Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana111111111111111111

KOLCZYKWPEPKU CHYBA JEST ZA MAŁY LUB ZA WYSOKO PRZEBITY CO ROBIĆ??????????

Polecane posty

Gość zdesperowana111111111111111111

POMÓŻCIE JEŚLI KTOS SIE NA TYM ZNA .... PRZEBIŁAM PĘPEK TYDZIEŃ TEMU, WSZYSTKO JEST OK POZA TYM ŻE WBIJA MI SIE ON W CIAŁO CHYBA ZA WYSOKO BYŁ PRZEBITY... MYSLALAM ŻEBY GO WYCIAGNAĆ ALE OBAWIAM SIE BRZYDKIEJ I DUZEJ BLIZNY LUB TEGO ŻE TA DZIURKA JUZ POZOSTANIE...A MOZE GO POZOSTAWIĆ ??? LUB WYJAĆ ODCZEKAĆ I PRZEBIĆ PONOWNIE???????????A MOZE KOLCZYK JEST ZA KRÓTKI, BO JESLI CHODZI O TO CZY JEST PROSTOTO JEST OK. NA JAKIEJ WYSOKOŚCI W PRZYBLIZENIU OD PEPKA MA BYĆ KULKA OD KOLCZYKA??? BEDE WDZIECZNA ZA RADE!

Gość powiemszczerze
Kochana, ja mialam po przebiciu ogromne bole przez 3 tyg i musialam wyjac. Poszlam do kosmetyczki potem i ona mi powiedziala, ze poprostu moje cialo ''nie przyjmuje'' tego kolczyka. Przebilam po raz 2, taka sama syt. Smarowalam tribiotikiem, spirytusem i mnie nadal uwieralo. Ja bym na Twoim mscu wyjela i dala sobie spokoj. Zalowalam przez dlugi czas ze nie mam kolczyka, przebolalam. Ja bardzo chcesz zostawic, to jutro idz rano do kosmetyczki i zapytaj o jej zdanie.pozdrawiam

Gość powiemszczerze
aha, ja mam mala blizne, ale nie widac jej na plazy :) Radze isc do ''reklamacji '' do kosmetyczki. powodzenia

Gość hiuiuiu
Ja mam odległość mniej więcej 1cm. To, że wydaje Ci się za mały może się wiązać z opuchlizną, ale też są różne rozmiary kolczyków: 8,10,12mm długość to standardowe. Podobno po wyciągnięciu zawsze zostaje ślad. Jeśli się garbisz, nosisz grube paski od spodni lub spodnie z wysokim stanem to też powoduje wgniatanie kolczyka do ciała. Generalnie powinnaś go wystawić na powietrze żeby się lepiej goił. Gojenie przy kolczyku w pępku zawsze zajmuje dużo czasu. I dobrze jest nie przesadzać ze smarowanie różnymi specyfikami bo często one podrażniają i powodują reakcję alergiczną - opuchliznę.

ja mam koczyka w pępku juz tydzień...Przebijałam go sama! i nie mam takich problemów wszystko super sie goi...juz nic mnie nie boli i nie ciągnie,opuchlizna zeszła.. i wygląda naprawde super!!