Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asfsdfg

POCHWA

Polecane posty

Gość akademiczka....
moje dzieci uczyly się w podstawowce o budowie anatomicznej ciala. o zaplodnieniu, antykoncepcji, porodzie tez. autorka chyba jest niedouczona. tym bardziej powinna isc do gina.

Gość safhjcsfdaf
Ej ja sikam pochwą. Ale nie mocz tylko sama woda. Ale z drugiej strony nie pamietam kiedy ostatnio sikałam cewką, ostatnio to staram się sprawdzać za każdym razem. No normalnie leci mi z pochwy mnóstwo wody! Do tego bardzo mnie boli podbrzusze i ogólnie mam dziwne akcje z układem wydalniczym. Co to znaczy? Czy to poważne? Muszę iść do ginekologa?:C

Gość asdasf
zdarza się, że podczas rozwolnienia brąz wycieka mi z cipki, czy to możliwe by kał dostał się do ukłądu moczowego?

Gość safhjcsfdaf
ale cipka to nie jest układ moczowy. Już mówiły dziewczyny o przewiechach - fistulach. Możesz mieć fistulę odbytniczo-pochwową, ale mnie dziwi, ze leci SAMA woda. nie jest żółta.

Ah, przypomniały mi się czasy kiedy dostałam pierwszy okres a myslałam,że to hemoroidy mi popękały :D No ale Ty masz więcej lat niz ja wtedy więc trochę lepiej powinnaś znać swoje ciało. Jeśli uważasz,że masz problem to idź do ginekologa,ale rzecz tkwi raczej w niewiedzy z tego co widzę.

Gość sdfallaallaa
nie. zdecydowanie rozróżniam cewkę moczową i pochwę i wyraźnie leje się z pochwy .

pochwa jest tak blisko cewki moczowej że naprawdę trudno ci się zorientować szczególnie jak dziewczyna nie ma błony dziewiczej to ta różnica optycznie się zmniejsza Naprawdę się nie martw bo gdybyś miała od urodzenia przetokę to już pediatria który ciebie badał by zauważył

\"zdecydowanie rozróżniam cewkę moczową i pochwę\" Serio?Bo ja dobrze znam swoje ciało,ale sikając to na prawdę szansa na rozróżnienie z czego to się leje,jest znikoma.Pomijając logikę,oczywiście. Poza tym sama pisałaś,że na początku okresu sikasz moczem z krwią.To na prawdę świadczy o Twojej wiedzy i chociazby braku domyslności. Masz problem-idziesz do lekarza.Nie powinien Cię wyśmiać.

Gość sdfjkfhsakf
to nie ja to napisałam, tylko tamta na a. Rozróżniam. Z cewki leje się w miarę wąski strumień, a z pochwy leci wodospadem szerokim na dwa cm jakby spłuczka od kibla :D. Obserwuje dalej swoje ciało i zauwazyłam, że niestety to nie tylko woda, ale zwykły żółty mocz także. Pójdę do ginekologa z tym i napiszę co to było i czy mi się wydawało tylko - wolałabym żeby tak ;). I w ogóle boli mnie całe podbrzusze i po bokach i często muszę do toalety właśnie przez ten ból i dyskomfort. Nikt nie miał też tak?

No wybacz,ale z mojej cewki wąski strumień leje się tylko wtedy kiedy moczu mam naprawdę niewiele.Normalnie,kiedy sikam,bo czuje,że musze,to leje się wodospadem. No ale...skoro uważasz,że coś jest nie tak to juz dawno powinnas wylądowac z tym u lekarza.

Gość do Kocyk
Kocyk nabawiłaś się hemoroidów jeszcze zanim dostałaś pierwszą miesiączkę?

Haha,nie :D Po prostu w wieku 12 lat wiedziałam więcej o hemoroidach niż miesiączce :D A raczej inaczej ją sobie wyobrazałam.

Gość do Kocyk
a już myślałam, że ktoś miał gorzej ode mnie:)Bo ja mam od 13 roku życia,QWA:(pech

Bo jako dziecko strasznie duzo czytałam o różnych chorobach typu własnie hemoroidy,wypadające odbyty,macice itd :P Ale niestety miesiączke trudno mi było sobie wyobrazić.Liczyłam na krew jak po skaleczeniu w palec,w praktyce było inaczej :P A ile masz lat?To aż tak trudno wyleczyć?

Gość do Kocyk
ja też pamiętam swoje wyobrażenie - myślałam, że tryśnie ze mnie jak fontanna, a ja cała przemoknę i na pewno zdarzy się to jak będę w szkole i nie będę wiedziała co zrobić z tym fantem, hehe.A co do tego paskudztwa - mam 24 lata i wciąż z tym się użeram,ponieważ to nie jest uleczalne. Trzeba z tym żyć, ewentualnie operacja, ale jest duże prawdopodobieństwo nawrotu i wiem, że ja bym go miała, więc sobie odpuściłam.

Gość wertyuiop
Mam ten sam problem!;(