Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość precelek_18

A do Wiosny lżejsza o 15 kg!! start - Styczeń 2009

Polecane posty

Witam Was kobietki! Ja rowniez sie do Was dolaczam...Moj wstepny cel to zrzucic 10 kg. Nie jem slodyczy i mam zamiar nie jesc po 18, robic brzuszki i pic duzo wody, ktora ponoc pomaga najbardziej. precelek_18 powiedz mi jakie zazywasz te suplementy w tabletkach?

Aha i mam jeszcze jedno pytanko. Powiedzcie mi dziewczeta czy picie kawy i palenie moze miec na to wplyw? Palic nie pale duzo, czasem w ogole, ale za to kawy pije sporo :/

Gość Majaaa89
Ja juz jem wiecej, tak kolo 700-800kcal, staram sie nawet wiecej bo tyle nauki ale nie wychodzi. A co do kawy to spotkalam sie z roznymi opiniami i nie wiem co mam myslec. Z jednej strony podkreca metabolizm, ale z drugiej odwadnia, zabija dobre bakterie i podnosi poziom kortyzolu.

Gość Majaaa89
A palenie... no nic dobrego, ale jak bardziej okazjonalnie to nic zlego, jak Ci sprawia przyjemnosc. Tylko zebys sie bardziej nie wciagnela w to, wiec najlepiej by bylo rzucic :) Ale to juz Twoja decyzja :)

Chyba zaprzestan, albo zaczne ograniczac sie z kawa. Co do palenia to jest tak, ze jak jestem w towarzystwie to pale, a niestety czesto laduje gdzies np. na pogaduszkach z kolezanka no i jak wiadomo kawa i papieros to podstawa. Sprobuje kawe zastapic dobrymi herbatkami lub woda z cytryna. A tak swoja droga slyszalam, ze u osob, ktore maja problem z zaparciami polecane jest codziennie na czczo wypijac szklanke przegotowanej wody z sokiem z cytryny ( ponoc ogolnie sama woda nie jest rowniez wskazana, ale nie pamietam juz daczego, powino sie ja pic z sokiem z grejfruta lub cytryny wlasnie ). To tak jakby komus dokuczal ten problem. Palenie postaram sie ograniczyc. Przynajmniej na wieczor nie palic...Uff bedzie ciezko, ale czas zaczac ;)

Gość Majaaa89
A, to sprawdzone, dziala, a jak sie doda jeszcze pol lyzeczki miodu to przy okazji stawia na nogi. Kiedys pilam i bardzo dobrze sie po tym czulam, to moj taka gdzies przeczytal ze to trzeba wieczorem letnia wode zmieszac wlasnie z miodem i rano dodac cytryne, i potem jak wstawalam to juz w kuchni staly szkalni z napojem dla mnie i mamy :) ale teraz sama mieszkam to mi sie nie chce.

hej :) tez mam taki plan zeby schunac do wiosny tak z 10kg :) ehhh zaczelam jzu jakis czas no ale to roznie u mnie z tym odchudzaniem... ale od dzisiaj juz tak porzadnie.. dzisiaj powolutku zaczynalam a jutro ruszam z cwiczeniami dodatkowo :) pozdrawiam :)

Gość Majaaa89
Witaj Carmen, to troche podobna mamy sytuacje, ja wage mam troszke mniejsza ale wzrost tez wiec na jedno wychodzi :) Ale damy rade :)

Wiam dziewczeta! Dzis dzien zaczelam od porannych cwiczen. Po obejrzeniu wczorajszego programu Dzien Dobry TVN zaczelam stosowac cwiczenia, ktore powinno sie rano zrobic zanim zejdzie sie z lozeczka;) Jesli ktoraz z Pan jest zaineresowana to prosze pytac :P Ide teraz zjesc cos pozywnego. Zapomnialam dodac o szklance wody z cytrynka na czczo...Niebawem sie pojawie ;)

Powiedzcie mi czy mleko moge pic? I np.platki z mlekiem czy z ryzem na sniadanko moge sobie zaserwowac? Czy przy diecie takie rzeczy nie sa wskazane?

Gość Majaaa89
Zalezy od platkow i od ryzu :) BIaly ryz jest raczej niewskazany bo ma wyskoki IG, tak samo platki np kukurydziane. Ale np platki owsiane na mleku juz sa ok, ewentualnie musli. A ryz tylko brazowy.

