Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justynaa

Koronki, czy implanty?

Polecane posty

Gość Justynaa

mam pytanie, czy ktoś dorabiał sobie koronki lub implanty zębów.? chciałabym dorobić sobie dwa kiełki u góry,i mieć je zamiast moich zębów, wiem że pomysł szalony ale chciałabym uzyskać odpowiedz,o cenę i czy jest to możliwe w ogóle, taka kosmetyka uzębienia :) z góry dziękuje:)

Gość braxton
Przede wszystkim należy ustalić, czy te kły masz swoje, czy nie ma ich w ogóle. W pierwszym przypadku, jeśli masz swoje kły, a chcesz jedynie zmienić ich kształt lub poprawić wygląd, wtedy rozwiązaniem są koronki protetyczne. Koronki protetyczne to takie jakby czapeczki z porcelany nakładane na ząb - dzięki nim możemy zmienić kształt zęba jak i jego kolor. Więcej o koronkach http://www.anident.pl/protetyka-korony.html Natomiast jeśli kłów nie ma, to żeby założyć koronki, musimy mieć je na czym zamocować. Po to są implanty, czyli tytanowe śruby wkręcane w kość, zastępujące utracone korzenie zębów http://www.anident.pl/implanty.html . Gdy mamy już implanty w miejscu utraconych zębów, możemy do nich przymocować korony.

Gość Justynaa
aha dzięki! nO JA NIE mam wcale więc implanty

Gość ulalalalla
co ty braxton pieprzysz koronki mozna tez umocowac na zębie obok tego ktorego nie ma! justyno wiec mozesz tez koronki:)

Gość kroliczka
ja mam podobny problem,otoz moje jedynki bardzo wystaja i nakladaja sie na dwojki.czy jest jakas metoda alternatywna dla aparatu?

Gość kroliczka
ktos pomoze?

Gość Justynaa
widzę jakaś trepka się pode mnie podszyła mam swoje ząbki tylko chce zmienić kształt i długość dziękuje serdecznie za pomoc!!!!:-* :-)