Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kabanos i już

Napiszcie mi czy wątróbkę można usmażyć dzień wcześniej czy straci na smaku??

Polecane posty

Gość kabanos i już

Prosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez nie chce być złosliwa
bedzie smakowała jak odgrzewana wątróbka:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ania bania
straci na smaku i soczystości, wątróbka smaży się bardzo szybko , więc nie ma sensu smażyć jej wcześniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kabanos i już
Kurcze bo zanim wróciłam z zakupów troche siedziała w ciepłym i nie wygląda już zbyt efektownie :/ boje sie że do jutra sie zmarnuje...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ania bania
nic jej nie będzie myślę, dawaj ją do lodówki i juz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ania bania
aha, wyłóż ją na talerz lub do miseczki i czymś przykryj, żeby nie wyschła..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzieki kochana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agatona
Posól obficie,popieprz,dodaj czosnku,zalej olejem i wstaw do lodówki.Powinno przetrwać do jutra i nieźle smakować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ania bania
watróbki nie soli się przed usmażeniem, bo twardnieje. oliwa może być..ale napewno nie wysła jej po drodze...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
absolutnie nie mozna wątróbki posolić czy popieprzyć przed podaniem , doprawiamy gotową na talerzu bo bedzie twarda i gumowata , nie nadaje sie też do wcześniejszego przyżądzenia , wyjmij z tacki , oczyści i zalej mlekiem , to pozwoli watróbce skruszeć...... będzie delikatniejsza w smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no faktycznie ...
ja sole i pieprze watrobke na patelni i nigdy nie jest sucha ani gumowata, bo ja smaze 3 minuty a nie 30. (mam na mysli watrobke drobiowa, z innych bestii nie robilam).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agatona
O sorry,rozpędziłam się.Jasne,że bez soli,miało być popieprz obficie,macie rację.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agatona
Znów błąd... :P Bez pieprzenia,pomyliło mi się z innym mięskiem :) Po prostu zamarnować w oleju/oliwie,można z czosnkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ania bania
pomylić się zawsze można..dobrze ,nikt nie zrobił BUUHAHAHA,,CZY JAKOŚ TAM...kto nie pisze ten błędów nie robi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no faktycznie....jak solisz i pieprzysz pod sam koniec to ok , no i jeśli smazysz ok 3minut to znaczy ze lubicie krwistą , kwestia gustu...ja nie lubię , ale po 30 min smazenia to juz chyba do niczego by sie watróbka nie nadawała , mowię o drobiowej czy cielęcej innej nie jadamy....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no faktycznie ...
napisalam 3 min. tak orientacyjnie, moze jest to 4 albo 5 ;) nie juz jest krwista, ale ma nadal rozowy kolor i jest bardzo mieciutka. zreszta wszystko smaze tylko tyle, zeby nie bylo surowe, bo wtedy jest miekkie i soczyste :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×