Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuza23.

Jak sprawić żeby facet zaczął myśleć o wspólnej przyszłości?

Polecane posty

Gość Zuza23.

żeby zastanowił się co po studiach,że nie zamierzam żyć z nim na odległość bo to bardzo duża odległość,żeby powiedział kiedys co o tym wszystkim myśli... Czy 1,5roku to za wcześnie? za 1,5roku kończymy studia

Gość W___isienka
Mam 23-letniego syna i wierz mi czy nie, on nie potrafi powiedziec, co bedzie robil w nadchodzacy weekend, a wiec z pewnoscie nie potrafilby odpowiedziec, co bedzie robil po studiach:) Nie wymagaj od tak mlodego faceta tak skomplikowanych przemyslen, bo sie rozczarujesz:):):)

Gość Zuza23.
rówieśnik to zly pomysł?:( to co mam być szczęsliwa i czekac na to co przyniesie przyszłość? ja już nie wiem co mam rboic i myśleć kocham go i wiem że on mnie też ale boję się że skończą się studia i skończy się związek,każdy pojedzie w swoją strone a ja zostane sama:o mówi co prawda że zawsze chce być ze mną ale co to znaczy to 'zawsze'... mówiłam mu kiedys że jest fajnie ale po studiach to sie skonczy a on że po studiach też bedzie ze mną... a konkretnie ? nic... a może to ja przesadzam bo tez mam czas na takie rzeczy a może nie mam bo dziewczyna w wieku 23lat to wiadomo...

Gość Zuza23.
do-> facet wyjątkowy kochamy sie od niedawna,ale bardzo cięzko było mi podjąc tą decyzję,i dopiero po 1,5roku, ale czy to oznacza że juz nie myśli o mnie poważnie albo że jak kazałabym mu czekać 2-3-4lata to wszystko byłoby idealnie?

Gość Wi____sienka
Zuzka - ciesz sie zyciem i tym, co masz teraz, a nie zadreczaj tym, co bedzie za 1,5 roku:)

Gość Zuza23.
rok młodszy kolega ze studiów poprosił mnie żebym pomogła mu wybrać pierścionek zaręczynowy dla dziewczyny,płakać mi się ryczeć mi się chciało

Gość Zuza23.
chciałabym się cieszyć życiem ale boje sie ze zostane sama,facet wyżej wspomniał o seksie i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam,nie dość że tak ciężko było mi się zdecydować to teraz się głowię czt może nie trzeba było z góry powiedzieć coś o seksie po slubie:o chociaż w takim wydaniu to chyba każdy facet by uciekł

Gość Wi____sienka
Chyba zwariowalas!!! Ryczec ci sie chcialo? Lo matko, skad u tak mlodych dziewczyn tak straszliwe parcie na slub! tak ci pilno do codziennych obowiazkow? sprzatania, zakupow, gotowania? pomysl raczej o wyksztalceniu. Takie czasy, ze na studiach swiat sie nie konczy. Moze jakies podyplomowe|? A moze jakies dodatkowe uprawnia? Mysl o swojej przyszlosci, bo to powinno byc najwazniejsze. To wlasnie tluke do glowy swojemu synowi i mam nadzieje, ze kiedys zaskoczy. Lepiej sie uczyc poki jest sie mlodym i bez obowiazkow.

a żeby z kimś mieszkać to trzeba wiedzieć co się chce robić w następny weekend? Ktoś tak w ogóle planuje na co dzień? :D Zresztą 1,5 roku to tak dużo czasu że możecie się jeszcze 3 razy rozejść albo wiele innych rzeczy więc jak kochacie się od \"niedawna\" to takie plany na ten moment to chyba lekka przesada... nie sądzisz? No tak najlepiej sie sugerować tym, że kolega jest w związku i ... a może kolega wpadł i teraz się zaręcza? Zastanowiłaś się dlaczego? Też byś tak chciała bo ktoś? Sama chyba jednam za młoda jesteś jak nie wiesz co chcesz a bodźcem do problemów i to w tak świeżym związku jest "bo innee dziewczyny to mają" :O

Gość Zuza23.
o wykształcenie już zadbalam,w przyszłym roku skończę 2fakultety na dobrej uczelni,kierunki uwazane za cięzkie,znam 3 jeżki obce,materialnie jakos sopbie poradzę,kiedyś się tym bardzo przejmowalam chyba dlatego tak ryłam bo w domu kas brakowało ale im bliżej końca widzę że nie tylko nauka człowiek żyje i że może mi pioeniądze to zapewni ale szczęścia raczej nie,związek nie kojarzy mi się z gotowaniem i zakupami,bo i jedno i drugie częściej robi mój chłopak,podobnie ze sprzataniem.Nie wiem czy to chodzi o parcie na ślub ale dookoła kolezanki które kończą studia i sa porzucane albo nie znajduja faceta na studiach są samotne,maja ok 30stki i są same nie chcę skończyc tak jak one,brzmi to brutalnie ale tak to widzę.Ja też nie jestem gotowa na małżeństwo itd ale chciałabym chociaż wiedzieć czy on widzi nas razem w przyszłości,jak to sobie wyobraża,i chyba kazdy rozumie że nie mogę spytać o taką rzecz wprost bo facet się spłoszy,albo pomyśli że chce go do czegoś zmusić...

