Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdasfa3004

kodeks pracy-pomóżcie

Polecane posty

Gość magdasfa3004

Mam umowę o pracę do końca stycznia tego roku. Dzisiaj się dowiedziałam , że jestem w ciąży. Czy pracodawca może mnie zwolnić? Nie przedłużyć mi umowy? Błagam pomóżcie- jestem załamana

Gość magdasfa3004
Prawdopodobnie to 5 tydzień. Ta umowa była na rok czasu. Od 28 lutego 2008 - 28 lutego 2009r. Byłaby to 4 umowa (licząc z umowa na okre próbny). Wydaje mi sie , ze ta umowa ppwinna byc na stałe. Ale po ostatnim starciu z kierownikiem , boję się ,że może mi nie przedłużyć umowy.

I TO FAKT :-) nawet gdybyś samam złożyła wypowiedzenie i nagle okazałoby się, że jesteś w ciąży pracodawca ma obowiązek zatrudniać cię do porodu :-) spokojnie! zdrówka dla ciebie i fasolki!

Gość oooooooooooooooooooooo
a czy tak trudno przeczytać przepisy???????

Gość jojojojojjjjjj
eno co dziewczynie piszecie za bzdury - nic się jej nieprzedłuży - do dania porodu przedłuża się tylko taka umowa kiedy w dniu zakończenia umowy kobieta jest od 3 miesiąca ciąży w góre.. ty z tego co widze będziesz wcześniej więc możesz jedynie nie przyznawać się do ciąży i liczyć że sama ci przedłuży szefowa - ale jeśli nie to ma prawo cie zwolnić pomimo ciąży/...