Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emkacf

świąd pochwy NIE CHCE MÓWIĆ RODZICOM CO ROBIĆ??

Polecane posty

Gość kamyk z serca
tyle ze nie kazdy o tym wie i nie wiedza tez jak i czym to zrobic, co tu ukrywac mamy troche zacofane spoleczenstwo w tej sprawie... domowe sposoby ktore przerazaja .. jakies czosnki czy kefiry.. brr

Gość truskaweczki ze smietaną
domowych sposobów nie ma co strosować, tak mi sie wydaje, lepiej cos spadzonego

Gość truskaweczki ze smietaną
aha, mriola and jola, taka profilaktyka na pewno nie będzie szkodliwa dla flory baktryjnej bo abiofem wlasnie działa tak zeby ja ustabilizować i wzmocnic :)

Gość żaba bez nogi
no niestety tez uwazam ze świadomość kobiet na temat problemów intymnych jest bardzo niewielka, dla wielu to jest nawet w dalszym ciagu temat tabu.. a przeciez choroba jak każda inna. i dlaczego niby nie mowic rodzicom?

Gość lindorka999
no niestety ten wstyd w spawach intymnych jest wszedzie, tym bardziej wsrod mlodych dziewczyn, a czasem jest to na prawde niezrozumiale. a wiec i nasza swiadomosc wlasnego ciala pozostawia wiele do zyczenia, niestety...

wiesz mlode dziewczyny nie chca mowic rodzicom bo boja sie ze zlapały cos w stylu HIVa , czy wstyd ze to grzybica, w XIX to bardzo powszechna choroba niestety...

Gość berdiksa
mi sie dzis snilo, ze bylam u gginekolożki i wyciągała mi ogórki z pochwy, jakaś masakra, obok jacyś ludzie przechodzili polecam aphtin od razu pomaga i czuc ulge

Gość żaba bez nogi
mi sie wydaje ze ten wstyd zeby nie mówić rodzicom wynikac może też z tego, że wczesnie dziewczyny zaczynaja wspołzycie i później się boja, że to może wyjść na jaw... a ze nie mają za dużej wiedzy na ten temat to póxniej boja się ze zlapią AIDS albo coś takiego.

berdiksa to niezle masz sny :P nie ma sie co bas lekarzy bo tak jak w tytule świąd to nie od razu grzybica wiec nie od razu musi byc po wczesnym wspolzyciu , moze byc po prostu zla higiena i zla wiedza o tym

Gość lindorka999
tez mi sie wydaje, ze ten wstyd wynika ztego, ze ludzie wstydza sie z rodzcami rozmawiac o seksie, a te tematy sie lacza... faktycznie niekoniecznie infekcje lacza sie ze wspolzyciem, nawet nadzerki maja dziewczyny, ktore jeszcze nie wspolzyja.

Gość gtf
jeśli masz grzybice pochwy rumianek tylko pogorszy sprawę. a lekarza nie ma się co wstydzić, dla niego oglądanie narządów rozrodczych to jak dla nauczyciela sprawdzanie klasówek:)

Gość czarnullka
haha jak mozna sie myć raz dziennie kobieta powinna 2razy dziennie sie podmywać na przykład rano i wieczorem ja jak bym sie nie umyła to ja bym spać nie poszła bo czułabym sie brudna dbajcie o siebie to nie dostaniecie grzyba bo jak sie myć nie będziecie to będzie gorzej

Gość fiorellaaaaaa
jak mozna sie podmywac co 2 lub 3 dni ??????????????????masakra,ludzie zyjemy w XXI wieku !!!!!!!!!!!!!!MYC SIE A NIE PIERNICZYC GLUPOT

Gość ciocia-dobra-rada
Też miałam ten problem, mam 15 lat , wstydzilam się powiedzieć o tym mamie , ale w końcu powiedziałam. Byla przy tym mama , babcia i ciocia.To właśnie ciocia mi pomogła. Powidziała, że też miała ten problem . Dała mi maść " pimafucort " która pomogła. Przepisał jej to ginekolog, więc chyba jest na recepte. Wczesniej stosowałam inne ale mi nie pomagały . Czasem warto przełamać wstyd, bo zdrowie jest najważniejsze ;)

Jak się ma dobry kontakt z rodzicami to nie ma wstydu mówić o takich rzeczach, przecież grzybica to choroba jak każda inna i trzeba z nią walczyć, ja profilaktycznie stosuje probiotyki np lactovaginal, po którym jestem pewna że nic przykrego mnie nie złapie jak jestem na basenie czy też w saunie.

Gość żiżek
KMnO4

Gość aosaczonaproblemem
no Hey mam 15 lat i mam podobny problem swędzenie i zaczerwieniona pochwa a okazało mi się to 2 tygodnie temu gdy wrocialam z nad morza no i może przez to ze miałam miesiączkę a pływałam w morzu ( miałam tampon) no i zapomniałam dołu od stroju wiec kompa-lam się w bieliźnie i spodenkach no i nie wiem czy może przez to no i jak to wyleczyć bo nie wiem co mam mamie powiedzieć co mam mi kupi w aptece pomóżcie !!

