Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudi87

GUZKI W PIERSIACH PO TABLETKACH CILEST

Polecane posty

Gość rudi87

Hej! Byłam dziś u ginekologa, bo parę dni temu wyczułam w moich piersiach zmiany, jakby coś w nich było. Trochę się wystraszyłam. Po zbadaniu lekarz powiedział mi, że to przez tabletki Cilest i kazał mi je odstawić. Brałam je 4 lata i ogolnie czułam się przy nich dobrze: nie przytyłam, urosły mi piersi i zero problemów z cerą. Lekarz przepisał mi nowe hormony. Mam zrobić miesiąc przerwy i zacząć brać Cerazette. Czytałam z 3 godziny o tych tabletkach na różnych forach i nie jestem przekonana do nich. Zastanawiam się czy dla organizmu jest dobre, gdy nie ma się okresu przez parę miesięcy. Jakoś nie jestem przekonana. Szczerze to jestem zła, ze muszę skończyć z Cilest. Głównie z tego powodu, że pewnie efekt większego biustu zniknie w mgnieniu oka. Wiecie może czy po Cerazette rosną lub maleją piersi? I jakie macie doświadczenia z tymi tabletkami? A czy któraś z Was miała takie guzki w piersiach po Cilest? Pozdrawiam!

Gość ło rany
masz guzki przez jedne hormony, a teraz chcesz sie pakować w nastepne?? szok...

Gość maluttka88
hejka :) stosowalam i cilest i cerazette...po cilescie nic mi praktycznie nie bylo nawet cycuchy mi nie urosly....a wszystkie kobitki prawie pisza ze im sie zwiekszyly,nie ktorym nawet sporo:(:(:(:(:( ech nie na wszyskich moze tak dzialaja...cerazette bralam jak urodzilam corcie i ja karmilam(bralam je przez ponad rok,do 10 miesiaca karmilam corcie i jeszcze gdzies przez ok4 miech je bralam) i tez nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych,a powiedzialabym ze nawet plusem jest to ze nie ma sie @ czasem wystepowywala suchosc pochwy np. podczas sexiku :P i raz na jakis czas plamienia nie trwajace dluzej niz 3 dni....drudniejsze jest to ze nie mozna spoznic sie z ich przyjeciem dluzej niz 3 godz,po potem juz przez tydz nie dzialaja i trzeba sie czyms inym zabezpieczac..po nich bralam wlasnie cilest.......jak ja zazdroszcze wszystkim tym co im po cilescie biusciki urosly:(:(:( chcialam nawet cilest zamienic na diane 35 ale moj doktorek powiedzial ze jak nic mi po nich nie dolega to czemu je zmieniac i tak biore go caly czas z przrwami i jedna wieksza narodziny synka :D po jego narodzinach tak samo bralam cerazette przez tyle samo czasu jak wczesniej,fakt faktem tyo biust raczej wroci ci do tego przed braniem cilestu...dzialanie estrogenow czy jak im tam....moze po zmianie i przerwie wszystko wroci do normy i przy kolejnym zastosowaniu cilestu objawy o ktorych piszesz mina :) POZDROWIONKA

Gość rudi87
Chciałam zrobić przerwę od Cilestu na pół roku albo i dłużej, ale ginekolog przepisał mi Cerazette. Chciał nawet żebym zaczęła je brać od zaraz - to ja zasugerowałam przerwę, ale on powiedział, ze miesiąc wystarczy. Dlatego mam obawy czy je brać czy nie, bo mam swiadomość tego ze to od hormonów. maluttka88 -> a jak myślisz, czy jeśli zrobiłabym przerwę półroczną od Cilest to mogłabym później do niego wrócić? I tym razem nie stosowałbym ich tak długo jednym ciagiem.