No to ja mam 24 lata i wiadomo, że o ślubie nie myślę do 30 :P pranie brudnych gaci nie jest moim marzeniem, więc nie za bardzo rozumiem, czemu ryczysz? dobrze Ci tu piszą, myśl o sobie o swoim wykształceniu, o swoim życiu... a seks - nie sprawia Ci przyjemności sam w sobie, że chcesz go traktować jak kartę przetargową? to już nie te czasy kiedy szczytem marzeń dziewczyny był ślub i gromadka dzieci, więc nie wiem, co tak Ci pilno do tego :o

Gość Zuza23.
od 'niedawna' tzn od 2 miesięcy nikogo nie nagabuję,nigdy nawet o tym nie wspomniałam a co dopiero pytac,dlatego tutaj piszę kolega nie wpadl tylko jest ze swoją dziewczyna od czasów LO rozstali sie niedawno zeszli i nagle chce sie żenić. kiedys ktoś powiedział że facet powinien sie ozenic przed 30stka bo potem mu sie nie chce a kobieta przed 25 bo potem jej nikt nie chce....i cos w tym jest jak patrze na te samotne kolezanki powyżej 25,ładne wykształcone i same. nie chcę dlatego że inne chcą ale chciałabm wiedzieć na czym stoję,czy on wiąże ze mną swoją przyszłość. wiem że 1,5 roku to sporo jeszcze ale chciałabym żeby czasami o tym myślał,żeby miał tego świadomośc że nie bedzie fajnie jak sie na coś nie zdecydujemy bo nie mieszkamy blisko tylko 300km od siebie...

Gość Zuza23.
to kiedy facet zaczyna poważnie myśleć o życiu?

Gość wredniak_bis
A może myśleć o życiu bardzo poważnie a mimo to o małżeństwie akurat niekoniecznie :p

Gość dfdfdddss
jak cie kocha to juz sam powinien cos myslec i mowic o wspolnej przyszlosci. skoro tego nie robi to ... nie wiem, ja bym dala sobie spokoj, bo dla mnie by to dziwne bylo, kim ja dla niego w takim razie ejstem? co do sexu, uwazaj z tym lepiej. nie dawaj mu za czesto, bo potem mozesz tego zalowac. szanuj sie. na to zawsze przyjdzie pora i ja uwazam, ze sex w stalym zwiazku jest najfajniejszy i najbezpieczniejszy. choc rozumiem, ze teraz mamy takie czasy, ze kazdy z kazdym, no ale nie musisz robic tego co stado baranow. pozdrawiam

Gość mój ma 20 i już myśli
więc to chyba z twoim coś nie tak jest 🖐️

Gość Zuza23.
tylko że to jest stały związek... wszystko jest tylko to... nie wiem czy czekac z pół roku i zerwac wtedy dopiero mówiąc że przeciez nawet nie planował nic ze mną czy tak czekac i czekać bo przecież teraz jest fajnie...

Gość słabo się robi...
"co do sexu, uwazaj z tym lepiej. nie dawaj mu za czesto, bo potem mozesz tego zalowac. szanuj sie." --> super podejście do seksu

Gość Zuza23.
no właśnie tego troche nie rozumiem,tzn tego podejścia

co tym durnym babom przychodzi do glowy zeby zmuszac faceta do tego aby zaczal myslec o przyszlosci sluchaj JAK BDZIE myslal to cie o tym ponformuje z pewnoscia...nie kazdemu sie spieszy przed outarz jezeli ty tego chcesz to sobie znajdz drugiego takiego napalenca sory ale denerwuja mnie taki pindy ktore nic nie robia tylko o slubie mysla jakby to byl szczyt ich marzen tak wam sie spieszy do brania osranych gaci:o?

Gość Zuza23.
jak nie zrozumiałaś tematu to nie pisz głupot! nie chodzi mi o ślub ale raczej o wspólne plany po studiach,jak on sobie nas wyobraza po studiach żyjących na odległośc czy jak? zostało 1,5roku do końca studiów ale czy nie powinnismy o tym porozmawiać? to nie takie proste bo mieszkamy naprawde daleko od siebie

18.01.2009] 00:18 [zgłoś do usunięcia] Zuza23. rok młodszy kolega ze studiów poprosił mnie żebym pomogła mu wybrać pierścionek zaręczynowy dla dziewczyny,płakać mi się ryczeć mi się chciało nie o slub ci chodzilo mowisz:P

Gość Zuza23.
o plany po studiach tylko o to czy on widzi nas razem czy o tym marzy bo kiiedys juz doscyc dawno jak rozmawialismy o jakichs wielkich weselach to powiedział ze chciałby małe "o ile wogóle bede chciał miec zonę.." to mnuie dobiło i zatkało nie zapytałam bo nioe wiedziałam co powiedzieć

Gość Zuza23.
sama nie jestem gotowa i nie chciałabym jeszczemoże za 3 lata ale nie teraz,studia,nie mam kasy itd ale nie chce tracic czasu nie moge naciskac i siłą wyciągac z niego co che robic po studiach i czy jest tam m-ce dla mnie bo wiem jajk faceci sa wrazliwi na tym pk-cie