Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajko i kokosz

Tanie a dobre - Wielka Brytania.

Polecane posty

Gość heheheh
ja w funciakach kupuje baterie, dużo a tanio, poza tym zawsze wkładki żelowe do szpilek na podbicie stopy, świeczki... Ja lubię też netto i aldi na zakupy spożywcze, a ostatnio znalazłam kosmetyki ziaji w sklepie o nazwie Pound Stretcher czy jakoś tak. Lubię też Home Bargains - tam kupuje piankę do golenia dla kobiet za 99p, ta pianka rządzi bo jest z oliwką i zmiękcza.

Ja kupuje chusteczki do demakijazu w Asda 3 opakowania z 2 funty i jak dla mnie sa dobre.

W Somerfield mozecie kupic za 25 p pyszne ciastka digestive z czekolada lub bez to tansze za 19p albo z kremem custard za 35p te z zoltym opakowaniu somerfielda. Robia tam tez fajne redukcje cen pieczywa pod koniec dnia, bagietke mozna kupic za 20p duza, albo tostowy za 50p. teraz sie wyprowadzilam i nemam go w poblizu ale kiedys mialam blisko i na okroglo sledzilam oferty tego sklepu :) teraz mam Morrison tez niezly, ale do tanich sklepow nienalezy moze poszczegolne rzeczy sa nieraz w promocji.

Gość a ja na pewno
heheheh nie gniewaj sie, tak mi sie napisalo.chyba mialam zla minute dnia.ja tez jestem prawie ze wsi, musze pojechac do lidla, szczerze mowiac jeszcze nigdy nie bylam, nigdy nie mialam w poblizu, teraz tez nie mam, ale to mazidlo czekoladowe za grosze i KAWA ( maja sypana nasza polska/??)mnie neci ja wczoraj kupilam w sainsbury husteczki w pudelku- 25 p za 150 chusteczek-basis i sa swietne (wycieram tym dziecku pupe po zmianie pampersa i buzke czesto w trakcie jedzenia-sa mieciutkie i koszmarnie tanie)

Gość a ja na pewno
oczywiscie chusteczki nie husteczki

Gość ludziska kupujta
co wy chromolicie.najlepsze sa jogurty z netto za 10pikow-czyli zero % jogurtu, 100%smaku. na drugim miejscu-moje ulubione grube parowy z lidla,z wymion zwierzecia niewiadomego pochodzenia, tak ukochane przez podpitych polaczkow, zachaczajacych o ten sklep w drodze do domku....

Gość ludziska kupujta
krakowska z polskich sklepow tez jest cudowna. tak nafaszerowana chemia i tluszczem, ze odbija sie przez tydzien.goraco polecam(smak pozostaje na dluugo...)

Zaskoczyłyście mnie, że w Lidlu śa dobre rzeczy, bo ja w Warszawie mam Lidla blisko siebie i byłam tam dwa razy w soim życiu i nic tam nie znalazłam do kupienia, tu gdzie jestem w UK nie ma Lidla, Asdy M&S, zamknęli Somerfielda i ogólnie zakupy mogę robić w 3 sklepach Tesco Metro, IceLand i One Stop, gdzieś na obrzeżach Morrison i Sainsbury i to w zasadzie wszystko - inne sklepy są w dużo mniejszym miescie z 8 mil ode mnie, ale zachęciłyście mnie żeby w końcu się tam wybrać:))) Ostatnio wszyscy krzyczą o rewelacji Bayby Botton Butter - próbowała któraś z Was?

Gość loonattee
Nie wiem czy ogladalyscie program na BBC o kremach z Bootsa z serii Protect and Perfect od no7, podobno jest skuteczny, a o wiele tanszy od swoich kolegow z wyzszej polki. Po tym programie podobno co minute kupowano 13 opakowan tego kremu :) ludziska kupujta - ten topik jest o tym, co tanie i dobre, a nie tanie i szajskie. Niestety wysoka cena nie zawsze gwarantuje wysoka jakosc, a po co przeplacac?

KREWETKI BASIC SAINSBURY`S ORAZ SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA TEZ BASIC...SKUSILA MNIE RAZ CENA I NIE ŻAŁUJĘ... KREWETKI 1.99 SKRZYDEŁKA OKOLO 1.20 ZA OPAKOWANIE 900 G A POZA TYM MOZE DO TANICH NIE NALEZY ALE JAKA PRZYJEMNOSC JEDZENIA - CHLEB VOGEL`S SOYA AND LINSEED 1.30 W SAINSBURYS NAPRAWDE POLECAM TEN CHLEB, JAK DLA MNIE NAJSMACZNIEJSZY ZE WSZYSTKICH JAKIE PROBOWALAM W UK I DO TEGO IM STARSZY TYM LEPSZY (OCZYWISCIE DO PEWNEGO MOMENTU)

a przypomniało mi się jeszcze o drobiu... naprawde gorąco polecam zaopatrywanie się w muzulmanskich sklepach sprzedajacych drob Halal... swiezutkie wykrawane z kurczaka na moich oczach piersi po 5 f za kg, w sainsburym np 6.99 za 500 gr bez promocji... co lepsze wlasnie to u nich w sklepach jak dotad znalazlam najsmaczniejsze i najswiezsze kurczaki

Ja sklepy prowadzone przez muzułmanów omijam z daleka:-(Tylko raz się pokusiłam na samym początku mieszkania tutaj.Syf i smród powalił mnie na kolana-myślałam,że zwymiotuje.Widocznie trafilaś na kogoś porządnego-ja się zraziłam i dziękuję za zakupy u nich.

