Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciagle_to_samo__

wlosy ciagle tłuste, poomocy... dluzej nie chce juz tak zyc

Polecane posty

Gość ciagle_to_samo__

umyje wlosy i zaraz mam tluste ;[ ile juz szamponow i roznych mikstur od lekarzy mialam i nic nie pomoglo ;[[ nie chce mi sie zyc juz z tym ;[ umyje wlosy i za pare glodzin grzywka mi sie juz klei ;[[ niech ktos mi pomoze prosze ;[[

Gość llllllllffffff
za duzo kremow na twarz lub podkladow...poza tym dobrze jest gdy nie planujesz nigdzie wychodzic dac sie wlosom przetluscic nawet do 2 tyg... na pewno to uzdrowi wloski tylko ciezko jest przezyc tak dlugo z tlustymi wlosami

Gość ejbisi
Koniecznie idź do dermatologa, bo to nie jest normalne. Możesz mieć jakąś chorobę skóry, lekarz przepisze Ci lekarstwo i Ci przejdzie. Po co się męczyć? Mnie się szybko przetłuszczają włosy, muszę je myć codziennie ale aż tak źle jak ty to nie mam.

Gość ciekawa_________1
tylko, ze ja juz tak robilam ;[[ nie mylam glowy bardzo dlugo chyba z 1,5 tygodnia przez kilka razy i zawsze to samo... po paru godzinach juz sie przetluszczaly ;[[ ja sie wstydze gdziekolwiek wyjsc z domu z takimi wlosami. a tlustych kremow w ogole na twarz nie uzywam..

Gość ciekawa_________1
bylam juz u tylu dermatologow... i zaden mi nie pomogl, mialam robione rozne badania, ale wszystko bylo ok

moze takie suchy puder do włosów używaj wiem ze jest cos takiego ale nie wiem jak sie nazywa..Ale to własnie sie daje jak ma sie przetłuszczone włosy.. i nie widac

Gość rgvgw
ja mam tak,ze jak umyje wieczorem to rano wygladaja tłusto,ale nie tragicznie...jesli cos poradzisz na szybkie przetluszczanie to npisz na forume !!!

Gość pundel
mydło siarkowe

moje tez się bardzo przetłuszczają, czasem tak, jak Twoje, czasem trochę mniej. dlatego nie używam kosmetyków do stylizacji, sięgam po jak najprostsze szampony, rzepa, jojoba, pokrzywa, czasem nawet szampony dla dzieci. odżywki tylko delikatne. i oczywiście myję włosy codziennie, bo inaczej się nie da. na łojotok z aptecznych: spróbuj jeszcze szampon denorex. mi kiedyś bardzo pomógł.

to może być wina genów. to jesst dziedziczne.. ktoś w Twojej rodzinie tak miał w młodości.. moja przyjaciółka tak miała.. z wiekiem włosy przetłuszczają jej się mniej.

Gość fanka ankaaa
najgłupszy pomysł to nei myj włosow, kurcze jak komus włosy sie tak przetłuszaczaj ze musi muyc codzinnie i nagle nei bedzie myl 4 tyg to jak ten ktos bedzie wygladał? Zreszta to nei na wszystkich dziala.

coz jesli to mozliwe zrezygnuj z grzywki. Moze przydaloby sie zrobic badania hormonow?? Bez lekarza sie nie obedzie.

ja tez mam podobnie... umyje włosy i sa super ale na 2 dzień sa tłuste końce nie ale te u góry wkurz ammnie to bo jak chce miec rozpuszczone włosy to musze codziennie myc włosy czasem myje a na drugi dzień w kucyk bo nie cche mi sie juz ich myc..mam dosyc... takie długie i jeszcze srac sie z tymi odzywkami maseczkami :/ maksara

Gość ja proponuje
mi pomogla trwala na wlosy, przestaly sie prztluszczac i moglam je myc raz na 5 dni;]

ja proponuje --> w sumie to dobre z tego powodu ze uniesie wlosy u nasady - chocby taka lekka trwala

Gość moje wlosy
przestaly sie tak przetluszczac gdy zaczelam na nie nakladac olej rycynowy. Jednak te srodki majace na celu wysuszenie skory glowy powoduja jeszcze szybsze wydzielanie sebum. Nawet do szamponu wlewam troche olejku rycynowego.

Gość tak trwala bo wlosy nie beda
przylegac do siebie. Jesli nie chcesz mocnej, to mozesz zakrecac po myciu na bardzo grube walki ( podsyuszone) i nie uzywaj b cieplej wody do mycia ani goracej suszrki.

Gość maliśewska
również cierpię na przetłuszczające się włosy.Tzn mam tłuste po przebudzeniu się na drugi dzień, kiedyś koleżanka zapytała mnie dlaczego mam mokre włosy a one tłuste były. Myję codziennie, dbam o siebię, myślę że to taka moja uroda, genetycznie porostu. Kiedyś nie myłam włośów jak byłam chora przez półtorej tygodnia bo też uwierzyłam w głupotę, że się poprawi.Konsekwencja była taka ,że swędziała mnie straszliwie skóra głowy i skóra przy włosach i musiałam to leczyć. Nie mogę wyjść z domu bez umytej głowy -to niemożliwe.Cała moja skóra wydziela jakieś sebum czy coś.Moja cera jest w dobrym stanie, nie mam zmarszczek mimicznych, bruzd, cera jest gładka ale rano jak się budzę to twarz mi się świeci i muszę to zmyć

Cześć. ja też mam ten problem. nie dość że włosy ciągle tłuste to jeszcze na twarzy mam łojotok i nie wiem co mam z tym wszystkim zrobić. ostatnio to mam już przez to totalną załamkę. ludzie często nie rozumieją mojego problemu a lekarze to już w ogóle