Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bas

narty czy snowboard??

Polecane posty

Go艣膰 bas

Co jest bardziej bezpieczne narty czy snowboard. Mia艂am kiedy艣 problemy z kolanem i kt贸ry pojazd bardziej by mi odpowiada艂 ? :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rogaska
narty.. zdecydowanie mniej upadkow..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bas
aha dzieki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja my艣l臋 偶e
troch臋 bezpieczniejszy snowboard, gdy偶 upadek na desce to st艂uczenie ew. po艣ladk贸w a przy upadku na nartach, zanim si臋 wypn膮, to jest kolosalne obci膮偶enie staw贸w kolanowych, 艂膮cznie z zerwaniem wi臋zade艂. Zanim zdecydujesz si臋 na jakikolwiek sport, musisz wzmocni膰 nogi. Jak to zrobi膰, vide temat "Obci膮偶enia w treningu sportowym" na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bas
To ju偶 sama nie wiem niekt贸rzy m贸wi膮 偶臋 bardziej narty s膮 bezpieczniejsze a niekiedy s艂ysze co innego.... wed艂ug mnie chyba bardziej snowboard bo to jedna deska przynajmniej nogi si臋 nie popl膮taj膮 :)......ale chcia艂abym pos艂ucha膰 jeszcze innych waszych opini:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bas
ostatnio by艂am na spr贸bowanie na nartach i da艂o to po sobie zna膰 wieczorem ....bardzo mnie bola艂o kolano w chwili kucni臋cia. Jak wida膰 na nartach to straszne obci膮偶enie dla kolan, ale zastanawiam sie czy mo偶e spr贸bowac jeszcze snowboardu dla por贸wnania. Jak my艣licie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Joasia 1984
Problemy z kolanem to nie 偶arty, wi臋c lepiej skonsultowa膰 to z lekarzem. Wracaj膮c jednak do tematu, to dla mnie bardziej atrakcyjna i bezpieczna jest jazda na nartach. W Bu艂garii s膮 podobno fajne trasy dla narciarzy i wcale nie jest drogo, w itace mo偶na rezerwowa膰 ju偶 od 923 z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bella la vita
Ci, kt贸rzy m贸wi膮 偶e narty obci膮偶aj膮 kolana, nie umiej膮 je藕dzi膰. Polecam kilka lekcji z instruktorem, kt贸ry poka偶e jak si臋 prawid艂owo rozk艂ada ci臋偶ar cia艂a podczas jazdy na nartach a wtedy obci膮偶enia kolan s膮 minimalne. Sama mam problemy z kolanami, kiedy艣 z jednego wyskoczy艂a mi rzepka, drugie doprawi艂am sobie na rajdzie rowerowym i czasem mi dokuczaja w czasie zmian pogody bol膮 gdy np w g贸rach schodz臋 w doliny. Jednak na nartach nigdy, mimo ze podczas nauki upada艂am mn贸stwo razy :), nigdy mnie nie bola艂y kolana. Naprawd臋, nie r贸bcie sobie krzywdy nieumiej臋tnym korzystaniem z nart, godizna z instruktorem kosztuje ok60 z艂, wystarczy czasem jedna czasem 3 lekcje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bella la vita
aha - wg mnie narty s膮 bardziej "rekreacyjne" :) znaczy, je艣li nie chce si臋 szale膰 na stoku, wariowa膰 , tylko fajnie poszusowa膰, nacieszy膰 sie ruchem na 艣niegu -to narty :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SportStore.pl
To racja,narty s膮 do bardziej rekreacyjnej jazdy,natomiast snowboard polega bardziej na freestylu i szale艅stwie- masz deske i czujesz t膮 wolno艣膰. Dlatego jest to tak popularny sport w艣r贸d m艂odych os贸b. Pozdrawiam www.SportStore.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hanuk 23232
A dla mnie zdecydowanie lepsza jest deska,daje wiecej luzu oraz wolno艣ci. Zreszt膮 mam juz wi臋kszo艣膰 akcesori贸w na desk臋,teraz kupuje tylko wi膮zania,w tym sklepie http://www.epicentrum.co/kategoria-wizania,13.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 123aj
艂y偶wy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kfiatfka
Jedno i drugie obci膮偶a kolana i w sumie nie da si臋 stwierdzi膰 , kt贸ra z tych dyscyplin jest bezpieczniejsza. Obie r贸wno niebezpieczne :) Chocia偶 narty to ta艅sza dyscyplina bo sprz臋t troch臋 mniej kosztuje : http://www.skicentrum.pl/narty/ ;) Generalnie je艣li masz problemy z kolanem to id藕 i skonsultuj to z lekarzem i zapytaj si臋 czy mo偶esz je藕dzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W sumie nie my艣l臋, 偶e narty, ale snowboard... to moja mi艂o艣膰 wi臋c g艂贸wnie polecam. Zacz臋艂am uczy膰 si臋 w klubie Alpino w Katowicach i ta mi艂o艣膰 do snowboardu ze mn膮 pozosta艂a :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adrianna303
Narty mo偶na wypo偶yczy膰 ale jakby kole偶anka chcia艂 po艣miga膰 sobie na desce to lepiej jest jednak kupi膰. Deska powinna by膰 dobrana pod wzgl臋dem wzrostu oraz wagi. W sieci s膮 pomocne konfiguratory ku temu: http://supersklep.pl/konfigurator-snowboardowy na przyk艂ad tutaj. Sama zaczyna艂am si臋 uczy膰 od nart ale powiem Ci,ze snowboard daje mi o wiele wi臋cej rado艣ci i obecnie 艣migam praktycznie jedynie na desce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja zdecydowanie snowboard :) Ostatnio kupi艂am super na BikerShop www.bikershop.pl/Produkty/Deska-Snowboardowa-Salomon-Lotus/4155/159713#.Vpv8EyrhDIU przepi臋kna jest ;) jade wyprobowa膰 lada dzie艅