Gość siri
W aptece można bez recepty kupić niektóre leki ginekologiczne...powiedz co Ci dolega pani mgr w okienku...

Gość aosaczonaproblemem
no ok ja wiem tylko chciałam się zapytać bo nie wiem czytałam wcześniejsze odpowiedzi i rady no i pisze ze pomaga abiofen itp. no i nie wiem czy go kupić więc się pytam czy działa ?bo różnie może pisać albo clotrinazol czy coś takiego nie wiem co mam kupi

Gość klaus
Jak słysze, nie chce iść do ginekologa, ale wstydze się, to mnie brzuch rozbolewa. Czy Wy na prawde nie rozumiecie, ze takie tam swędzenie może byc przyczyną czegoś poważniejszego? Przed chłopem to by sie rozebrały szybciutko a przed Panią, która może pomóc to już nie.. Ogarnijcie się trochę z tym, bo szkoda Waszego zdrowia.. Skoro Ginekolog Was tak przeraża to idźcie do normalnego lekarza przynajmniej.

Gość lady bronka
dokładnie, lekarz rodzinny tez przepisuje odpowiednie leki, nie ma na co czekać. można tez bez recepty kupić sobie jakiś probiotyk ginekologiczny np. provag, ale to jako dodatek do leczenia.

Nie ma co obawiać się wizyty u ginekologa, wszystko dokładnie wyjaśni i nie będziesz już miała żadnych wątpliwości co do Twojej choroby, mnie pani doktor po którejś wizycie zaproponowała provag żel, który nawilża miejsca intymne, usuwa uczucie swędzenie i pieczenia, zakwasza środowisko pochwy, dzięki czemu chroni przed infekcjami. warto też przeczytać ten artykuł polecam http://seksguru.pl/jak-zmniejszyc-ryzyko-stanow-zapalnych-pochwy

Gość miałam to
miałam też takie coś, powiedziałam o tym mamie, a mama lekarzowi rodzinnemu, lekarka zapisała takie tabletki dopochwowe na noc i napar z kory dębu i mi pomogło, ale chyba to mi znów wraca, więc będę musiała chyba udać się do ginekologa. nie martw się jestem w twoim wieku i też si boję tam iść i się wstydzę, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz. na szczęście istnieje takie coś jak ginekolog dziecięcy (albo dla dzieci i młodzieży to to samo) i jest on kobietą. więc chyba nie ma się o co bać. po prostu powiedz o tym tacie, zrozumie, niech zapisze cię do jakiegoś lekarza rodzinnego lub właśnie ginekologa, któryś z nich na pewno coś tobie poradzi. pozdrawiam i zdrowia życzę.

Gość kasiasiaisa
bez recepty dostaniesz clotrimazolum,jest to krem przeciwgrzybiczy,kosztuje grosze,jak to nie pomoże to radzę iść do ginekologa lub załatwić sobie tabletki dopochwowe o nazwie gynofemidazol,możesz również kupić w aptece lactovaginal-sa to globulki dopochwowe z kwasem mlekowym,wyrównują ph pochwy a co za tym idzie,łagodzą objawy wyżej przez Ciebie wymienione

I mnie ta masc co podalas nie pomagała, wrecz nasilala objawy. mi akurat pieknie sie goja podraznienia i znika śwoad i niemily zapach po Multi-Gyn ActiGel. Jest świetny na tego typu dolegliwosci. :)

Witam, Świąd pochwy może wynikać również z pierwszych objawów z raka szyjki macicy. Wydaje mi się, że najlepiej jednak skonsultować się z lekarzem. Słyszałam, że jest skuteczna diagnostyka i terapia - terapia fotodynamiczna - fotodynamika - można poczytać o tym w necie.

Gość gość
Możesz posmarować się provag żelem on łagodzi podrażnienia, hamuje rozwój grzybów i bakterii, warto stosować go profilaktycznie. Jednak kiedy infekcja jest już zaawansowana to tylko globulki i maści od ginekologa mogą zwalczyć infekcję.

Gość milciiak
ja też to miałam i nie muwiłam nic rodzicom ani nikomu miałam już taki jeden problem jeszcze wczyjniej ale miałam to 7dni i przeszło może tobie też przejdzie a tak a propo oglądaj telewizje tam jest reklama z lekiem na świąd pochwy, ale zalecam ci iść do ginekologa i nie bój się ja mam 11 lat i też to miałam

Gość gość
swiad to objaw infekcji intymnej, mozesz sprobowac zastosowac kuracje probiotykiem provag, obnizy on pH pochwy i dostarczy zywych szczepow dobrych bakterii ktore zahamuja rozwoj infekcji, gdyby jednak nie przeszlo to udaj sie do ginekologa, dostaniesz antybiotyk, po ktorym tez dobrze jesli zrobisz kuracje tym probiotykiem aby uniknac ponownej infekcji