Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaban1

Dobry stomatolog pilnie poszukiwany!!!

Polecane posty

Gość martaban1

Witam! Poszukuję dobrego (z odpowiednim podejściem, dającego dobre środki znieczulające, skutecznego, sprawdzonego itd) stomatologa chirurga z Radomia. Krótko opiszę swoją sytuację. Kiedyś chętnie odwiedzałam gabinety stomatologiczne dbając o stan uzębienia aż do momentu, w którym nieprawidłowe leczenie dolnej szóstki zakończyło się paraliżem połowy twarzy. Od tamtej pory minęło kilka lat a ja nie zajrzałam już do dentysty(paniczny strach). Nie trudno się domyślić, że teraz mam tragedię w jamie ustnej (wiele ubytków). Najgorszy jest stan dolnej szóstki (której leczenie przerwałam z powodu paraliżu). Ząb się pokruszył a z dziąsła wystają zaledwie resztki natomiast korzeń siedzi w środku. Zwykły stomatolog sobie z tym nie poradzi (dlatego szukam chirurga) a ja chciałabym wreszcie zrobić porządek z uzębieniem. Z racji tego, że od kilku lat nie chodzę do dentysty to nie mam pojęcia do kogo (konkretnie) się udać. Szukam kogoś kto nie zrazi mnie do gabinetu na najbliższe (kolejne) kilka lat. Czekam na (sprawdzone) propozycje lekarzy- ludzi a nie sadystów. Z góry dziękuję za pomoc.

Gość Gość

Ja nie jestem z Radomia tylko z innego miasta ale mogę ci poradzić, że szukaj nowoczesnej kliniki, leczenie pod mikroskopem itp. Ja też bardzo zaniedbałam zęby i niestety przy bardzo dużych ubytkach stresu nie unikniesz nigdzie bo wtedy modne teraz zniczulenie komputerowe nie zadziała i trzeba znieczulać obwodowo czyli zastrzyk głęboko w szczękę ale w nowoczesnych gabinetach teraz znieczulają miejsce wkucia specjalnym żelem i wtedy samo wkucie jest nieprzyjemne ale nie boli w zwykłych gabinetach tego nie ma, wkuwają bez znieczulenia. Samo borowanie po takim znieczuleniu nie boli nie ma się co stresować. Niestety takie leczenie kosztuje u mnie w Ostrołęce w nowoczesnej klinice stomatologicznej 150 zł za ząb to minimum już nie wspomnę o kosztach leczenia kanałowego, no ale jak się zaniedbało to teraz trzeba płacić. 

Gość Gość
Dnia 16.01.2009 o 10:51, Gość martaban1 napisał:

Witam! Poszukuję dobrego (z odpowiednim podejściem, dającego dobre środki znieczulające, skutecznego, sprawdzonego itd) stomatologa chirurga z Radomia. Krótko opiszę swoją sytuację. Kiedyś chętnie odwiedzałam gabinety stomatologiczne dbając o stan uzębienia aż do momentu, w którym nieprawidłowe leczenie dolnej szóstki zakończyło się paraliżem połowy twarzy. Od tamtej pory minęło kilka lat a ja nie zajrzałam już do dentysty(paniczny strach). Nie trudno się domyślić, że teraz mam tragedię w jamie ustnej (wiele ubytków). Najgorszy jest stan dolnej szóstki (której leczenie przerwałam z powodu paraliżu). Ząb się pokruszył a z dziąsła wystają zaledwie resztki natomiast korzeń siedzi w środku. Zwykły stomatolog sobie z tym nie poradzi (dlatego szukam chirurga) a ja chciałabym wreszcie zrobić porządek z uzębieniem. Z racji tego, że od kilku lat nie chodzę do dentysty to nie mam pojęcia do kogo (konkretnie) się udać. Szukam kogoś kto nie zrazi mnie do gabinetu na najbliższe (kolejne) kilka lat. Czekam na (sprawdzone) propozycje lekarzy- ludzi a nie sadystów. Z góry dziękuję za pomoc.

W dobrych gabinetach teraz ratują zęby i robią wszystko aby tylko nie wyrywać, ja miałam nerw na wierzu i uratowali mi zęba.

Gość Domi

A może Warszawa ? Mój brat miał podobny problem, przez jednego dentystę przestał chodzić w ogóle. Dopiero jak go zabrałam że sobą do Eurodental zmienił zdanie. Tam pracują ludzie którzy w niesamowity sposób podchodzą do każdego pacjenta indywidualnie. Naprawdę polecam ich. I życzę powodzenia w leczeniu.