Gość kajko i kokosz
A ja w sklepie prowadzonym przez mieszkancow Bangladeszu (zabijcie mnie, a nie wiem jak ich nazwac - Bangladeszanie?) kupuje czasem zupki "chinskie". Ogolnie nie lubie zupek chinskich, ale tam maja ogromny wybor i nietypowe smaki, jakich nigdzie indziej nie widzialam (np jakies japonskie zupki z trawami, nazwy sa takie, ze nie powiem wam co to jest). No i maja tam tanie poslkie sezamki - 4 opakowania za 1 funta :P A wiecie, ze muzulmanie zanim zabija zwierze to sie za nie modla i staraja sie je zabic w miare szybko i bezbolesnie? Mysle, ze to dodatkowy plus kupowania miesa u nich, oczywiscie jak sie znajdzie taki sklep ze swiezym miesem.

Gość heheheh
A ja w sklepie prowadzonym przez Pakistanczykow kupilam olejek do włosów Amla, używają go tamtejsze kobiety, tylko popatrzcie na ich włosy. Dla mnie był rewelacyjny ale już go w tamtym sklepie nie ma :(

Gość AAAAAAAAAAAAAA111AAAAAAAAAAAAA
indyjski olejek do wlosow amla jest w polsce

heh ja sie do tego olejku przymierzałam... chyba jest wiecej produktow do włosów w ich sklepach... z tego co wiem mają naprawde rewelacyjne produkty co do tego smrodów w sklepach, to się zgodzę...ale nie wiem z czego one wynikają, bo nigdy w zyciu nie zatrulam sie u nich niczym a mięso jest naprawde bardzo swieze i co mnie najbardziej cieszy tanie... ja sie u nich regularnie zaopatruję i czesto zdarza sie ze wlasciciel odcina mi przy wiekszych zakupach np 25.80 te 80 p... co lepsze maja taniej produkty polskie niz polskie sklepy

Gość a ja na pewno
no wlasnie, maja taniej produkty polskie, a ja robie zakupy u hindusa w warzywniaku i tez mi zawsze koncowke obcina i przynosi ladniejsze winogrona i gruszki z zaplecza musze wyprobowac te produkty do wlosow ktore tak zachwalacie aaaa podpisuje sie obiema rekami pod opinia o E45, uzywam wszystkiego od plynu do kapieli,po krem do rak i balsam do ciala, dziecko tez w tym kapie i smaruje- rewelacja

ja tez jakos nie moge sie przekonac do zakupow u Pakistanczykow. Jakos wole lidla czy asde - akurat otworzyli mi niedaleko nowa i mam gdzoe chodzic. Ale lidla mam pod nosem i to tam robie glownie zakupy jak wracam z domu. Warzywa maja tanie (dokladnie te same w asdzie czy innych kosztuja o wiele wiecej) no i uwielbiam tez orzeczki w czekoladzie w kolorowej skorupce :) takie podrobki M&S'ow

Dziewczyny a jaki środek możecie polecić na zlikwidowanie plam z ubrań.Szczerze,jeszcze nic tutaj takiego nie kupowałam i nie wiem jaki jest naprawdę dobry,SKUTECZNY.Moje trzy pannice maja wszystkie bluzeczki poplamione sokami z owoców albo sosami czerwonymi.Nie idzie tego sprać.Piorę w persilu.Poradźcie coś.

Gość do folety
moja corka jak pobrudzi bluzke sokiem to wylewam na plame goraca wode az plamka robi sie lekko widoczna potem piore w pralce i sladu nie ma a jak nie poleje goraca woda to mam na bluzkach wstretne plamy i niczym nie moge ich usunac jesli bluzka jest juz po kilku praniach sprobuj polecam.z czekolada na odwrot do zimnej wody a potem do pralki

No niestety ale ten sposób u mnie się nie sprawdzi.Bluzki były już prane kilkakrotnie.Ja zawsze na plamy polewam troche płynu do naczyn.Na niektóre plamy działa na inne nie.

Gość gosiankeaaa
do plam jest znakomity taki plyn w malej niby tubce firmy DYLON. smarujesz nim ubrania i zostawiasz na pare minut a potem do pralki, dla mnie rewelacja, kupilam go w funciaku

Gość AnimozzzZ
co za świństwa tu jecie? w życiu bym nie jadła produktów z takich sklepów jak: ALDI LIDL TESCO itp...itd... przecież to syf, jak możecie oszczędzać na jedzeniu? Przecież to tani syf, liczy się nie ilość drogie panie a jakość. Później narzekacie że przytyłyście w UK....nic dziwnego.

Gość tak sie sklada
ze nie przytylam ani grama a jestem tu 2 lata a to ze kupujemy w tesco czy asda nie znaczy ze jemy produkty z najnizszej polki jakbys nie wiedziala w duzych marketach zazwyczaj jest mnoswto promocji np buy one get one czy half price i wybor jest duzy i w ten sposob tez mozna zaoszczedzic

Gość ja robilam taki kurs
Moim zdaniem w Aldi sa produkty dobrej jakosci (choc pewnie nie wszystko). Nie mysl, ze jak za cos zaplacisz wiecej to ze jakosc jest gwarantowana. Poogladaj sobie programy o jedzeniu, tutaj uwielbiaja testowac produkty z roznych sklepow i porownywac ich jakosc, okazuje sie, ze te tansze czasem sa lepsze niz drozsze, trzeba tylko wiedziec co kupowac. Czasem przeplacasz ze wzgledu na marke.