Majaaa89 Dziekuje :) Juz po sniadanku, platki owsiane z mlekiem troszke mnie ozywily ;)

wiecie co ja jestem np na diecie oczyszczajcej i tam mleko jest zabronione, wiec aktualnie ja jem surowe warzywa owoe, surowki itp a z wegli to kasze jeczmienna... ehh jaka ja mam ochote na kawe z mlekiem heh az mnei sciskaaaaa :) musze ja zastapic ziolowa herbatka :) kurcze ale ejstem zmobilizowanaaaaaa :) hehe chcialabym wrocic do dawnej sylwestki tzn teraz nei ejst zle bo tych kg nie widac bo mnie mam akie nabte cialo ale jednak chcaialbymbyc smuklejsza :D heh z kazdym dniem mam nadzieje ze bedzie to coraz widoczne... mam ochote na glodowke ale jak aj sobie przypomne ze przez nie tak wygladam, ehhh ale ciagle mnie kusi ze szybko po nich chudne... aaa no ja jestem zainteresowana tymi cwiczonkami :D mpoze cos blizej o nich? a wgole jakie cwiczenia wykonujecie? ja planuje hula-hop, moze troszke skakanke,rower treningowy,step i serie na brzuch typu \"ja chce miec taki brzuch\" i wogole moze jakis aerobik. Juz nei wiem jakie cwiczenia sa najlepsze przy odchudzaniu kardio-czy silowe????

Majaaa89 spojrzalam w indeks glikemiczny i dojrzalam tam, ze platki owsiane maja 85, a ryz bialy 70...

Carmen_88 To sa cwiczonka zanim zejdziesz jeszcze z lozka. Bardziej sluza na rozciagniecie miesni i pomoga w zapobiegnieciu krecenia sie w glowie itp. Tu znalazlam link http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,14990,news,,1,,proste_cwiczenia_na_poprawe_krazenia,aktualnosci_detal.html Mysle, ze najlepiej jak sama obejrzysz :) A cwiczonka w domu...Zaczelam od brzuszkow 30 rano i 30 wieczorkiem. Do tego oczywiscie rowerek, jakies przysiady, sklony. Mysle jeszcze pajacykach...Ale to zobaczymy w praktyce ;) Poza tym rowniez chetnie udala bym sie na silownie lub aerobik, fitness, ale jak wiadomo samemu tak ciezko troche chodzic :P

Gość Majaaa89
Ja kiedys tez sprawdzalam i mialy mniej... zreszta lekarz powiedzial mojej cioci zeby jadla np platki owsiane a ona ma cukrzyce i rok temu miala chemioterapie. Za to ryz, makaron wielojajeczny i bialy chleb kazal unikac. I slodycze itp tez ale to oczywiste.

Gość Majaaa89
Moze dlatego ze blyskawiczne, ja gorskie zawsze jem, juz teraz sama nie wiem. Ale napewno sa zdrowsze mimo wszystko.

Majaaa89 Byc moze sa zdrowsze. Poczytam zaraz cos na ten temat w intrnecie. Moze cos znajde. Mimo wszystko mi rowniez od zawsze wydawalo sie, ze platki owsiane sa zdrowsze. Zaraz pojde zobaczyc jakie ja mam i napisze, ale wydaje mi sie, ze nie sa to gorskie ;)

Gość Majaaa89
Kolejny dzien diety za mna, no musze przyznac ze spodnie luzniej juz leza pomimo ze stopniowa zwiekszam ilosc kalorii, mam zamiar do 1000-1200 dojsc zeby potem nie wrocilo wszystko :)

Noooo i jakso tak teraz z gorki mam nadzieje :) rozkrecilam sieeeee heh i juz w sumie taka lzejsza sie czuje, wiec moze teraz latwiej powinno byc :) heh a no zobaczymy, jak narazie nie przekraczam 1200kcal mam zamiar jeszzce troszeczke ujac a potem spowrotrem powolutku dodawac :) a nooo i tak wsyztsko wyjdzie w tzw praniu :) pozdrawiam :)

witajcie ja mam do zrzutu jakies 10kg:) mog sie przylaczyc?:) od 5 stycznia nie jem slodyczy:) cwicze na orbitreku i do czerwca chce miec 67 kg na wadze:) jem normalnie bez białego pieczywa, bez tłuszczu, slodkich napoi. uwielbiam jesc jogurty, owoce i krazki ryzowe:) mam nadzieje ze 6.02 bede miec na wadze 75kg a 6.03 max 73:) jestem osoba ktora jest dosc czesto na kafe wiec potrzebuje duzo rozmow i aktywnego ruchu na topiku, moge na was liczyc?:)

Gość Majaaa89
Wazylam sie w sobote i 3 kg juz za mna :) Chociaz po weekendzie u rodzinki tak z pol kilo moglo wrocic ale i tak jest ok :)

Gość Majaaa89
Co tu tak cicho?

Wrocilam dzis z tzw. powiedzmy urlopu u przyjaciolki. No i znow zaczynam sie udzielac na kafe. Przez ten pobyt u niej czuje sie o wiele lepiej, cly czas podtrzymujac diete i mysle, ze troszke juz widac. No i, zeby skora ladnie wygladala zawsze pokapieli wcieram oliwke w cialo, zeby po schudnieciu nie bylo zadnych niedoskonalosci, rozstepow i celulitu ;) Polecam.

I jak zwykle cisza. Dziewczeta co jest z Wami? A gdzie nasze wspolne wsparcie podczas walki z kilogramami? I dzielenie sie sukcesami?