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 mi si臋 tak wydaje 偶e narty sa bezpieczniejsze. Masz wtedy wi臋ksz膮 kontrol臋 podczas jazdy i dodatkowo mo偶esz pos艂ugiwa膰 si臋 kijkami. Ja bardzo fajne narty kupi艂am w zesz艂ym sezonie w sklepie www.nartykrakow.pl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w moim przypadku wy艂膮cznie narty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zdecydowanie narty! Lubi臋 zagraniczne stoki i ch臋tnie je偶d偶臋 na ferie w g贸ry. W lutym jad臋 na ob贸z z Family Life do W艂och. Na miejscu b臋dzie instruktor, narty, zakwaterowanie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co to za wyjazd?Jakie maj膮 oferty? W lutym akurat moje dziecko ma ferie, wi臋c na szybko艣ci szukam mu jakiego艣 obozu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aremento
Ja je偶d偶臋 na nartach i nie wyobra偶am sobie, 偶e mia艂abym je zamieni膰 na desk臋. Uwielbiam narty, wybieram si臋 nied艂ugo na swoje ferie - planujemy je ze znajomymi ju偶 od dawna. Wybrali艣my w tym roku SkiPark Magura http://www.skiparkmagura.eu niedaleko Krynicy. Fajne miejsce, d艂uga, urozmaicona trasa zjazdowa, a o to chodzi nam najbardziej :) W wolnej chwili mo偶na 'wyskoczy膰' na S艂owacj臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u mnie niezmiennie narty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja wybieram Snowboard. Deska jest o wiele fajniejsza od nart I mam wra偶enie, 偶e 艂atwiejsza. Sw贸j sprz臋t zamawia艂am na www.boardslide.pl Maj膮 trwa艂y sprz臋t w dobrej cenie, wi臋c polecam ka偶demu kto wybiera snowboard.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja wol臋 parkiety od parapet贸w !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Why not both? Og贸lnie ka偶da z tych dyscyplin ma swoje plusy, ale te偶 minusy. Jak dla mnie snowboard, ale nigdy nie pr贸bowa艂am nart. Og贸lnie sprz臋t mo偶e wydawa膰 si臋 dosy膰 drogi, ale warto szpera膰 za przecenami, bo mo偶na dosta膰 naprawd臋 markowe rzeczy za niewielkie pieni膮dze. Ja na przyk艂ad tutaj http://kosmossklep.pl/snowboard/buty_snowboardowe gdzie mo偶na znale藕膰 naprawd臋 fajny sprz臋t na snowboard. Buty, gogle, kurtki.

Udost臋pnij ten post