Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hshhhrtwhtyr

soczewki, co się dzieje?

Polecane posty

Gość hshhhrtwhtyr

kiedys nosilam soczewki takie zmieniajace kolor tylko, nie korekcyjne, gdzies po miesiacu zaczely mi bardzo ropiec oczy, jakby sie wdalo jakies zapalenie czy cos. przestalam wtedy nosic. teraz kupilam sobie korekcyjne miesieczne" soflens 59" na allegro, zasugerowalam sie tym, ze bardzo duzo osob kupowalo i to raczej nie ze wzgledu na cene bo byla srednia. nosze je 3 dzien i co chwila mrugam, oczy mi lekko ropieja i zachodza mgla jak nie pomrugam. miala ktoras z was tak? moze uszkodzilam sobie cos w oczach tymi kolorowymi soczewkami? a dodam, ze mam dobrze wyplukane, czysciutkie szkla i dobrze je zakladam napewno. dzieki za odpowiedzi!

Gość idz do okulisty i to jak
najszybciej. Z oczami nie ma zartow, a jak ci ropieja to juz jest powazna sprawa. Niestety nie pamietam jak sie nazywa ta choroba, ale tylko okulista moze zapisac ci odpowiednie leki. I w ogole kupilas korekcjne soczewki bez konsultacji z okulista?

Moze nie mozesz nosic soczewek, jestes na nie uczulona albo cos? Soczewki ktore nosisz sa starej generacji, te nowsze sa duzo lepsze, nie wysychaja tak szybko, nawet jak sie nie mruga. Nosilam je kiedys i ciagle mi wysychaly.

Gość hshhhrtwhtyr
wiem jaka mam wade wzroku bo nosze okulary, wiem jaka jest krzywizna bo bylam z tym u optyka. musze isc do okulisty jesli po wyjeciu soczewek wszystko wraca do normy? moze po prostu isc do optyka i sprobowac u niego tych probnych? zastanawiam sie tylko czy to nie jakas choroba nie do wyleczenia, moja kolezanka wlasnie nie moze nosic soczewek bo kiedys uszkodzila sobie rogowke noszac za dlugo miesieczne soczewki

Mozliwe ze te soczewki są tandetne, nie radze kupowac na allegro... ja miala przygode z soczewkami... tez zachodzily mi mgłą, ciagle mrugałam, mialam wrazenie, ze są suche. Po zdjęciu, z oczu leciała mi NIAGARA! nie moglam ich otworzyc bo jeszcze bardziej łzawiły. Do nocy mi spuchły, totalna niemożność otworzenia oczu. Pojechałam na pogotowie. Mama mnie prowadziła, potykałam sie po drodze, weszłam z ulgą do gabinetu. Wyobrazam sobie zdziwienie lekarek... :O Usiadłam i na sile otworzyły mi oczy wpuszczając cos znieczulajacego. Okazalo sie ze mam ubytki rogowki. Nie radze kupowac niesprawdzonych soczewek na allegro, mogą być podróbami. Pomysl, moze wazniejsze jest zdrowie niz chęc zmiany koloru oczu. Ja nosze soczewki korygujące Johnsonn'a.