf
Zalezy gdzie ... w Danii 90% ludzi mowi po angielsku. Ja znam dodatkowo niemiecki ... to nie ma zadnego problemu z komunikacja, bo te 10%, ktorzy nie mowia po angielsku - mowi przewaznie po niemiecku. A jesli ktos zna angielski i niemiecki ... i spojrzy (nie uslszy - bo dunski brzmi jak chinski ;) )na dunskie pismo to jest w stanie co nieco rozszyfrowac. Szkola kosztuje 250zl za modul - ok. pol roku, czyli prawie za darmo a jesli spojrzec na zarobki dunskie, to mozna rzec, ze za darmo ;) Ale zeby znalezc prace trzeba byc oczywiscie cennym nabytkiem dla pracodawcy (zreszta to jest korzystne takze dla jednostki, bo ma zapewniony dobry byt i nie musi sie niczym przyjmowac - kazdy zatrudni osobe, ktora bryluje w swojej dziedzinie).